مجید ملانوروزی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره بیانیه اخیر انجمن هنرمندان ایران اظهار کرد: یکی از وظایف موزهها در سراسر دنیا تکریم هنرمندان است. با توجه به نقش موزه در تبیین جریانهای هنری کشور البته ما بزرگداشتی در موزه برگزار نکردهایم.
او ادامه داد: نمایشگاه «آهنگ آفتاب» که براساس موضوع کویر در موزه هنرهای معاصر برگزار شده است شامل ۱۷ نقاشی با این موضوع است و از آنجا که در ارتباط با ثبت کویر در سازمان ملل است دراینجا برپا شده و پس از پایان نمایش در ایران به نیویورک و ژنو برگزار میشود.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی با بیان اینکه آمادگی کامل برای پاسخگویی به همه سوالات انجمنهای هنری را دارد، گفت: بزرگداشت آقای غفاری نیز از طرف هنرستان هنرهای زیبای پسران در یکی از سالنهای موزه برگزار شد و ما در آن دخالتی نداشتیم. از این نوع اتفاقات گاهی در سالنهای موزه برگزار میشود و در حقیقت ما سالنهای موزه را در اختیار همکاران فرهنگیمان قرار میدهیم، اما در برگزاری آن مجموعه موزه هیچ دخالتی ندارد.
ملانوروزی با تاکید براینکه نمایشگاه «آهنگ آفتاب» نمایشگاه انفرادی نیست خاطر نشان کرد: این نمایشگاه با موضوع کانسپت کویر بوده است و در تمام موزههای دنیا آثار هنرمندانی چون فرانسیس بیکن و ... به صورت انفرادی به نمایش درآمده است و این امری کاملا طبیعی است.
او با بیان اینکه اعضای انجمن هنرمندان نقاش نمایشگاه «آهنگ آفتاب» را ندیدهاند، افزود: آقای جوادی هنرمند شناخته شده و باسابقهای است و ۴۰ سال است که مشغول به کار هستند و اصلا موضوع استعدادیابی در کار نیست و آنچه در بیانیه انجمن هنرمندان نقاش آمده است صحت ندارد.
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی درباره هزینه برگزاری این بزرگداشتها نیز گفت: موزه نه تنها هیچ هزینهای نکرده بلکه هیچ مبلغی را نیز بابت اجاره سالنها دریافت نکرده است و به صورت رایگان در اختیار هنرستان هنرهای زیبا پسران قرار گرفته است. در حقیقت گاهی به جریان هنری کشور کمک میکنیم.
ملانوروزی درباره عدم شفافسازی و اطلاعرسانی دقیق ارسال آثار موزه به خارج از کشور که باعث نگرانیهای اهالی هنرهای تجسمی و در بیانیه انجمن هنرمندان نقاش نیز به آن اشاره شده است، تصریح کرد: کاملا این موضوع را شفاف بیان کردهایم و قراردادهای بینالمللی در این رابطه داریم.
او ادامه داد: آثار خارجی انتخاب شده و در حال بررسی آثار ایرانی نیز هستیم تا از میان آنان آثاری را انتخاب کنیم. موزه هنرهای معاصر از خانم مظفری (رئیس انجمن هنرمندان نقاش) دعوت کرد تا در انتخاب آثار به موزه کمک کند. خانم مظفری گفتند باید با انجمن صحبت کردند و در تماس مجددی که با او داشتیم، گفتند؛ انجمن از من خواستند تا در این برنامه شرکت نکنم.
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی گفت: ما از رییس انجمن دعوت کردیم، آنها نپذیرفتند همچنین دلیلی ندارد تمام مسائل را با همه افراد در میان بگذاریم، اما اگر اشتباه کردیم میتوانند در آن زمان نظر بدهند.
ملانوروزی با بیان اینکه زمان ارسال آثار ماه دسامبر (دیماه) است، گفت: ۶۰ اثر ارسال خواهد شد که ۳۰ اثر ایرانی هستند و ۳۰ اثر خارجی. همه موزههای دنیا آمادگی دارند آثارشان را برای نمایش در اختیار موزه هنرهای معاصر قرار دهند. تاکنون نیز دو یا سه نمایشگاه خارجی برگزار کردیم اما مسئله مهم این است که هزینه حمل و نقل و بیمه آثار برای موزه بسیار سنگین است و ما شرایط پرداخت این هزینه را نداریم.
او با بیان اینکه ما نفع موزه را نیز در این انتقال درنظر گرفتهایم، اظهار کرد: مجموعه موزه هنرهای معاصر همیشه آماده همکاری با تمام انجمنهای هنری بوده است. برای اولین بار در تاریخ موزه از خبرنگاران دعوت کردیم از گنجینه موزه بازدید کنند و اگر بحثی از طرف انجمنهای مختلف هنری مطرح میشود بیشتر برای بزرگنمایی مسائل است، چراکه ما همیشه از آنها درخواست کردیم اگر مشکلی وجود دارد بجای ارسال بیانیه به وزیر به ما اطلاع بدهند.
∎