وی با بیان اینکه خوشبختانه اطلاعات معاینه فنی بسیاری از کلانشهرها به سیستم یکپارچه سیمفا متصل شده است، گفت: ورود اطلاعات خودروهای سنگین برعهده وزارت راه گذاشته شده بود که طی دو سه روز آتی امیدواریم اطلاعات خودروهای سنگی ن نیز به سامانه یکپارچه سیمفا وارد شود.
سخنگوی طرح LEZ (کاهش) با بیان اینکه طی سه هفته اخیر جلسات زیادی با مسوولان پلیس و وزارت کشور درخصوص برقراری ارتباط بین دوربینهای نظارت شهری و سرور پلیس برگزار کردیم، گفت: نهایتا از دو روز قبل دوربینها به سرور پلیس متصل شدند و امکان رصد خودروها وجود دارد و از روز گذشته نیز طرح کاهش اجرایی شد.
حسینیمنش با بیان اینکه پلاک کلیه خودروهایی که وارد محدوده زوج و فرد میشوند، توسط دوربین خوانده و اطلاعات آن به سرور سیمفا ارسال و در صورتی که خودرو معاینه فنی نداشته باشد، پیامک ارشادی توسط پلیس برای آنها ارسال میشود، گفت: تا اول مهرماه پیامک به صورت ارشادی ارسال میشود و پس از آن از اول مهرماه در صورت نداشتن برگه معاینه فنی معتبر، 50 هزار تومان جریمه در انتظار خودروهای فاقد برگه معاینه فنی معتبر قرار دارد.
وی با بیان اینکه از اول مهرماه 300 دوربین در محدوده زوج و فرد معاینه فنی خودروها را چک میکنند، گفت: اگر فردی خودرویش دارای معاینه فنی است؛ اما این فرد از اعتبار معاینه فنی خود اطمینان ندارد، میتواند وارد سایت simfa.moi.ir شده و با ورود VIN و پلاک خودرو نسبت به تاییدیه برگه معاینه فنی خود اقدام کند.
سخنگوی طرح کاهش با بیان اینکه ممکن است فردی دارای برگه معاینه فنی معتبر باشد اما برای آن پیامک ارشادی ارسال شود، گفت: افراد میتوانند برای ثبت اعتراض و یا شکایت خود به سایت سیمفا مراجعه کرده و با ورود مشخصات نسبت به ثبت اعتراض اقدام کنند.
حسینیمنش با بیان اینکه از اول آبانماه طرح کاهش به طور سراسری در کل پهنه تهران اجرایی میشود، گفت: از اول آبانماه 1000 دوربین اعم از دوربینهای چراغ قرمز، سنجش سرعت، محدوده طرح ترافیک و... مجهز به چک معاینه فنی میشوند و هر خودرویی که از مقابل دوربینهای نظارتی تهران عبور کند، در صورت نداشتن معاینه فنی جریمه میشود.
وی با بیان اینکه خودروهای سال 90 به قبل حتما باید معاینه فنی داشته باشند، گفت: اطلاعات دقیق خودروها درخصوص اخذ معاینه فنی در سامانه سیمفا ثبت شده است.
رییس ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران با اشاره به عملکرد این ستاد گفت: سال گذشته 560 هزار خودرو به مراکز معاینه فنی تهران مراجعه کردند و این در حالی است که 380 هزار خودروی پلاک تهران در سایر مراکز معاینه فنی سراسر کشور معاینه فنی دریافت کردهاند که در مجموع میتوان گفت که سال گذشته 940 هزار خودرو از یک میلیون و 800 هزار خودرویی که بیش از 5 سال عمر کرده و نیاز به معاینه فنی دارند به مراکز مراجعه کردند و کمتر از 50 درصد خودروهای تهرانی نیز به مراکز مراجعه نکردند.
حسینیمنش با بیان اینکه آمارهای امسال نشان میدهد که 240 هزار خودروی سبک در 5 ماهه اول امسال به مراکز مراجعه کردند که نسبت به سال گذشته شاهد رشد 40 درصدی در این زمینه بودهایم، گفت: با وجود آنکه در زمینه مراجعه به مراکز معاینه فنی شاهد رشد بودهایم اما هنوز بسیاری از ظرفیت مراکز خالی است.
وی با بیان اینکه تهران دارای 13 مرکز معاینه فنی است اما فشار کاری بر روی مراکز شمال شهر تهران است، گفت: تا دو هفته آینده شیفت دوم مراکز معاینه فنی شمال تهران از ساعت 16:30 تا 22 ایجاد میشود و مردم میتوانند از مراکز سراج، نیایش، بیهقی و آبشناسان تا ساعت 22 استفاده کنند و همچنین به زودی طرح نوبتدهی آنلاین نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفته و افراد میتوانند به صورت آنلاین و از پیش تعیین شده زمان حضور خود در مراکز را تعیین کنند تا در صف قرار نگیرند که امیدواریم تا دو هفته آتی این نوبتدهی آنلاین نیز راهاندازی شود.
رییس ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه خودروهای آلویل درایو به دلیل نیازمندی به تجهیزات خاص برای تست معاینه فنی تنها میتوانند به مرکز چمران مراجعه کنند، گفت: در حال حاضر در حال خرید تجهیزات مورد نیاز تست خودروهای آلویل درایو هستیم و امیدواریم تا دو ماه آینده همه مراکز به این تستها مجهز شوند.
خودروهای نظامی و دولتی باید معاینه فنی بگیرند
حسینیمنش درخصوص معاینه فنی خودروهای پلاک دولتی و نظامی نیز گفت: این دو دسته پلاک نظامی و دولتی در سامانه سیمفا اطلاعاتشان ثبت نشده بود اما براساس آییننامه اجرایی هیات وزیران که در دیماه 93 به تصویب رسید، کلیه خودروهای متردد در شهر که سن بالای 5 سال دارند، باید معاینه فنی دریافت کنند و مسوولان بالادست دستور دادهاند که پلاک خودروهای نظامی و دولتی نیز در سامانه سیمفا ثبت شود و باید بگویم که در طرح کاهش استثنایی وجود ندارد و کلیه خودروها ملزم به گرفتن برگه معاینه فنی معتبر هستند و هیچ تفاوتی بین خودروها در این طرح وجود ندارد.
وی با اشاره به جای نظارت بر موتورسیکلتها در طرح کاهش گفت: پس از اجرایی شدن طرح کاهش، اولویت بعدی ما نظارت و بررسی موتورسیکلتها است.
رییس ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران با اشاره به اهمیت اصلاح قانون معافیت معاینه فنی گفت: این اصلاح قانون به عمر مجلس نهم قد نداد و حالا در کمیسیون کشاورزی نیز مورد تصویب قرار گرفته و این اصلاح قانون منتظر ورود به صحن علنی است.
حسینیمنش با بیان اینکه کارشناسان معتقدند که اگر کلیه خودروها معاینه فنی دریافت کنند 10 درصد از آلودگی هوا کم میشود، گفت: 10 درصد بر روی کاغذ شاید عدد کوچکی باشد اما در واقعیت بسیار بزرگ است چراکه ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون برای کودکان بسیار خطرناک هستند.
رییس ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران در پایان در مورد مینیبوسهای فرسوده به محدوده طرح کاهش گفت: برای ما استثنایی وجود ندارد و همه خودروها باید برگه معاینه فنی دریافت کنند و اگر خودرویی نتواند معاینه فنی دریافت کند، حق ورود به محدوده را ندارد.