شناسهٔ خبر: 15139468 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

وزیر نفت ایران قیمت مناسب برای نفت اوپک را ۵۵ دلار اعلام کرد

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران گفته است که قیمت مناسب برای نفت اوپک ۵۵ دلار است.

صاحب‌خبر -
Image copyright shana Image caption وزیر نفت ایران گفته است کشورش همچنان از دبیرکلی محمد بارکیندو (نفر سمت چپ) بر اوپک حمایت خواهد کرد

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران گفته است که قیمت مناسب برای نفت اوپک ۵۵ دلار است.

آقای زنگنه این موضوع را پس از دیدار با محمد بارکیندو، دبیر کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که به تهران سفر کرده، گفت.

به گفته وزیر نفت ایران قیمت ۵۵ دلاری برای نفت سبب می شود "تولید نفت برای اعضای اوپک افزون بر درآمد زایی مطلوب، اقتصادی و مفید باشد و در عین حال رقبای آنها نتوانند تولید را بالا ببرند".

هر بشکه نفت خام اوپک امروز همزمان با اظهارات آقای زنگنه، ۴۳ دلار و ۵۷ سنت به فروش رفته است.

آقای زنگنه گفته است "مواضع ایران در نشست غیر رسمی اعضای اوپک که قرار است در الجزایر برگزار شود، برای دبیرکل اوپک تشریح شد، ضمن این که مذاکرات ایشان با برخی کشورها نیز به ما انتقال داده شد".

وزیر نفت ایران گفته است کشورش همچنان از دبیرکلی آقای بارکیندو حمایت خواهد کرد.

قرار است اجلاس غیر رسمی کشورهای عضو با اعضای غیر عضو اوپک پنجم تا هفتم مهرماه در حاشیه نشست مجمع بین المللی انرژی در الجزایر برگزار شود و طی آن شرکت کنندگان درباره طرح فریز نفتی با هم مذاکره کنند. منظور از فریز نفتی، حفظ سطح تولید و صادرات نفت خام به منظور کمک به تثبیت و افزایش بهای آن در بازارهای جهانی است.

ایران می گوید می خواهد تولید نفت خود را تا حد پیش از تحریم ها و برای به دست آوردن جایگاه سنتی اش در اوپک بالا ببرد اما خالد فالح، وزیر نفت عربستان که کشورش مخالف این اقدام است گفته تولید نفت ایران همین حالا هم به سطح قبل از تحریم رسیده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه که از طرح فریز نفتی حمایت می کند، گفته منصفانه نیست که از ایران انتظار داشته باشیم پس از بیرون آمدن از دوره تحریم‌ها تولید نفت خود را به سطح پیش از تحریم بازنگرداند.

تولید نفت ایران اکنون ۳ میلیون ۸۰۰ هزار بشکه در روز است اما مقام های نفتی می گویند طی سه ماه آینده امکان افزایش تولید تا ۴ میلیون بشکه -که همان میزان قبل از تحریم‌هاست- وجود دارد.

افزایش ۲۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت ایران یکی از موارد اختلاف میان ایران و عربستان و طرح فریز کردن سقف تولید اوپک، یکی از مباحث کشورهای تولیدکنندگان نفت در ماه های اخیر بوده است.