به گزارش ایرنا دکتر سیدحسین خادمی سه شنبه در نشستی خبری افزود: از ابتدای اجرای طرح یاد شده 53 هزار و 803 نفر به مراکز درمانی این منطقه مراجعه کرده اند.
وی همچنین افزود: در این مدت آمار زایمان طبیعی در بیمارستان نهم دی تربت حیدریه به هفت هزار فقره رسید و آمار زایمان سزارین 17 درصد کاهش یافت.
وی با اشاره به تعریف سه رویکرد حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترس به خدمات سلامت و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی درمانی برای طرح تحول نظام سلامت، گفت: در این مدت 70 میلیارد ریال برای تامین دارو و تجهیزات مصرفی بیمارستان و مراکز درمانی و نیز هفت میلیارد ریال کمک مالی به بیماران خاص شده است.
وی به اجرای طرحهای عمرانی در مدت یاد شده اشاره و اظهار کرد: 34 طرح با اعتباری افزون بر 500 میلیارد ریال توسط این دانشگاه و 11 طرح نیز توسط بسیج سازندگی و اداره راه و شهرسازی به مساحت 65 هزار مترمربع آغاز شده که یکی از مهمترین آنها ساخت اتاق عمل جدید به مساحت 500 مترمربع و با 10 میلیارد ریال اعتبار است که اواخر ماه جاری رسما به بهره برداری می رسد.
دکتر خادمی از اجرای طرح وارنیش فلوراید دندان 35 هزار دانش آموز مقطع ابتدایی مدارس شهرستان های تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در چهارچوب تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: بر این اساس 96 درصد دانش آموزان این منطقه دارای شناسنامه سلامت دندان شده اند.
وی شمار خانه های بهداشت حوزه تحت پوشش این دانشگاه را 139 باب عنوان کرد و گفت: طبق قانون به ازای هر 500 خانوار باید یک خانه بهداشت وجود داشته باشد که بر این اساس باید دارای 142 باب خانه بهداشت باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نیز گفت: سه عامل عمده مرگ و میر در این شهرستان را به ترتیب امراض قلبی و عروقی با 50 درصد، سرطان و تومور 13 درصد و حوادث حمل و نقل با 11 درصد را شامل می شود.
دکتر الهام بهره مند افزود: خوشبختانه اکثر مرگ و میرهای این منطقه ارتباطی به بیماری های واگیر پیدا نمی کند و این مجموعه بر روی موضوعاتی چون کم تحرکی، افزایش وزن و چربی خون و نیز کاهش مصرف دخانیات در قالب بروشورهای تبلیغاتی و برگزاری جلسات آموزشی توجه ویژه ای دارد.
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با زیر پوشش داشتن سه شهرستان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به 350 هزار نفر جمعیت سه شهرستان در جنوب استان خراسان رضوی خدمات می دهد.
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه دارای 32 نفر عضو هیات علمی و 766 نفر دانشجو است که دانشجویان در 9 رشته مامایی، اتاق عمل، هوشبری، پرستاری، فناوری اطلاعات سلامت، علوم آزمایشگاهی، بهداشت محیط، بهداشت عمومی، فوریت پزشکی و در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته تحصیل می کنند.
ناوگان آمبولانسی این مرکز درمانی این شهرستان به 39 دستگاه می رسد.
در این جلسه از اصحاب رسانه در سه شهرستان تربت حیدریه، زاوه و مه ولات تجلیل شد.
مرکز شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
/5132/6121
با اجرای طرح تحول نظام سلامت؛
افزایش ضریب اشغال تخت بیمارستانی تربت حیدریه به 96 درصد
تربت حیدریه- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، ضریب اشغال تخت در این شهرستان از 65 درصد به 96.2 درصد رسیده است.
صاحبخبر -