به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، علی آقامحمدی عصر امروز در مراسم اختتامیه فنآورد با بیان اینکه هنوز در بسیاری از اذهان دوران دیجیتال فرا نرسیده است، اظهار کرد: هنوز کارخانههای صنعتی به دنبال دود و دم هستند، اما امروزه با توجه به تحولات اندازهها کوچکتر، مواد مصرفی کمتر و درآمدها بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه در فنآورد به جای اینکه به جای اکتشاف و استخراج معدن رفتن باید به اکشتاف و استخراج مغزها رفت، افزود: این نگاه اگر عوض شود همه چیز میتواند تغییر کند.
رئیس کمیسیون علمی مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته سهم نیروی انسانی بسیار قابل توجه است، ادامه داد: زمانی سهم نیروی انسانی بالا میرود که کاری از حاصل کار فکری نیروی انسانی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه کارهای تکراری برای انسان خوب نیست و درآمد ایجاد نمیکند، بیان کرد: یک انسان وقتی همه توجه خود را به مغز، فکر و اندیشه مشغول کند، انسانهای دیگر همیشه از او میآموزند و آن فرد کهنه نمیشود.
* یکی از بنیانهای اصلی اقتصاد مقاومتی مردمی کردن و دانشبنیان کردن اقتصاد است
آقامحمدی افزود: باید مسابقاتی را که مغز انسان را فعال میکند ایجاد کنیم و باید بازیها و تفریحات به این سمت حرکت کند.
وی با اشاره به اینکه وقتی مسابقات تفریحی شود، مغزها فعالتر شکل میگیرد و در بازیسازی سهمی برای مردم ایجاد میکند، افزود: نمیتوان فقط به کارهای ابتدایی پرداخت.
رئیس کمیسیون علمی مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه کشوری که نگران ایجاد شغل برای 5 میلیون و 700 هزار دانشجو است باید راه خود را هموار کند، بیان کرد: باید راه جدید را هموار کرد، زیرا راه قدیم هموار شده و باید راه جدید هموار کرد تا یکبار دیگر جوانها صحنهها را به دست بگیرند.
وی با اشاره به اینکه 90 نفری که در مسابقات فنآورد گزینش شدند یک گام بود، ادامه داد: این موضوع نشان میدهد، کسی که زیاد درس میخواند شاید کارآمدی زیاد نداشته باشد اما کسی که کمتر درس میخواند و بیشتر فکر میکند، موثرتر است.
آقامحمدی با تأکید بر اینکه از نیروی کاری که با التماس شغلی را به زور به دست میآورد و با قانون کار و بیمه خود را تحمیل میکند، باید فاصله بگیریم، ادامه داد: نیروی کار باید به گونهای باش که کارفرما منت او را بکشد و خواهش کند همکاری خود را ادامه دهد و در کشور به چنین نیروهای انسانی نیاز است.
وی با اشاره به اجرای اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: یکی از بنیانهای اصلی اقتصاد مقاومتی مردمی کردن و دانشبنیان کردن اقتصاد است که با تربیت نیروی کار دارای فکر هر دو مهم انجام میشود به این معنا هم کار را به مردم واگذار میکنیم و هم اینکه کار دانشی به مردم واگذار میشود.
رئیس کمیسیون علمی مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه ایران در یک منطقه 400 میلیونی میتواند مثل گوهر بدرخشد، افزود: کسانی که امروز فنآورد را عرضه میکنند تیمی هشت نفره هستند خود همه کارها را بر عهده گرفتند و انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه امروز دانشگاه شریف درخواست کرده که دورههای فنآورد را انجام دهند و این افراد برای برگزاری مسابقات از دانشگاه شریف نامه نگرفتند، بیان کرد: چون کار موفق بوده دانشگاه شریف مطرح کرده که میتوانید بخشی از آموزش های غیر رسمی را بر عهده بگیرید.
آقامحمدی با تأکید بر اینکه بزرگترین مشکل بخش خصوصی مالیات، بیمه، ادارهها و ... نیستند بلکه کوتاه مدت فکر کردن بزرگترین مشکل است، افزود: اکنون به گونهای شده که فرد میخواهد لحظهای همه چیز را به دست آورد اما کسی که بلندمدت فکر میکند پایه را میگذارد.
وی با اشاره به اینکه فنآورد 10 سال دیگر پایه عظیمی را شکل میدهد، بیان کرد: در آینده 31 فنآورد در ایران شکل میگیرد که میتواند سرمایه بزرگی باشد، زیرا هر کاری شکل گیرد در مدت دو روز انجام میشود.
* همدان مستعد تحول بنیادین است
رئیس کمیسیون علمی مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به اینکه کارهای بزرگ را میتوان ساده و با تشکلهای بزرگ به هم پیوسته شکل داد و ایجاد کرد، ادامه داد: فنآورد تحول است و درخواست دارم در مورد این مسئله دور هم فکر کنید و تیمسازی کنید.
وی با اشاره به اینکه اگر شهر همدان که واقعاً توریستی است و هوای خوب و آلودگی محیطی ندارد باید کاری کنیم که آلودگی محیطی پیدا نکند، بیان کرد: مجموعههایی از دهکده های علمی و شکلهای کاری از مسابقات علمی را سامان دهیم.
آقامحمدی با تاکید بر اینکه همدان در زمینه انیمیشن کارهای خوبی کرده است، ادامه داد: استودیو سه بعدی انیمیشن در تهران ایجاد شده است و از مجموعههای مختلف تقاضا دارم دور هم جمع شوند و فعالیتهای جدی در این زمینه داشته باشند.
وی با اشاره به جهانی شدن لالهجین به عنوان شهر سفال، بیان کرد: بستهبندی در سفال حرف تازهای است که بازار بزرگی را می تواند داشته باشد و شکل دهد.
رئیس کمیسیون علمی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه مجموعه شرکتهای دانشبنیان همدان نشان میدهد، استان همدان مستعد تحول بنیادین است، افزود: امیدواریم همدان به عنوان استارت آپ ایران شناخته شود و بتواند الگو و استان نمونه ملی باشد؛ ما یک استان دانشبنیان لازم داریم که امیدواریم این مهم رقم بخورد.
انتهای پیام/89024/ت40
∎