شناسهٔ خبر: 15126861 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: نصر-قدیمی | لینک خبر

خبر/

بازگشت عشایر جنوب سهند به قشلاق های آذربایجان

نصر: عشایر مستقر در دامنه های جنوبی کوه های سهند مراغه پس از سه ماه استقرار در ییلاق و تولید یک هزار و 25تن انواع محصولات دامی و 550 مترمربع قالی و قالیچه نغمه کوچ سر دادند تا با دستی پر به قشلاق های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی برگردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش نصر به نقل ازایرنا، مدیرکل عشایرآذربایجان شرقی گفت: عشایر مهمان مستقر در کوه سهند مراغه امسال 800 تن شیر خام، 25 تن پشم، 200 تن گوشت قرمز و 550 متر مربع قالی، قالیچه و ورنی تولید کرده اند.
محمد حسین آل هاشمی با اشاره به اینکه عشایر مصداق عینی در تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد درون زا هستند، افزود: همه ساله 750 خانوار عشایری با 105هزار راس دام همزمان با سرد شدن هوا از ییلاق های جنوبی کوه سهند به مناطق قشلاقی شهرهای بناب، ملکان، میانه، عجب شیر و اسکو در آذربایجان شرقی و میاندوآب و مهاباد در آذربایجان غربی کوچ می کنند.
وی گفت: عشایر آذربایجان شرقی با دربرگیری 2 درصد از جمعیت این استان 20 درصد محصولات لبنی و فروآرده های گوشتی استان را تولید می کنند.
وی اضافه کرد: جمعیت عشایر این استان در فصل ییلاق 13 هزار و 297 نفر بوده که پنج هزار و 200 نفر از این تعداد از استان های زنجان و آذربایجان غربی به صورت مهمان هستند.
وی افزود: عشایر استان سالانه بیش از 30 هزار تن شیر خام، 900 تن پشم، 11 تن گوشت قرمز و یک هزار و 900 متر مربع ورنی و 800 متر مربع قالی و قالیچه تولید می کنند.
آل هاشمی گفت: مهمترین برنامه های اداره کل عشایر استان سوق دادن عشایر برای استفاده از انرژی های نو در حمام ها و روشنائی خورشیدی، معرفی شهرستان های مراغه، میانه، اهر، کلیبر، ورزقان، خدا آفرین و هریس به عنوان الگوی گردشگری عشایری است.
مدیرکل عشایر آذربایجان شرقی گفت: پیگیری تشکیل موزه مردم شناسی عشایر در شهرستان های مراغه، میانه، اهر، کلیبر، ورزقان، خدا آفرین و هریس از دیگر اقدامات این اداره کل برای حمایت از عشایر است.
آل هاشمی افزود: 32 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره برای جبران خسارت حوادث طبیعی، 12 میلیارد ریال سرمایه در گردش به تعاونی های فعال تولیدی و حدود یک میلیارد ریال نیز برای 9 تعاونی خرد زنان عشایر این استان طی سال جاری پرداخت شده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری مراغه نیز گفت: کوه سه با هزار و 710 متر ارتفاع و 129 هزار هکتار وسعت از مناطق مهم ییلاقی عشایر در شمال غرب کشور است.
علی مکرمی وند افزود: ییلاق های دامنه های سهند هر ساله / از 15 خرداد تا 15 شهریور/ پذیرای 127 یورد عشایر از شهرستان های میاندوآب، ملکان، بناب، اسکو، میانه و آذرشهر آذربایجان شرقی و مهاباد و میاندوآب آذربایجان غربی است.
شهرستان مراغه با حدود 250 هزار نفر جمعیت در جنوب غرب تبریز مرکزآذربایجان شرقی و بر دامنه جنوبی کوه سهند قرار گرفته و از شمال به شهرستان تبریز، از شرق به هشترود، از جنوب به میاندوآب و از غرب به دریاچه ارومیه محدود است.

انتهای پیام/