به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد میرزابیگی در گردهمایی مدیران پرستاری بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه بیش از ۱۲۰ هزار نفر کمبود نیروی انسانی در بخش پرستاری وجود دارد، اظهار کرد: بنابراین باید ظرفیت دانشکدههای پرستاری افزایش یابد. آییننامه استفاده از دانشجویان پرستاری را ابلاغ کردهایم تا از ترم شش به کارگرفته شوند که تاکنون حدود ۴۰۰۰ دانشجو به این روش فعال شدهاند.
وی با اشاره به شاخصهای ملی پرستاری ادامه داد: در خصوص شاخصهای ملی پرستاری باید منافع بیماران در اولویت سیستم قرار گیرد. نظام اعتبارسنجی به طور کلی دگرگون شده و از مهر ماه سال جاری تغییرات لازم آغاز خواهد شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت از فعالیت ۹۰۰۰ مدیر پرستاری در وزارت بهداشت خبر داد و افزود: با توجه به این آمار، رشته مدیریت پرستاری در مقطع کارشناسیارشد برای افزایش دانش مدیریت پرستاری ایجاد شده است.
میرزابیگی تصریح کرد: در ابلاغ آییننامه توسعه پرستاری جامعهنگر، با توجه به نیازهای روز، بازنگری مطلوبی صورت گرفت و امیدواریم تعرفه بیمههای آن در شورای عالی بیمه نیز مصوب شود.
وی عنوان کرد: ۹۰ درصد کارکنان خواستار پرداخت نظام عملکردی مطابق آئیننامه وزارت بهداشت هستند. بنابراین دانشگاهها یا مطابق آئیننامه عملکردی، عمل کنند یا آن را اجرا نکنند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت از استخدام ۱۷ هزار نفر در گروه سلامت خبر داد و گفت: از این ۱۷ هزار نفر بالغ بر ۱۱هزار نفر در گروه پرستاری استخدام میشوند ولی با توجه به نیاز بیش از ۱۲۰ هزار پرستار، این میزان کافی نیست.
وی با تاکید بر اینکه سیستم پرستاری باید بازنگری اساسی در فعل پرستاری داشته باشد، بیان کرد: ما ضمن اینکه مسئول پرستاران هستیم، باید مسئولیت مراقبتهای پرستاری را نیز بر عهده گیریم و این موضوع باید یکی از دغدغههای اساسی مدیران باشد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اعلام اینکه سطحبندی مراقبتهای پرستاری در دستور کار قرار خواهد گرفت، افزود: در خصوص سطحبندی مراقبتهای تخصصی پرستاری در شورای عالی برنامهریزی، مصوبهای را گذراندهایم که در کشور به میزان مورد نیاز این سطحبندیها انجام شود.
میرزابیگی افزود: برای دانشجویان کارشناسی پرستاری دورههای ۳ تا ۶ ماهه در زمینه سطحبندی مراقبتهای پرستاری برگزار میشود. همچنین به ازای هر ۴چهار دانشجو باید یک کمکپرستار گرفته شود که آییننامه آن را به تمام دانشگاههای کشور ارسال کردهایم.
دکتر ابراهیم عزتی، مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز از اشتغال ۱۰ هزار پرستار در کل دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: بیشترین درگیری مدیران پرستاری در بخش اعتبارسنجی است.
وی با تاکید بر بحث تقسیم بیماران بین پرستاران ادامه داد: باید برای هر بیمار در ابتدای ورود به بیمارستان یک پرستار مشخص شود که تا پایان ترخیص همراه او باشد، زیرا این امر باعث افزایش رضایتمندی مردم خواهد شد.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: آموزش به بیمار توسط پزشک و پرستار باید به درستی صورت گیرد؛ به این معنا که هر بیمار بداند بعد از ترخیص از بیمارستان چه زمانی باید مجددا به پزشک مراجعه کند یا از چه نوع دارویی مصرف کند.
مدرک پرستاری دلیلی برای اشتغال فرد نیست
عزتی با بیان اینکه صرف داشتن مدرک پرستاری دلیلی بر اشتغال فرد نیست، عنوان کرد: پرستاران باید علاوه بر داشتن مدرک کارشناسی و کارشناسیارشد، گواهی صلاحیت حرفهای را نیز حتما کسب کنند که طی یک برنامه پنج ساله باید تمام پرستاران این گواهی را اخذ کنند.
وی افزود: یکی از برنامههای معاونت پرستاری، ایجاد مرکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل است که هدف آن کاهش فشار کاری در بیمارستانها بوده و ارائه خدمات در منزل به بیمار است.