به گزارش ایرنا، نصرالله بازوند شامگاه دوشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در تالار امام جواد (ع) استانداری اظهار کرد: از حدود 2 هزار و 900 واحد مسکن مهر که دولت متعهد ساخت و تحویل آن بود، در کل 46 واحد باقی مانده که هر کدام از آنها بیش از 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، و به زودی واگذار خواهد شد.
وی افزود: اداره کل راه و شهرسازی مسئول اجرای این طرح است و اداره تعاون فقط تعاونی های آن را تشکیل می دهد.
وی با تاکید بر اینکه طرح مسکن مهر تمام شده و اداره تعاون نه حق ثبت نام دارد و نه آن را انجام می دهد، اضافه کرد: بین 200 تا 270 تعاونی مسکن مهر در قم تشکیل شده، و هر تعاونی که به اتمام می رسد، منحل شده و دیگر حق فعالیت ندارد.
بازوند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهتمام جدی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای توسعه مشاغل خانگی، افزود: معمولا کار معرفی متقاضیان کار در بخش مشاغل خانگی از سوی دستگاه های اجرایی انجام، و وظیفه نظارت نیز با خود آنها است و اداره کار فقط مجوز آن را صادر می کند.
وی با بیان اینکه هر دستگاهی که طرحی در راستای اشتغال زایی انجام می دهد، هیچ منافاتی با بحث مشاغل خانگی ندارد، تصریح کرد: ایجاد شغل یکی از مهمترین اولویت های اداره تعاون است، اگر همه دستگاه ها حمایت و پشتیبانی های لازم را داشته باشند سالانه بین 8 تا 9 هزار شغل ایجاد خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: از کل این تعداد تنها یکهزار مورد آن مربوط به مشاغل خانگی است، از این رو هر چقدر بتوانیم در بحث تولید شغل تلاش می کنیم، تا در راستای حل معضل بیکاری توفیق های بیشتری را بدست آوریم.
بازوند همچنین گفت: به منظور دستیابی به سهم 25 درصدی تعاون از اقتصاد کشور، تاسیس تعاونی های نو و جدید از جمله سهامی های عام و فراگیر ملی را برای تامین نیاز تولید کنندگان و تبدیل واحدهای صنعتی خصوصی به تعاونی را در دستور کار خواهیم داشت.
وی یادآور شد:از مجموع 2هزار و 400 تعاونی ثبت شده درقم یکهزار و 100 واحد آن فعال است، که پروانه حدود 300 مورد آن ابطال شده و بقیه نیز تعطیل یا نیمه تعطیل هستند، و اگر همین تعداد فعال یا نیمه فعال را نیز تقویت کنیم، به کلی از اهداف خواهیم رسید.
مدیرکل تعاون قم همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای اجرای طرح ملی توسعه کسب وکار و اشتغال پایدار یا به اختصار تکاپو، افزود: ما به دنبال رفع مشکلات حقوقی و قانونی آن هستیم، قم به عنوان پایلوت این طرح انتخاب شده در این خصوص ضمن احصای مشکلات قانون کار و تعاون با دستور وزیر تعاون دولت تدبیر و امید و شخص رئیس مجلس شورای اسلامی کمیته ویژه ای با مشارکت مرکز تحقیقات مجلس و تعاون قم تشکیل شده و الان در حدود 4 ماه است که داریم روی این قضایا کار می کنیم و همه موارد را به مرکز تحقیقات گزارش می دهیم.
وی با بیان اینکه در بحث حل اختلاف های میان کارفرما و کارگر نیز کمیته سازش را تشکیل دادیم ولی این کار با ایراد قانونی از سوی دیوان عدالت اداری مواجه شد، گفت: طبق گفته این دیوان ایجاد کمیته مذکور نیازمند مصوبه مجلس شورای اسلامی است، از این رو به مجلس ارسال و بررسی آن در دستور کار این نهاد قرار دارد.
بازوند همچنین با بیان اینکه برنامه ها و سیاست های تعاون به صورت سالیانه طراحی و تدوین می شود، اظهار داشت: با توجه به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب ،وزیر تعاون از سال 93 برنامه ای را ارائه داده که تا سال 95 ادامه خواهد داشت، از این رو جدیترین برنامه تعاون در سال 96 ارائه می شود.
وی همچنین بانک اطلاعات تخصصی کار را از جمله اقدامات تعاون در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی ذکر، و از طرح سامان دهی دلالان در راهروهای اداره کار استان خبر داد، و گفت: در هیچ کجای قانون نیامده که باید مانع از ورود این افراد بشویم و طبق ماده 157 و 158 قانون کار مراجع حل اختلاف کارفرما و کارگر مجاز هستند یک تن را به عنوان نماینده خود به مراجع معرفی کنند، و متاسفانه کارگر و کارفرما افرادی را انتخاب می کنند که دلال از آب در می آیند، ما روی این افراد حساسیت خاصی داریم، ولی از نظر قانون تاکنون نتوانستیم با آنها مقابله کنیم، ولی به تلاش خود در این زمینه ادامه خواهیم داد.
بازوند گفت: این موضوع از مصادیق ضعف قانون است که نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح کاج یا کاهش اعتیاد جامعه کار و تولید، افزود: در این خصوص 19 درصد از افراد دارای مشکل به لحاظ اعتیاد به مواد مخدر با هماهنگی بسیار خوبی که با ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام گرفت، مورد باز پروری قرار گرفتند.
**رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با تاکید بر لزوم توجه به آمار دقیق مجوزهای داده شده در بحث مشاغل خانگی که منتهی به ایجاد شغل شدند، افزود: بررسی موضوع کارآمدی یا نا کارآمدی روش هایی که در بحث مشاغل خانگی در پیش گرفته شده ضروری است.
محمد رضا طلایی با بیان اینکه یکی از مشکلات مشاغل خانگی بحث مجوزها و بعد هم عرضه محصول و یا کالاهای تولیدی در بازار است، افزود: در شرایطی که به یک خانوار رقمی معادل 50 تا 100 میلیون ریال تسهیلات داده می شود، اگر این رقم به یک کار آفرین داده شود تا 10 شغل خانگی را راه اندازی کند، نتایج مطلوب تری را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: بنا به پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی این کار را در روستای زیزگان بخش خلجستان انجام دادیم و طی آن یک کارگاه تولید قارچ دارای مجوز و کد بهشتی با ارائه کمپوست و آموزش روش تولید این محصول به خانوارهای این روستا کل کار را به آنها واگذار و در حال حاضر نیز با بسته بندی و برند خود آنها را عرضه می کند.
**رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز بااشاره به مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مبنی بر برپایی نمایشگاه توانمندیهای واحدهای تولیدی استان،گفت: تمامی شرایط برای تحقق این امر مهیا و فراهم است، و نمایشگاه مذکور طی روزهای 22 تا 31 شهریور در محل نمایشگاه های دائمی قم برگزار می شود.
احمد ذاکری با اشاره به ضرورت همکاری همه دستگاه های اجرایی استان با صنعت و معدن در این زمینه، افزود: شهرداری و رسانه ها بویژه صدا و سیما با پخش آگهی، تیزر و بیلبوردهای تبلیغاتی اقدامات لازم را در بحث اطلاع رسانی انجام دهند.
دبیر کارگروه رفع موانع تولید استان همچنین متذکر شد: مسئولان خرید اداره های مختلف نیز از سوی مدیران کل حتما ملزم به بازدید از این نمایشگاه بشوند.
7403/ 6133/
گزارشی از جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی،
حدود 95 درصد از واحدهای مسکن مهر قم واگذار شده است
قم- ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم از واگذاری حدود 95 درصد از واحدهای مسکن مهر در این استان خبر داد.
صاحبخبر -