بعضی خبرها ظاهرا فقط یک خبرند اما اگر خط و ربط اجزای آن را بدانید چندین خبر از آن استخراج خواهدشد. درست مثل خبر اعلام اسامی فیلمهای پذیرفته شده در جشنواره لندن.
خلاصه ماجرا این است: فیلم فروشنده در جشنواره لندن پذیرفته نشد. به خاطر حضور تعداد زیادی از اعضای آکادمی در جشنواره لندن و مراودات نزدیک آنها یک قانون نانوشته وجود دارد که: هر فیلمی در جشنواره لندن پذیرفته نشود شانس قرارگرفتن در میان ۵ فیلم اسکار را از دست خواهد داد.
با این اوصاف، بهدنبال پذیرفته نشدن فیلم "فروشنده"در بخش رقابتی جشنواره لندن، فروشنده از همین حالا هیچ بختی برای کسب اسکار ندارد.
همیشه فیلمهایی که در جشنوارههای دیگر برگزیده میشوند سهمی در بخشهای جانبی جشنواره لندن دارند. سهمی که به عنوان آخرین امتياز به آنها داده میشود و در واقع امتیازی است که تلخی خبر پذیرفته نشدن در اسکار را کم میکند.
سال گذشته هم وقتی فیلم "گذشته اصغر فرهادی" در جشنواره لندن پذیرفته نشد و صرفا امتیاز حضور آن در بخش "عشق"جشنواره را به آن دادند، همه کارشناسان میدانستند که فیلم "گذشته" شانسی برای حضور در اسکار ندارد. اما با آسمان و ریسمان به هم بافتن و به بهانه پخشکننده خارجی و... آن را به اسکار فرستادند که کمترین توجهی به آن نشد.
امسال هم فیلم "فروشنده" را در جشنواره لندن نپذیرفته اند و به جای آن اجازه داده اند که فقط در بخش غیررقابتی "دبیت" نمایش داده شود. این یعنی خداحافظی فروشنده با اسکار. حالا اگر جناب اسفندیاری و شجاعنوری و بقیه حضرات موثر در ارسال فیلم به اسکار، همچنان اصرار دارند فروشنده را بفرستند و فرصت ایران در اسکار را هدر بدهند حرفی نیست...
فیلم «فروشنده» در شصتمین جشنواره فیلم لندن در بخش رقابتی پذیرفته نشده و در بخش غیررقابتی، در دو روز نمایش داده میشود.
جشنواره فیلم لندن، بزرگترین رویداد سینمایی بریتانیا به حساب میآید و هر ساله میزبان فیلمهای سینمایی بلند و کوتاه از کشورهای مختلف است. «دبیت» در جشنواره فیلم لندن، میزبان فیلمهایی است که پیش از این در جشنوارههای معتبر گذشته جایزه گرفتهاند و به همین دلیل باتوجه به قانون این جشنواره، امکان حضور در بخش رقابتی جشنواره فیلم لندن را ندارند.
یکی دو روز گذشته اسکرین دیلی و سایر رسانهها فیلمهای پذیرفته شده در جشنواره فیلم لندن را منتشر کردند.
جشنواره فیلم لندن بزرگترین رویداد سینمایی ملی در بریتانیا است که هر بار بیش از ۳۰۰ فیلم بلند، مستند و کوتاه از حدود ۵۰ کشور را به نمایش میگذارد. جشنواره لندن (LFF) که هماکنون در دهه ششم عمر خود به سر میبرد هرساله در نیمه دوم اکتبر زیر نظارت و پشتیبانی بنیاد فیلم بریتانیا (BFI) برگزار میشود.
این جشنواره همچنانکه سعی دارد به عنوان ویترینی برای عرضه بهترین و خلاقانهترین آثار سینمای دنیا شناخته شود، در کنار اکران فیلمهای روز و برگزاری فرش قرمزهای پرزرق و برق، به نمایش فیلمهای آرشیوی مرمتشده، کشف و معرفی استعدادهای نوظهور، برگزاری نشستهای پرسش و پاسخ، سخنرانی، کارگاههای آموزشی میپردازد.
در این دوره از جشنواره فیلم لندن که شصتمین دوره جشنواره است ۲۴۵ فیلم از سراسر جهان حضور دارند و ۱۹۳ فیلم داستانی و ۵۲ فیلم بلند مستند در آن به نمایش در میآیند. ۱۸ فیلم برای نخستینبار اکران جهانی خود را در این جشنواره بینالمللی تجربه میکنند.
فیلمهای مهمی چون «ورود» ساخته دنیس ویلنوو، «لالالند» ساخته دمین شازل که فیلم افتتاحیه جشنواره فیلم ونیز بود، «هیولا صدا میزند» ساخته جیای بایونا، «حیوانات شبانه» ساخته تام فورد، «اسنودن» ساخته اولیور استون، «خوبترین آنها» ساخته لون شرفیک، «تولد یک ملت» ساخته نیت پارکر و «منچستر در کنار دریا» ساخته کنت لونرگان از جمله فیلمهای حاضر در این جشنواره هستند.
این در حالی است که پیش از این اعلام شده بود «یک پادشاهی متحد» ساخته اما آسانته فیلم افتتاحیه جشنواره است و «آتش آزاد» ساخته بن ویتلی در شب اختتامیه به نمایش درمیآید. «شیر» ساخته گرت دیویس نیز فیلم بخش جشن آمریکایی است و «ملکه کاتوی» ساخته میرا نیر نیز در بخش ویرجین آتلانتیک نمایش داده میشود.
امسال یک سینمای جدید با ۷۸۰ صندلی به سینما گاردن اضافه میشود تا فیلمهای جشنواره در آنجا به نمایش درآید. این سینمای جدید با نمایش فیلم موزیکال «میرزیا» از بالیوود افتتاح میشود.
این جشنواره بار دیگر بر مبنای موضوعهای طبقهبندی شده که شامل موضوع عشق، مناظره، شهامت، خنده، دلهره، مکتب فکری، سفر، شنیداری و خانوادگی است، شماری از فیلمها را نمایش میدهد. این تقسیمبندی برای راحت کردن کار انتخاب فیلمها انجام میشود. فیلم "گذشته" در دوره قبل در بخش عشق به نمایش درآمده بود.
امسال در بخش عشق فیلم «میرزیا» به کارگردانی راکیش اومپراکاش، در بخش «دلهره» فیلم «برایش خون بده» ساخته بن یانگر، در بخش خنده فیلم «تونی اردمن» ساخته مارن آده، در بخش مناظره فیلم «نکتوروما»، در بخش مکتب فکری فیلم «اتوپسی جین دو» ساخته اندری اووردال، در بخش خانوادگی فیلم «ترولها» ساخته مایک میچل و والت دورن، در بخش شهامت فیلم «خدمتکار» ساخته پارک چان-ووک، در بخش سفر فیلم «پاترسون» ساخته جیم جارموش و در بخش شنیداری فیلم «شی-راق» ساخته اسپایک لی به نمایش درمیآیند.
امسال بار دیگر ۱۲ فیلم در بخش رقابتی به نمایش درمیآیند و برندگان بخش اولین فیلم بلند و بخش رقابتی مستند جوایز ساترلند گریسون را دریافت میکنند.
در بخش مستند نیز ۱۲ فیلم با یکدیگر رقابت دارند که فیلم مهرداد اسکویی با عنوان «رویاهای دم صبح» از جمله آنهاست.
در بخش جایزه فیلم کوتاه این جشنواره نیز «سکوت» ساخته علی اصغری و فرنوش صمدی یکی از ۱۲ فیلم شرکتکننده است. (مشرق)
اسکار «مشتری» فروشنده نمیشود
صاحبخبر -
∎