به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محمد میرزابیگی در گردهمایی مدیران پرستاری بیمارستانهای مشهد که عصر امروز در بیمارستان قائم برگزار شد، گفت: سیستم مدیران پرستاری باید نگاهی اساسی و بازنگری در فعل مراقبت داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه اوضاع مراقبتهای پرستاری نسبت به ده سال قبل بهتر است، ادامه داد: زمانی که کیفیت مراقبتهای پرستاری افزایش یابد سیستم مدافعین پرستاری در بین مردم و مسؤولان بیشتر میشود.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه معاونت پرستاری از زمان وزارت قاضیزاده هاشمی وارد کار اجرایی شده است، تصریح کرد: اولین کار پس از تشکیل معاونت، برگزاری نشستهای مشترک با هیأتمدیره نظام پرستاری بود و پسازآن برنامههای پرستاری در برنامه عملیاتی وزارت بهداشت گنجانده شد.
میرزابیگی در مورد کمبود نیرو گفت: هیچگاه در وزارت خانه مشخص نشده است که چه میزان نیرو میخواهیم و از چه نوعی و با چه مدرکی و از چه جنسیتی نیرو لازم است و استانداردها را مشخص نکردیم.
وی با بیان اینکه در سطح نیروی غیرحرفهای مشکل اساسی داریم، افزود: در سال 76 رقم گروه پرستاری نسبت به تخت چهار به یک بود و تعداد بهیاران از پرستاران بیشتر بوده است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اتفاقی که در این چند سال رخداده است، رده غیرحرفهای را کمرنگ و حذف کردیم و ضرباتی وارد کردیم که پرستار همهکاره هیچکاره شود و شأن و منزلتش رعایت نشود.
میرزابیگی از پیشنهاد مدیران پرستاری در شهریورماه سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: پیشنهاد دادیم دوره یکساله سطح غیرحرفهای برگزار شود و مراقبتهای اولیه پرستاری آموزش داده شود و آخرین جمعبندیها به این رسیده که قبل از کارشناسی پرستاری رده یکساله برگزار کنیم و موجودیها اگر شاغلاند این دوره را ببینند.
وی با اشاره به اینکه سطح حرفهای شامل مراقبتهای عمومی و تخصصی میشود، گفت: این دورهها مخصوص کارشناسی به بالاتر است و دورههای سه تا ششماههای لازم است که پرستاران دورههای حرفهای را آموزش ببینند و بهعنوانمثال پرستار حرفهای بخش سرطان باشند اما در دنیا 60 دوره حرفهای برای پرستاران وجود دارد اما در کشور ما حدود 18 رده معرفیشدهاند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد نسبت نیروی حرفهای به غیرحرفهای افزود: میزان نیروی حرفهای به غیرحرفهای چهار به یک است و به ازای هر چهار پرستار یک کمک پرستار داریم.
میرزابیگی با تأکید بر نیاز به افزایش ظرفیت دانشکدههای پرستاری خاطرنشان کرد: بیش از 120 هزار گروه پرستار در سطح کشور نیاز داریم و در این مدت علاوه بر کارهای ریشهای کارهای کوتاهمدتی مثل استخدام 16 هزار نفر بهصورت شرکتی بوده که 7 هزار نفر آن برای بخشهای تازه تأسیس و 9 هزار نفر برای کمک به بار وظیفهای بیمارستانها استخدام شدند.
وی ادامه داد: آئیننامه استفاده از دانشجویان هم جزء کارهای کوتاهمدت است که با امضای وزیر تصویبشده تا با شرایط ویژهای دانشجوی ترم 6 به بعد بتواند در بیمارستان کمک کند و از این مسیر 4 هزار نفر استخدام شدند.
معاون وزیر تصریح کرد: اجازه تداوم و تمدید طرح هم ازجمله کارهایی است که انجامشده و در کنار آن آئیننامه جایگزینی مرخصی زایمان به بیمارستانها ابلاغشده و برنامهریزی برای استخدام 10 هزار نفر از نیروهای غیرحرفهای ازجمله برنامههای ما بوده است.
میرزابیگی خاطرنشان کرد: ما باید منافع سیستم را اولویت دهیم و منافع پرستاران را در راستای منافع سیستم بیاندیشیم و در همین راستا 12 شاخص پرستاران و مراقبتهای پرستاری اضافهشده است و با همین شاخصها نظام اعتباربخشی دگرگونشده است و از مهرماه کلید اجرایی آن زده میشود.
همچنین مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این همایش گفت: اولویتهای کاری حوزه مدیریت پرستاری و بررسی مشکلات پرستاران از اهداف برگزاری این گردهمایی است.
محمدحسن عزتی با اشاره به اینکه پرستاران در رضایتمندی و ارائه خدمات درمانی به بیماران نقش محوری دارند، افزود: کمبود کادر پرستاری بهعنوان یکی از مهمترین مشکلات حوزه مدیریت پرستاری در این نشست موردبررسی قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: هماکنون کادر پرستاری مراکز زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد 10 هزار نفر عضو دارد اما برای ارائه خدمات مطلوب حدود هزار پرستار و هزار کمک پرستار دیگر در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیاز است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان خاطرنشان کرد: باید بهسختی کار پرستاران بهعنوان دومین مشکل جامعه پرستاری توجه کرد.
گردهمایی مدیران پرستاری بیمارستانهای مشهد با حضور 60 نفر از مدیران پرستاری بیمارستان ظهر امروز در بیمارستان قائم برگزار شد.
انتهای پیام/3268/ذ40
∎