شناسهٔ خبر: 15122295 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

بررسی زمینه های گسترش همکاری اقتصادی ایران و آلمان

صاحب‌خبر -
 

همزمان با سفر یک هیأت بزرگ از تجار و صنعتگران آلمانی به ایران، دیروز پس از سالها تحریم روابط اقتصادی دو کشور دوباره ازسرگیری شد.

مهندس مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران دیروز در همایش بخش خصوصی دو کشور که با حضور”الیزه آیگنر” وزیر اقتصاد، رسانه ها، انرژی و فناوری ایالت باواریای آلمان و هیأت اقتصادی همراه در تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین مشکلات ما با کشور آلمان روابط بین بانکی است، گفت:‌ براساس مذاکراتی که بین وزیر اقتصادی ایالت باواریای آلمان و مسئولان بانک مرکزی انجام شده، مقدمات افتتاح سه بانک خاورمیانه، سینا و پارسیان در این ایالت فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار ما، وی گفت: بعد از برداشته شدن تحریم‌ها در ۱۰ ماه گذشته مذاکرات خوبی با کشور آلمان انجام شده و برخی ازاین مذاکرات تبدیل به قرارداد شده است. به طوری که در ۱۰ ماه گذشته حجم تجارت دو کشور ۲۵ درصد افزایش یافته است.حجم تجارت بین دو کشور ایران و آلمان قبل از تحریم‌ها ۴ میلیارد دلار بود که امیدواریم در آینده این رقم به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: آلمان سابقه خوبی از لحاظ تجارت با ایران داشته، اما بزرگترین مشکل ما بحث روابط بانکی است که هنوز حل نشده است،اگرچه مذاکراتی در این رابطه انجام شده است.وی همچنین به رفع مشکل بیمه هرمس بین دو کشور اشاره کرد و گفت:‌ آلمانی‌ها نباید تصور کنند که ایران یک بازار ۸ میلیون نفری برای آنهاست، بلکه با توجه به کشورهای همسایه، ایران ظرفیت یک بازار ۴۰۰ میلیون نفری را برای این کشور دارد.

به گزارش خبرنگارما، دو تفاهمنامه همکاری در حوزه های اقتصادی و زیربخش های توسعه ای در دیدار در حاشیه این سمینار میان علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان و خانم آگنر وزیر اقتصاد ایالت باواریا امضا شد.همچنین تفاهمنامه دیگری میان سید مهدی طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان و مارکوس لوتزچ همتای باواریایی اش امضا شد که در زمینه توسعه مراودات تجاری و اقتصادی است مهندس محمد سعیدی کیا رئیس بنیادمستضعفان هم در این سمینار با اشاره به القای تحریم های ظالمانه و غیرقانونی علیه ایران در سالهای اخیر گفت: آلمان در مذاکرات ۱+۵ با جمهوری اسلامی ایران نقش سازنده ای را ایفا کرد و بنیاد مستضعفان هم به تأسی از مجموعه نظام آماده از سرگیری و افزایش مناسبات دوجانبه با کشورهای حوزه یورو و ازجمله این کشور است و این فرصت مغتنمی برای هر دو طرف است تا بتوانیم با بنا کردن یک معامله برد_برد، انتفاع هر دو طرف را تضمین کنیم.

رئیس بنیاد با اشاره به برنامه پنجم استراتژیک میان مدت بنیاد که از سال ۲۰۱۶ آغاز و تا اوایل سال ۲۰۱۹ ادامه خواهد یافت، ادامه داد: بنا داریم ارزش تولیدات بنیاد را سالانه ۱۲ درصد افزایش داده و همچنین ارزش صادرات بنیاد را از ۳۶۵ میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ به حدود ۳ر۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ و در مجموع سه سال پیش رو به ۸ر۲ میلیارد دلار برسانیم و به عبارتی دیگر باید صادرات بنیاد سالانه حدود ۵۰ درصد افزایش یابد.

الیزه آیگنر وزیر اقتصاد، رسانه‌ها، انرژی و فناوری و معاون نخست وزیر دولت باواریا هم در این سمینار گفت: صادرات بایرن به ایران بالغ بر۲۰۵ میلیون یورو است و ما پتانسیل رشد عظیمی را برای توسعه دوجانبه اقتصادی می بینیم و شرکت های بایرنی می توانند انواع خدمات و محصولات موردنیاز ایران را ارایه دهند و ما براین باوریم که با این سفر می توان فرصت های بزرگی برای کسب و کار داشته باشیم.

خبر دیگری در همین رابطه حاکیست پژوهشگاه نیرو و پردیس مهندسی مکانیک دانشگاه درسدن (Dresden) آلمان دیروز برای توسعه تعاملات بین المللی و علمی تفاهمنامه همکاری امضا کردند.

بر اساس این تفاهمنامه دو طرف تعهد کردند در مرحله نخست آبان امسال کارگاهی آموزشی با عنوان مدیریت تحقیقات و منابع مالی برای مدیران ارشد وزارت نیرو و پژوهشگاه نیرو برگزار شود. خبر دیگری حاکیست: اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی هم در دیدار با خانم ایلزه آیگنر قائم مقام نخست وزیر و وزیر اقتصاد، رسانه، انرژی و فناوری ایالت باواریای آلمان از افتتاح شعب بانک های خاورمیانه و سینا در مونیخ آلمان خبر داد و گفت: متأسفانه تحریم ها موجب محدودیت روابط دو کشور شده بود، اما با فراهم شدن بسترها و زمینه‌های تجاری امیدواریم سطح روابط به پیش از تحریم ها بازگردد.وی یکی از دستاوردهای دولت یازدهم را ایجاد ثبات و بهبود متغیرهای کلان اقتصادی بیان کرد و گفت: اکنون دولت یازدهم با مجموعه سیاست های اصلاحی خود توانست در مدت سه سال به دستاوردهای بسیاری در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دست یابد. از جمله این دستاوردها می‌توان به گسترش و شکل گیری روابط سیاسی میان کشورهای اروپایی همچون آلمان اشاره کرد که این امر نشان از گامی اساسی برای استحکام و گسترش روابط تجاری و بانکی است.

قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد: خوشبختانه، سیاست های اقتصادی مناسب و هدفمند دولت موجب شد اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۴ از رکود خارج شود و در این سال سقف سه درصد رشد مثبت به دست آید. البته رشد اقتصادی در سال ۲۰۱۵ به دلیل کاهش درآمدهای نفتی با کاهش مواجه شد، اما خوشبختانه و براساس آخرین آمارهای به دست آمده در فصل بهار امسال، رشد اقتصادی به ۴ر۴ درصد رسیده است.

وی روند کاهشی نرخ تورم را یکی از دیگر موفقیت های اقتصاد کشور دانست و گفت: همچنین در سایه مهار تورم، اکنون شاهد ثبات در نرخ ارز و همراهی آن با یورو و ریال هستیم. براین اساس اکنون احساس می شود که زمینه برای یکسان سازی نرخ ارز فراهم شده است و امیدواریم که این امر به زودی محقق شود.

معاون ارزی بانک مرکزی هم از پرداخت و تسویه کامل اقساط به شرکت هرمس خبر داد و گفت: اکنون نفتی که به اروپا صادر می‌شود، وجوه آن در قالب یورو و با همکاری بانک مرکزی آلمان تسویه می شود.کامیاب افزود: همچنین برای گسترش روابط بانکی و کارگزاری با بانک های آلمانی و از آن جمله بانک EIHهمکاری هایی را آغاز کرده ایم. علاوه بر این، اکنون شعب بانک های ملی و سپه در آلمان فعالند و این بانک ها به سیستم (target 2) متصل هستند.براساس این گزارش، خانم ایلزه آیگنر قائم مقام نخست وزیر و وزیر اقتصاد، رسانه انرژی و فناوری ایالت باواریای آلمان هم با تبریک دستاوردهای اقتصادی ایران، روابط دو کشور را مثبت و رو به پیشرفت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم بانک مرکزی ایران با نهاد ناظر بانکی آلمان همکاری لازم را برای افتتاح شعبه و گسترش همکاری های بانکی به عمل آورد و با تسریع در روند همکاری ها به هدف مشترکمان که همان استحکام بخشی و گسترش همکاری های بانکی است، نزدیک شویم.

از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز به نقل از مصاحبه آیگنر با روزنامه آلمانی “منشنر مرکور” نوشت، بانک های خاورمیانه، پارسیان و سینا مجوز افتتاح شعب خارجی را از بانک مرکزی ایران دریافت کردند.