شناسهٔ خبر: 15122852 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

وزير فرهنگ و ارشاد:

فيلتر خبرگزاري‌ها و سايت‌ها به دستور مقامات قضايي بوده است

صاحب‌خبر -

علي جنتي درباره‌ فيلترينگ برخي از خبرگزاري‌ها و سايت‌هاي خبري که اخيرا صورت گرفته است، اظهار کرد: دستور فيلترينگ اين سايت‌ها از سوي مقامات قضايي صادر شده است و نه از سوي کميته مصاديق مجرمانه.

به گزارش ايسنا، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره اينکه آيا فيلترنگ سايت‌ها و خبرگزاري‌ها اقدامي سياسي برشمرده مي‌شود؟ گفت: اين را بايد از مقاماتي که دستور فيلتر شدن مي‌دهند بپرسيد و نه از ما.

او اظهار کرد: به طور کلي در بحث فيلترينگ دو راه وجود دارد؛ يکي از طريق کميته تعيين مصاديق جرايم رايانه‌اي است که اين کميته از 13 عضو تشکيل شده و در آن نمايندگاني از مجلس شوراي اسلامي، وزرا، نيروي انتظامي و ... حضور دارند. مجموع اکثريت آراي اين کميته مي‌تواند به فيلتر شدن يک سايت خبري يا خبرگزاري منجر شود. اما راه ديگر طبق قانون از طريق مقامات قضايي صورت مي‌گيرد که در صورت تشخيص خلاف، مي‌توانند تصميم به فيلتر کردن يک سايت بگيرند. اين موارد اخير هم در کميته تصويب نشده و از طرف مقام قضايي اعلام شده است.

او همچنين در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر نگاه وزارت ارشاد بر فيلم‌هاي انتخابي اسکار و اينکه «ايستاده در غبار» مي‌تواند گزينه خوبي براي اين انتخاب باشد؟ گفت: نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اين است که فيلم‌هاي ارزشي‌تر براي جشنواره‌هاي بين‌المللي ارسال شوند اما در اصل، سازوکاري براي انتخاب فيلم‌ها وجود دارد که بايد اعتبار فيلم‌ها از لحاظ فني و محتوايي ارزيابي شود و اين‌طور نيست که وزارت ارشاد در اين روند دخالت کند اما فيلم «ايستاده در غبار» از لحاظ فني و حرفه‌اي ارزنده است و مي‌تواند براي ارسال به اسکار، گزينه خوبي باشد. جنتي درباره پخش تيزر فيلم‌هاي سينمايي از شبکه‌هاي ماهواره‌اي فارسي‌زبان گفت: در اين زمينه بارها با مقامات قضايي به تفصيل صحبت کرده‌ايم. کاملا برايمان مشخص است که برخي خودشان فيلم‌ها را براي اين شبکه‌ها ارسال نکردند اما مواردي هم وجود دارد که به خواست خودشان با پرداخت هزينه يا به صورت رايگان تيزر فيلم‌هايشان را در اختيار اين شبکه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان قرار مي‌دهند.

وزير فرهنگ و ارشاد خاطرنشان کرد: ما بارها به افرادي که به اختيار خودشان تيزر فيلم‌شان را در اختيار شبکه‌هاي ماهواره‌اي قرار مي‌دهند اعلام کرده‌ايم اين کار خلاف قانون است. مواردي هم که مي‌گويند اين کار را انجام نداده‌اند شکايت ثبت کنند؛ چرا که از اين طريق شکايت‌شان در سطح بين‌المللي پيگيري مي‌شود. او با اشاره به پخش تيزرهاي فيلم‌هاي سينمايي از صداوسيما يادآور شد: با صداوسيما مذاکراتي انجام داده‌ايم که فيلم‌هايي که از وزارت ارشاد مجوز دريافت مي‌کنند قابليت پخش شدن دارند و مي‌توانند از آن‌ها طبق تعرفه پول بگيرند و براي پخش تيزرها گزينش نکنند.

جنتي با بيان اينکه صداوسيما مي‌تواند فيلم‌هايي که دوست دارد را بيشتر پخش کند، گفت: با توجه به مذاکرات صورت گرفته با صداوسيما اين کار در حال انجام شدن است و ديگر بهانه‌اي هم براي افرادي که مي‌گويند صداوسيما تيزر فيلم‌هايشان را پخش نمي‌کند باقي نمي‌ماند.

جنتي در پاسخ به اين سوال که با توجه به اينکه هنوز قانون کپي‌رايت به خوبي رعايت نمي‌شود و توليد کننده داخلي رغبت نمي‌کند تا توليد محتوا داشته باشد؛ در اين زمينه چه فکري شده است، گفت: ما در زمينه کپي‌رايت قوانيني از گذشته داشتيم و چند هزار اثر در وزارت ارشاد ثبت شده است و از حقوق آن‌ها دفاع مي‌شود. ولي با توجه به تحولاتي که در حوزه رسانه‌هاي ديجيتال رخ‌داده بايد در اين قانون تجديدنظر شود. لايحه‌اي بعد از مدت‌ها تلاش به مجلس گذشته ارائه شده و الان در اين مجلس نيز در دستور کار است و اگر به صورت قانون درآيد و ابلاغ شود بستر و زمينه خوبي براي دفاع از مالکيت معنوي افراد در حوزه مکتوب و در حوزه ديجيتال مي‌باشد.

او درباره انتشار برخي فيلم‌هاي جم در سوپرمارکت‌ها گفت: عرضه اين فيلم‌ها از اين موارد تخلف است مانند بقيه موارد قاچاق که در حال حاضر وجود دارد و اگر ما اطلاع پيدا کنيم بايد به دستگاه‌هاي ذيربط مانند نيروي انتظامي اطلاع دهيم تا برخورد کنند. جنتي افزود: مقام معظم رهبري مي‌فرمايند کالاهاي مفيد ايرادي براي وارد شدن به کشور ندارد اما کالايي که ما در داخل کشور قدرت توليد آن را داريم؛ اگر به صورت قاچاق وارد شود؛ بايد آن را آتش زد و از بين برد. وقتي قاچاق در موضوع محتوا باشد؛ اهميت آن چندين برابر مي‌شود چراکه با ذهن و فکر و انديشه افراد روبرو است بنابراين اين مسئله هم مصداق کالاي قاچاق محسوب مي‌شود و بايد با آن برخورد شود.

او درباره حمايت از افرادي که نوشت‌افزارهاي داخلي توليد مي‌کنند، گفت: در گذشته نوشت‌افزارهايي از چين و برخي ديگر کشورها وارد کشور مي‌شد و حتي پشت جلد دفاتر از تصاوير نامناسبي استفاده شده بود اما در حال حاضر ما تا جايي که بتوانيم از توليدکننده‌هاي داخلي حمايت مي‌کنيم البته وزارت آموزش و پرورش نيز چارچوب‌هايي دارد تا در اين زمينه از توليدات داخلي بيشتر حمايت شود.

برچسب‌ها: