شناسهٔ خبر: 15127217 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

تغییر سبک زندگی مهم ترین بخش سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب؛

پیش‌نیازهای فرهنگی تحقق سیاست‌های کلی خانواده

ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده از سوی رهبر معظم انقلاب نیاز به نگاه و اقدامی تازه در این زمینه را بیش از پیش گوشزد کرد. در این سیاست‌ها پررنگ شدن ابعاد معنوی ازدواج و رهایی از نگاه‌های مادی که عمدتا از گرایش‌های اجتماعی به فرهنگ‌های تهی غربی ناشی می‌شود، از جمله رویکردهای اصلی این سیاست‌ها به شمار می‌رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خطب شکن، اگر نگاهی به شکل و ساختار خانواده در گذشته‌های نه چندان دور بیاندازیم و آن را با خانواده‌های جامعه‌ی «مدرن‌زده»ی خود، که هنوز تکلیفش را با حفظ ساختار اصیل خود یا جدید شدن مشخص نکرده است، مقایسه کنیم، تفاوت‌های بسیاری را خواهیم یافت، تفاوت‌هایی که دامن زدن به آن نه تنها در سال‌های اخیر چاره‌ای برای دردهای جامعه نبوده، بلکه موجب شده است چالش‌های جدی در زندگی جوانان چند نسل به وجود آید.

ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده از سوی رهبر معظم انقلاب نیاز به نگاه و اقدامی تازه در این زمینه را بیش از پیش گوشزد کرد. در این سیاست‌ها پررنگ شدن ابعاد معنوی ازدواج و رهایی از نگاه‌های مادی که عمدتا از گرایش‌های اجتماعی به فرهنگ‌های تهی غربی ناشی می‌شود، از جمله رویکردهای اصلی این سیاست‌ها به شمار می‌رود.

تغییر نگاه به ازدواج

به عقیده‌ی برخی صاحبنظران اصلی‌ترین عامل اثرگذار روی تغییر آمارهای مربوط به ازدواج، سیاست‌گذاری‌های غلط جمعیتی و اجتماعی از سوی مسئولان و عملکرد نادرست آن‌ها برای کنترل جمعیت و وضعیت اقتصادی است، با این حال جای انکار ندارد که عوض شدن دیدگاه خانواده‌ها به ازدواج هم در این امر بی‌تاثیر نیست.

ازدواج همیشه در تمام دنیا امری مذهبی بوده، طوری که همه جا پیوند دختر و پسر را یک فرد «روحانی» منعقد کرده است. با این وجود امروزه نگاه به ازدواج، آن را از یک مسأله‌ی مذهبی به یک مساله‌ی اقتصادی تغییر داده است. امروز کمتر دختر و پسری می‌توان یافت که در نگاه به ازدواج، اولویت را به مسائل مادی ندهد. در واقع در دنیای مادی، همه آفریده شده‌اند برای پول و منزل و شغل و مرکب!

واقع‌بینی یا رویاپردازی؟

علاوه بر این گویا پدر و مادرهایی که ازدواج دختر و پسر خود را منوط به فراهم بودن مسائل و لوازم مادی می‌دانند، فراموش کرده‌اند که آن‌ها هم یک روز از صفر شروع کرده بودند، گویا یادشان رفته است که با «یک لقمه نان» هم می‌شود زندگی کرد… توقعی که پدر و مادرها دارند، چیزی است که برای هیچ جوانی، در اوایل جوانی ممکن نیست. آن‌ها مکنت، شغل و سایر مسائل را با هم می‌خواهند، در حالی که در طول زندگی، این‌ها یکی یکی باید با تلاش دختر و پسر به دست آید… پدر و مادرهایی که ادعا می‌کنند نگاه واقع‌بینانه به زندگی، وجود پول را ایجاب می‌کند، باید نگاهی به پشت سر خود بیاندازند و وضعیت خود را در ابتدای زندگی مشترک ببینند، زیرا این نگاه، دیدگاهی واقع‌بینانه‌تر است…!

این حرف‌ها غیر از آن وعده‌هایی است که خداوند برای گشایش در زندگی و فراهم کردن روزی با ازدواج داده است. نگاه به سنت‌های الهی یکی از مسائلی است که متاسفانه در بین جوانان و خانواده‌ها مغفول مانده است. حتی از ابعاد مادی، هرگز یک جوان مجرد به موفقیت‌هایی که یک جوان متاهل می‌تواند برسد، دست پیدا نخواهد کرد. بسیار کم اتفاق می‌افتد که جوان در یک ازدواج موفق، در دوره‌های میان‌مدت، از لحاظ مادی رشد نداشته باشد.

آسودگی در سادگی است

واقعیتی که شاید خیلی‌ها از آن چشم می‌پوشند، توام بودن آسودگی در سادگی است، در واقع هر چه زندگی بیشتر به سادگی نزدیک باشد، راحت تر پیش خواهد رفت و بیشتر به خوشبختی نزدیک خواهد بود. بدین ترتیب اگر خانواده‌ها ترویج و تسهیل ازدواج موفق و آسان را مورد توجه قرار دهند و از بریز و بپاش‌های بیهوده دست بردارند، در واقع نه تنها چیزی را از دست نمی دهند، بلکه به خوشبختی فرزندان خود نیز کمک می‌کنند.

فرهنگ مهم ترین زیربنا

امروز دیگر معطل شدن برای آن که «مسئولان» و «دیگران» کاری کنند، بیهوده است. امروز باید همه خودشان را با توجه به آن چه «می‌دانند» رشد دهند. امروز هر کس در هر طبقه و جایگاهی که قرار دارد، در حد خود می‌تواند برای رفع مشکلات اجتماعی قیام کند. راهکار حل تمام معضلات اجتماعی حرکت جمعی همه‌ی مردم است.

در مسأله‌ی ازدواج که بسیاری از مشکلات فرهنگی، از جمله رواج فساد و بدحجابی، شاخه‌ای از آن است، راه حل به دست خود مردم است. مردم هستند که باید پندارهای باطل را کنار بگذارند و به جای چشم و هم‌چشمی، به معنویات نگاه کنند. آن چه زندگی را می‌سازد، طول و عرض آن نیست، باید عمق زندگی را وسعت داد! تغییر فرهنگ‌های نادرستی که به صورت عمومی در مورد ازدواج در جامعه شایع شده و تلاش برای رواج سبک زندگی ایرانی اسلامی، رشد باورهای دینی، ساده زیستی و قناعت مهم ترین راهبردهایی است که در مسیر دشوار افزایش کرامت خانواده باید دنبال کرد.

انتهای پیام/