شناسهٔ خبر: 15138434 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رویکرد | لینک خبر

سفر اوباما به فیلیپین لغو شد؛

توهین زشت رئیس‌جمهور فیلیپین به رئیس‌جمهور آمریکا

سابقه رئیس‌جمهور فیلیپین که مورد حمایت غرب هم هست نشان می‌دهد او پیش از این هم با توهین‌های زننده‌اش به پاپ فرانسیس، سفیر آمریکا و مردم کشورش جنجال به پا کرده بود.

صاحب‌خبر -
توهین زشت رئیس‌جمهور فیلیپین به رئیس‌جمهور آمریکا
به گزارش گروه بین الملل رویکرد، فحاشی زشت و رکیک رئیس‌جمهور فیلیپین علیه رئیس‌جمهور آمریکا موجب لغو سفر اوباما به این کشور شد.



سابقه رئیس‌جمهور فیلیپین که مورد حمایت غرب هم هست نشان می‌دهد او پیش از این هم با توهین‌های زننده‌اش به پاپ فرانسیس، سفیر آمریکا و مردم کشورش جنجال به پا کرده بود.



رئیس‌جمهور فیلیپین چه گفت؟

"رودریگو دوترته" رئيس جمهور فیلیپین باراک اوباما را "حرامزاده" خواند.

اوباما گفته بود که در جریان دیداری در لائوس مساله کشتارهای فراقانونی در عملیات مبارزه با مواد مخدر را مطرح خواهد کرد.


دوترته در جواب اوباما گفت که اگر آن "حرامزاده" مساله را مطرح کند جلوی همه او را "به فحش خواهد کشید."


وی ادامه داد: «او فکر می‌کند کیست؟ من عروسک آمریکا نیستم. من رئیس‌جمهوری کشوری مستقل و فقط هم در مقابل مردم فیلیپین پاسخگو هستم.»

او گفت که آقای اوباما نباید به او بی احترامی کند.


واکنش اوباما و دولت آمریکا

رئیس‌جمهوری ایالات متحده در واکنش به این اظهارات گفت: «برای من همیشه مهم است، اگر با کسی ملاقات می‌کنم، این دیدار ثمره‌ای دارد و نتیجه‌ای از آن حاصل می‌شود.»

اوباما در جمع خبرنگاران گفت رئيس جمهور فیلیپین "آدمی بی پرده" است و از تیم خود پرسیده که "ببینند آیا الان واقعا وقت انجام گفت‌وگویی سازنده و مثبت هست یا نه."

"ند پرایس" سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، گفت که‌ اوباما در عوض با رئيس جمهور کره جنوبی ملاقات خواهد کرد.

اوباما روز دوشنبه پس از اجلاس گروه ۲۰ در چین برای شرکت در نشست آسه‌آن (انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا) به لائوس رفت.

سفر اوباما به کره‌جنوبی آخرین سفر او به آسیا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری است.

رئیس‌جمهور متحد غرب با سابقه فحاشی


به نوشته سایت آمریکایی رادیوفردا، دوترته در پایان ماه ژوئن (دو ماه پیش) قدرت را در فیلیپین در دست گرفت. مانیل از متحدان مهم واشینگتن در منطقه به شمار می‌رود.

این بار نخست نیست که رئیس‌جمهوری تازه فیلیپین سخنانی جنجال‌برانگیز می‌گوید.

او پیشتر، در یک سخنرانی، به شهروندان کشورش گفته بود: «اگر کارتان با مواد مخدر است و حاضر نیستید ترک کنید، باید از خانواده‌تان پوزش بخواهم، چون شما حتما کشته خواهید شد. اگر به شابو (متامتفتامین) معتاد شده‌اید، راه درمانی برای شما وجود ندارد».

در سخنانی دیگر گفته بود: «اگر خبرنگار هستی، و اگر حرامزاده هستی، از اینکه به قتل برسی مستثنی نیستی.»

در آوریل سال جاری نیز در مورد تجاوز و قتل یک مبلغ استرالیایی در شهر داوائو-سیتی، جایی که شهردار آن بود، گفته بود «خیلی عصبانی شدم که به او تجاوز شد. این یک چیز است. اما او خیلی خوشگل بود، فکر کنم شهردار باید اول صف قرار می‌گرفت. حیف شد».

در سخنانی دیگر نیز، زنانی که از او شکایت کرده بودند را تهدید کرده بود "بهای آن را پرداخت خواهند کرد".

رئیس‌جمهوری فیلیپین به جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفته است سفیر آمریکا در مانیل «یک همجنس‌باز حرامزاده است».

دوترته، پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک را نیز، پس از آنکه در ترافیک ناشی از ورود او به مانیل گیر کرد، «حرامزاده» نامید، حاضر به پوزش‌خواهی نشد و از او خواسته‌است دیگر به کشورش نیاید. فیلیپین یکی از مذهبی‌ترین کشورهای کاتولیک جهان است.

اتهام‌زنی غرب به رئیس‌جمهور حمایت‌شده

به نوشته بی بی سی، دوترته پیش از عزیمت به سوی لائوس به عملیات مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد، عملیاتی که از زمان شروع ریاست جمهوری او در ماه ژوئن به مرگ ۲۴۰۰ مظنون به معامله و اعتیاد به مواد مخدر منجر شده است.

دوترته در تلاش برای ریشه کنی تجارت مواد مخدر کشتن معامله گران را مجاز دانسته است.

او گفت:‌ «عملیات علیه مواد مخدر ادامه خواهد یافت. تا زمانی که آخرین سوداگر از خیابان جمع نشده خیلی ها خواهند مرد، خیلی ها کشته خواهند شد. تا وقتی تولیدکننده مواد مخدر کشته نشده به این عملیات ادامه خواهیم داد.»

بنا بر ادعای سایت آمریکایی رادیوفردا، از زمان روی کار آمدن آقای دوترته، گزارش‌ها حاکی از کشته شدن صدها فروشنده یا قاچاقچی خرده‌پا یا عمده‌فروش، در جریان تیراندازی و کشتار خیابانی‌ در فیلیپین است. این کشتارها بدون روند قضایی و عمدتا توسط افرادی که چهره‌هایشان پوشانده شده و گفته می‌شود نیروهای دولتی هستند، انجام می‌شود.

سازمان ملل متحد مکررا سیاست های آقای دوترته را نقض حقوق بشر خوانده است. کلیسای کاتولیک که مذهب غالب در فیلیپین است هم از او انتقاد کرده است.

دو کارشناس حقوق بشر سازمان ملل در ماه اوت گفتند که دستور آقای دوترته به پلیس و مردم برای کشتن مظنونان به قاچاق مواد مخدر به مثابه "تحریک خشونت و کشتار است که براساس قوانین بین المللی جرم محسوب می شود."