پس از چند روز روند ریزشی، شاخص کل شاهد افزایش ۴ر۴ واحدی آیفکس بود که به این ترتیب شاخص تا ارتفاع ۷۹۷ واحدی بالا رفت. در این راه ،به ترتیب سه نماد “هرمز″، “شتران” و “شراز″ در حالی بالاترین تاثیر مثبت را بر آیفکس گذاشتند که نماد “مارون” به اندازه یک واحد تاثیر منفی بر این شاخص داشت.
به گزارش روابط عمومی فرابورس ایران،این بازار در میانه هفته معاملاتی جاری دادوستد ۳۴۱ میلیون و ۵۰۶ هزار ورقه بهادار به ارزش بیش از یکهزار و ۱۷۳ میلیارد ریال را تجربه کرد که این ارقام از افزایش محسوسی حکایت داشت.
طبق این گزارش، به موازات رشد متغیرهای حجم و ارزش معاملات فرابورس، پس از چند روز روند ریزشی شاخص کل، شاهد افزایش ۴ر۴ واحدی آیفکس بودیم که به این ترتیب شاخص تا ارتفاع ۷۹۷ واحدی بالا رفت و به ترتیب سه نماد “هرمز″، “شتران” و “شراز″ در حالی بالاترین تاثیر مثبت را بر آیفکس گذاشتند که نماد “مارون” به اندازه یک واحد تاثیر منفی بر این شاخص داشت.
در بازار سهام فرابورس هم افزایش محسوسی در حجم و ارزش معاملات را شاهد بودیم، بهطوری که ۲۶۸ میلیون سهم به ارزش ۶۲۰ میلیارد ریال در این بازار مورد مبادله قرار گرفت که رشد قابل ملاحظهای را نشان میداد.
نماد “شتران” در این بازار بالاترین حجم و ارزش معاملات را با نقل و انتقال نزدیک به ۱۰ میلیون سهم تجربه کرد که ارزش آن بالغ بر ۲۹ میلیارد و ۵۸۵ میلیون ریال بود.
همچنین در حالی نمادهای “کشرق”، “کپرور” و “سدبیر” تا سقف حداکثر ۸۵ر۴ درصد بالاترین میزان رشد قیمتی را در بازار سهام تجربه کردند که نمادهای “تلیسه”، “وگستر” و “ساینا” تا نزدیک ۵ درصد با بیشترین افت قیمتی روزانه سهام روبرو شدند.
در جریان معاملات فرابورس، در بازار اوراق با درآمد ثابت فرابورس هم بیش از ۳۴۳ هزار ورقه بهادار دست به دست شد که ارزش آن بالغ بر ۳۳۴ میلیارد ریال بود.
در این بازار بیشترین حجم و ارزش معاملات به اوراق “اجاد۱″ اختصاص یافت و اوراق اجاره دولت مرحله اول در این روز به تعداد ۱۵۶ هزار ورقه به ارزش بیش از ۱۵۳ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.
پس از آن به ترتیب نمادهای “اخزا۳″، “اخزا۶″ و “اخزا۵″ با بیشترین حجم و ارزش معامله روزانه اوراق رورو شدند تا در مجموع اسناد خزانه اسلامی مرحله دوم تا ششم،نقل و انتقال ۱۵۶ هزار و ۶۰ ورقه به ارزش بیش از ۱۴۹ میلیارد ریال را تجربه کنند.
در پایان معاملات روز سهشنبه، نماد “اخزا۲″ بهمنظور پرداخت مبلغ اسمی اسناد در تاریخ ۲۱ شهریور بسته شد. طبق اطلاعیه مدیریت ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران، تمامی دارندگان این اوراق اعم از خریداران، پیمانکاران و دارندگان اسناد خزانه اسلامی باید نسبت به اعلام شماره حساب بانکی خود به یکی از کارگزاریهای عضو فرابورس اقدام کرده باشند؛ چراکه مبلغ اسمی اسناد خزانه اسلامی مرحله دوم در سررسید مربوطه، صرفا به حساب بانکی معرفی شده دارندگان این اسناد که در سامانه تسویه شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، ثبت شده باشد واریز خواهد شد. از بورس انرژی هم خبر رسید که گاز مایع بوتان پالایش نفت کرمانشاه برای دومین بار در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد عرضه قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، در جلسه معاملاتی فوق، علاوه بر معاملات مستمر در بازار قراردادهای سلف موازی استاندارد برق و قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه، کالاهای متانول پتروشیمی فن آوران، برش سنگین پتروشیمی جم، میعانات گازی پالایش گاز ایلام، آیزوریسایکل پالایش نفت بندرعباس و گاز مایع بوتان پالایش نفت کرمانشاه در رینگ داخلی و حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران عرضه شد.
خاطر نشان می شود، در جریان معاملات روز ۱۵ شهریور، بازار برق بورس انرژی شاهد معامله ۱۲ هزار و ۲۹۰ قرارداد معادل ۱۳۰ هزار و ۸۰۴ مگاوات ساعت به ارزش قریب به ۴۴ میلیارد و ۲۵۱ میلیون ریال بود.
در آغاز جلسه معاملاتی فوق نمادهای بار پیک، کمباری، میانباری و بارپایه روزانه ۱۴ مهر ۹۵ گشایش یافته و در پایان نمادهای بار پیک، کمباری، میانباری و بارپایه روزانه ۱۹ شهریور۹۵ متوقف شدند.
در این روز همچنین در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران کالایهای آیزوریسایکل، حلال ۴۰۲، حلال ۴۰۴، حلال ۴۱۰، نفتای سنگین تصفیه نشده و بلندینگ نفتا حلال ۴۱۰ پالایش نفت شیراز و حلال ۴۰۰، ۴۰۲، ۴۰۶ و ۴۱۰ پالایش نفت اصفهان در رینگ داخلی مورد عرضه قرار گرفتند که کل معاملات صورت گرفته در این عرضه و عرضههای مازاد معادل ۳۵۹۹ تن به ارزش ۳۱ میلیارد و ۷۲ میلیون ریال بود.
از نکات قابل توجه معاملات این روز میتوان به استقبال خریداران از عرضه حلال ۴۰۲ پالایش نفت شیراز در رینگ داخلی اشاره کرد که حجم تقاضایی دو برابری نسبت به حجم عرضه برای آن به ثبت رسید.