شناسهٔ خبر: 15129962 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل میراث فرهنگی قزوین تأکید کرد:

نقش گسترده صنایع‌دستی در شکوفایی اقتصاد ملی

‌مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین گفت: صنایع‌دستی نقش گسترده‌ای در شکوفایی و بالندگی اقتصاد ملی و رونق گردشگری دارد و با ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانوار سهم عمده‌ای در معیشت خانواده‌ها ایفا می‌کند.

صاحب‌خبر -

‌به گزارش ایسنا، نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با حضور محمدعلی حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین، طاهری فر مدیرعامل شرکت حامیان میراث فرهنگی و گردشگری، دکتر جمشیدی عضو هیات علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) و جمعی از هنرمندان و فعالان عرصه صنایع‌دستی استان در مجموعه دولتخانه صفویه گشایش یافت.


در این مراسم محمدعلی حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به جایگاه ویژه اقتصادی و فرهنگی صنایع‌دستی گفت: صنایع‌دستی نقش گسترده‌ای در شکوفایی و بالندگی اقتصاد ملی و رونق گردشگری دارد و با ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانوار سهم عمده‌ای در معیشت خانواده‌ها ایفا می‌کند.

وی افزود: به همین جهت برپایی نمایشگاه‌های صنایع‌دستی در فصول مختلف سال و معرفی سوغات و صنایع‌دستی هر منطقه به شهروندان و گردشگران تأثیر بسزایی در احیای صنایع بومی فراموش‌شده و بازاریابی و بازار سازی برای هنرمندان و فعالان این عرصه و در کنار آن ایجاد فرصت‌های شغلی در سطح منطقه خواهد داشت.

حضرتی با اشاره به پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی کهن شهر قزوین تصریح کرد: با توجه به غنای تاریخی و فرهنگی شهر قزوین و تنوع چشمگیر محصولات بومی و اصیل صنایع‌دستی در سطح استان و نیز هنرمندان و صنعتگران بسیار توانمندی که در این عرصه مشغول فعالیت هستند، شهر قزوین می‌تواند به یکی از قطب‌های مهم کشور برای برگزاری نمایشگاه‌‎های مختلف در حوزه صنایع‌دستی تبدیل شود که امیدواریم با تداوم این روند استان قزوین بتواند گامی مؤثر در جهت رشد و شکوفایی این صنعت اصیل و رونق بازار اقتصادی صنعتگران بردارد.

وی در خصوص برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در کهن شهر قزوین تشریح کرد: در سال "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" و بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی که طی آن بر توسعه صنایع‌دستی تأکید شده، برپایی راسته‌های فروش و عرضه محصولات هنرمندان صنعتگر دارای پروانه تولید و برگزاری نمایشگاه‌های سراسری و استانی در دستور کار ما قرار دارد و هم‌زمان با سومین توقف کاروان صنایع‌دستی کشور در شهر قزوین، نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به همت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان و همیاری شرکت حامیان میراث فرهنگی و گردشگری راه‌اندازی شده که در آن هنرمندانی از قزوین و سایر استان‎های کشور مانند مشهد، قم، اصفهان، زنجان، البرز و تهران جهت معرفی و نمایش آثار خود حضور فعال دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین خاطرنشان کرد: این نمایشگاه از 40 غرفه تشکیل‌شده که در آن صنایع‌دستی بومی قزوین شامل انواع رودوزی‌های سنتی، صنایع چوبی، صنایع فلزی، تراش شیشه، همجوشی شیشه، چرم دست‌دوز همچنین فرش ترکمن، فرش قم، سیاه‌چادر آذربایجان شرقی و شیراز، سوغات اصفهان، یزد، کرمان و کاشان و انواع خوراکی‌های سنتی برای آشنایی بازدیدکنندگان به معرض نمایش گذاشته‌شده است.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی و هنرهای سنتی تا نوزدهم شهریورماه از ساعت 17 تا 22 در مجموعه دولتخانه صفویه برای بازدید علاقه‌مندان دایر خواهد بود.


انتهاي پیام