شناسهٔ خبر: 15130200 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دستاوردهای دولت در مراغه و ضرورت رجوع منتقدان به نهیب وجدان

مراغه – ایرنا – در حالی که دستاوردهای کلان دولت یازدهم با به فرجام رسیدن برجام، مهار تورم، رشد اقتصادی، افزایش صادارت و آزادسازی 30 میلیارد دلار از پول های بلوکه شده کشور امید را به عمل پیوند زده، خدمات گسترده دستگاه های اجرایی در مراغه رجوع منتقدان به نهیب وجدان را اجتناب ناپذیر کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دستاوردهای دستگاه های اجرایی مراغه که دومین شهرستان پرجمعیت آذربایجان شرقی پس از تبریز می باشد، با وجود کمبود مابع مالی دولت مجموعه ای از خدمات کم نظیر در تاریخ این شهرستان را به نمایش گذاشته است.
دستاوردهایی که توسعه روستایی را در کنار توسعه شهری مورد توجه قرار داده است تا تلاش های مسئولان خدمتگزار خواسته یا ناخواسته در مسیر فعالیت های مربوط به ستاد اقتصاد مقاومتی این شهرستان قرار گیرد.
مجال گفت و گو با تعدادی از مسئولان دستگاه های اجرایی این شهرستان بدون شک تصویری از واقعیت ها را پیش رو می گذارد، اما بدون شک این مطالب تنها بخشی از دستاوردهای دولت در مراغه و تلاش های جهادی مسئولان این شهرستان است.

**از ثبت دقیق آمار کشاورزی تا رشد میانگین تولید
مدیر جهاد کشاورزی مراغه معتقد است که دستاوردهای سه ساله بخش کشاورزی در مراغه آن چنان درخشان و قابل توجه است که می توان آن را با مجموع عملکرد سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این شهرستان مقایسه کرد.
به گفته محمد نریمانی، ریل گذاری برای توسعه پایدار کشاورزی در مراغه را می توان در افزایش 30 نفری بدنه کارشناسی، تدوین الگوی کشت برای 167 روستای شهرستان، بهسازی 126 کیلومتر کانال و اجرای سیستم های نوین آبیاری در یک هزار و 952 هکتار از باغ های این شهرستان به تصویر کشید.
وی افزود: جذب 100 میلیارد ریال برای بهسازی ناوگان ادوات مکانیزه کشاورزی و افزایش ضریب مکانیزاسیون از 1.33 به 1.67 اسب بخار در هر هکتار و ایجاد 10 واحد صنعتی و رشد چهار برابری صنایع تبدیلی کشاورزی طی سه سال اخیر، بخش کشاورزی این شهرستان را متحول کرده است.
وی گفت: افزایش میانگین تولید محصولات زراعی از 700 کیلوگرم به 2.5 تن در هر هکتار و رشد میانگین تولید سیب مراغه از 14 به 40 تن در هر هکتار از دیگر دستاوردهای ارزشمند دولت تدبیر و امید در بخش کشاورزی این شهرستان است.

**راه اندازی 14 خانه بهداشت روستایی جدید
سرپرست دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی مراغه گفت: 14 خانه از 50 خانه بهداشت روستائی این شهرستان توسط دولت تدبیر و امید راه اندازی شده است و در زمان حاضر تمامی روستاهای واجد شرایط از خدمات بهداشتی بهره مندند.
علی جنتی با اشاره به اینکه دسترسی آسان و سریع از شرایط راه اندازی خانه های بهداشت در نظام نوین سلامت است، افزود: دانشکده با انعقاد تفاهم نامه ای با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی احداث خانه های بهداشت در روستاهای باقی مانده فاقد شرایط را از سال جاری آغاز کرده است.
وی اضافه کرد: هشت طرح از 18 طرح توسعه بیمارستان امیرالمومنین (ع)، شش طرح از هفت طرح توسعه بیمارستان شهید بهشتی و 2 طرح از چهار طرح توسعه اماکان آموزشی با 90 میلیارد ریال هزینه طی 36 ماه خدمت دولت تدبیر و امید اجرا شده است.
وی به توسعه رشته ها و اعضای هیات علمی دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی مراغه اشاره کرد و گفت: چهار رشته از 9 رشته تخصصی این دانشکده در سه سال اخیر راه اندازی شده و جذب 20 نفر از 46 عضو هیات علمی این دانشگاه نیز در این مدت جذب شده است.
وی گفت: با اختصاص حدود 140 میلیارد ریال اعتبار برای تامین زیر ساخت های سلامت مراغه تا زمان حاضر حدود 120 میلیارد ریال در این بخش هزینه شده است.

*** توسعه 50 کیلومتری شبکه و رفع مشکلات دیرینه فاضلاب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مراغه گفت: این شرکت در دولت تدبیر و امید با توسعه 50 کیلومتری شبکه فاضلاب به درخواست های دیرینه مردم در برخی از مناطق این شهر جواب داد تا بسیاری از مشکلات فاضلاب این شهر تاریخی مرتفع شود.
بابک ابراهیمی به توسعه شبکه و رفع مشکلات فاضلاب در ملارستم، کوچه مرندی، کوچه شهید تیموری، پاساژ امیر، کوچه شماره 9 روبری پارک ترافیک، پهر آباد پایین کوچه ورامین و دو شهرک مسکونی این شهرستان اشاره کرد و افزود: اهالی شهرک های مسکونی امام علی(ع) و گلشهر مراغه که در حدود 15 تا 18 سال منتظر اتصال منازل خود به شبکه فاضلاب بودند، می توانند از خدمات این شرکت بهره مند شوند.
به گفته وی توسعه 40 کیلومتری شبکه آب، واگذاری 10 هزار و 500 انشعاب آب شرب (کل انشعاب شهرستان 66 هزار و 384 فقره است)، واگذاری 11 هزار و 180 انشعاب فاضلاب (کل انشعاب شهرستان 56 هزار و 837 فقره است) و احداث یکی از 2 واحد شیمیایی تصفیه خانه آب از دستاوردهای این شرکت در دولت تدبیر و امید است.
وی افزود: از جمله طرح های در حال اجرا می توان به احداث شبکه جمع آوری فاضلاب فاز دوم شهرک سهند و شهرک جهانگیر و همچنین اصلاح شبکه فاضلاب محله های گیلاسلو، جودی آباد، و حومه اشاره کرد.

*** بهره برداری از پنج هزار و 800 مترمربع سالن ورزش
رئیس اداره ورزش و جوانان مراغه گفت: با وجود کمبود منابع مالی دولت در سه سال اخیر سه سالن ورزشی شامل مجتمع ورزش های رزمی با سه هزار متر زیربنا و شهدای ورجوی و شهدای کرمجوان هر کدام با یک هزار و 400 متر مربع مساحت به بهره برداری رسید.
احمد حاجی محمدی افزود: در این مدت پیشرفت فیزیکی استادیوم پنج هزار نفری این شهرستان نیز از 70 درصد به 92 درصد رسیده است.
به گفته وی برگزاری دو دوره از مسابقات قهرمانی کشور در رشته های وزنه برداری و اسب سواری و 2 اردوی تیم ملی در رشته های کبدی و هندبال از جمله فعالیت های شاخص این اداره در دولت تدبیر و امید است.

*** افزایش دو برابری ظرفیت گاز مراغه
رئیس اداره گاز مراغه از افرایش دو برابری ظرفیت گاز ورودی این شهرستان در دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت: با صرف 15 میلیارد ریال اهزینه این ظرفیت از 100 هزار متر مکعب در ساعت به 200 هزار متر مکعب در ساعت افزایش یافت.
محمدرضا ستیز افزود: با وجود این افزایش ظرفیت، درصد قطعی جریان گاز در برخی از فصول سرد سال که در این شهرستان سابقه داشته، از بین رفته است.
وی گفت: واگذاری 15 هزار و 790 اشتراک جدید گاز خانیگ و مسکن مهر، توسعه 168 کیلومتری شبکه گاز و گاز رسانی به 18 واحد صنعتی از دیگر اقدامات این اداره در دولت تدبیر و امید است.

*** احداث دو هزار و 395 مسکن روستایی
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مراغه تعداد کل مساکن روستایی احداث شده در این شهرستان را 13 هزار و 873 واحد عنوان کرد و گفت: حدود دو هزار و 395 واحد از این مساکن روستایی در سه سال گذشته احداث شده است.
محمد مقتومی افزود: در این مدت طرح هادی در 27 روستای این شهرستان اجرا شده و تعداد روستاهای دارای طرح هادی در این شهرستان تا زمان حاضر به 48 روستا رسیده است.
وی گفت: با مطالعه طرح هادی در 29 روستای ایبن شهرستان در سه سال گذشته، در زمان حاضر طرح هادی 115 روستای این شهرستان مطالعه شده است.

*** مراغه در ردیف هفت شهر قابل تقدیر در بخش گردشگری کشور
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه از برجسته سازی ظرفیت های گردشگری مراغه با وجود کمبود اعتبار خبر داد و گفت: انتخاب مراغه جزو هفت شهر قابل تقدیر در بخش گردشگری کشور دستاورد ارزشمندی در سال های اخیر است.
یعقوب طالبی افزود: در همین راستا در نوروز 1394 شمسی رصدخانه مراغه به عنوان دومین اثر پربیننده آذربایجان شرقی شناخته شد و در نوروز 1395 شمسی نیز این موفقیت تکرار شد.
وی به دستاوردهای بخش صنایع دستی مراغه نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت تعداد آموزشگاه های صنایع دستی مراغه از یک آموزشگاه به چهار آموزشگاه افزایش یافت و آموزش هنرجویان در 12 رشته مختلف پیگیری شد.
وی افزود: در سال 1394 شمسی، 11 اثر از صنایع دستی مراغه نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی کشور را اخذ کرد که در تاریخ این شهرستان بی سابقه است.
وی گفت: در بخش ابنیه های تاریخی نیز بازسازی مسجد شجاع الدوله که از سال 1386 تا 1394 شمسی دارای 20 درصد پیشرفت فیزکی بود، در سال جاری به بهره برداری رسید.
وی معبد مهر بزرگترین معبد مهرپرستی کشور و از آثار ارزشمند تاریخی در این شهرستان عنوان کرد و افزود: در اسفند سال 1393 شمسی برای اولین بار در شمالغرب کشور مطالعات آرکئوژئوفیزیک در معبد مهر با هدف تعیین عرصه و حریم معبد مهر بدون دخالت عوامل انسانی انجام شد.

*** صدور چهار مجوز مطبوعات و انتشار 45 جلد کتاب
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه گفت: چهار مجوز از هفت مجوز مطبوعات این شهرستان در دولت یازدهم صادر شده و در این مدت 45 جلد کتاب / از 250 جلد/ از نویسندگان شهرستان مراغه منتشر شده است.
احمد دادرس فیاض افزود: تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز از دیگر شاخصه های ارزیابی عملکرد بوده و در این مدت 34 مرکز جدید /از 58 کانون فرهنگی و هنری مساجد موجود/ تاسیس شده است.
به گزارش ایرنا شهرستان مراغه در حالی شاهد موفقیت های چشمگیر در راه اندازی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل بوده که در دولت قبلی ضربه های جبران ناپذیری بر پیکره اقتصادی این شهرستان تاریخی وارد شده است و امروزه تولید کنندگان واحدهای کوچک و متوسط این شهرستان با تسهیلات ویژه دولت تدبیر و امید آغاز به کار دوباره را تجربه می کنند.
گزارش از: علیرضا فولادی
3072/518