معصومه ابتکار روز دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: برنامه های ویژه ای دراین زمینه تدوین شده و انتظار از مردم، تشکل ها، انجمن ها و موسسات، مشارکت در قالب جنبشی فعال و منظم برای تحقق و به ثمر نشیتن این راهبردهای زیست محیطی است.
به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: حفاظت محیط زیست و رفع مشکلات در این بخش، به عزم همگانی و مشارکت مردم را می طلبد د چرا که استفاده از محیط زیست سالم و زندگی بانشاط و فارغ از تهدید، حق مردم است اما این حق، تکالیفی را هم برعهده آنان می گذارد که آحاد جامعه باید نسبت به آن حساس، مشارکت جو و آگاه باشند.
معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان کرد: رویکرد محیط زیست تخصصی است و ضمن اعتقاد به توسعه پایدار ، حفظ سرمایه های زیستی را رصد می کند و در این زمینه کوتاه نمی آید.
وی اظهار کرد: توسعه پایدار به قیمت آلودگی شهرها، خشک شدن تالاب ها، از بین رفتن تنوع زیستی، گیاهی و تخریب منابع پایه بی ارزش است و اعتقاد دولت بر این است که توسعه باید در خدمت مردم باشدو این مهم با پیوست های زیست محیطی آمیختگی عمیقی دارد.
به گزارش ایرنا، ابتکار اضافه کرد: رفتار برخی افراد در استفاده از طبیعت مطابق با تکالیف و آموزه های اخلاقی و دینی نیست، به گونه ای که در مواردی مانند مدیریت پسماندها، ترافیک، آلودگی هوا، مصرف انرژی و مصارف آب رفتار مناسب و گفتمان فرهنگی اثرگذاری نهادینه نشده و نیاز است که سمن ها و جامعه روحانیت در این زمینه همراهی بیش از پیش داشته باشد.
وی، با بیان اینکه برای حفظ محیط زیست برنامه های مدون بلندمدت نیاز است، بیان کرد: عزم دولت یازدهم در احیاء محیط زیست جزم شده اما در این خصوص مردم نیز باید همکاری های لازم را با دولت داشته باشند.
معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: دولت یازدهم به دنبال این است که با بهره گیری درست از توان کارشناسی و تخصصی و دانش پایه به صورت تمام قد در بازتوانی و باز آرایی محیط زیست در چهارچوب قانون در دفاع از حق مردم و دولت ایفای نقش کند.
به گزارش ایرنا، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این نشست گفت: حفظ محیط زیست و احیاء منابع از دست رفته نیازمند فرهنگ سازی و آموزش است که دولت تدبیر و امید باید به این مهم توجه ویژه داشته باشد.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی افزود: حفظ منابع پایه آب، خاک و هوا وظیفه ای همگانی است و در منابع دینی به آن تاکید ویزه شده است.
وی، با بیان اینکه مشارکت های مردمی نیز در حفظ محیط زیست و احیاء منابع خدادادی بسیار راهگشا است، بیان کرد: مشارکت های مردمی باید به دور از بازی های سیاسی باشد و افرادی که به معنای واقعی کلمه دغدغه محیط زیست و آبادانی کشور را دارند وارد صحنه شوند.
امام جمعه اراک اضافه کرد: بیش از 50 درصد آلودگی هوای کشور به خصوص شهر اراک مربوط به تردد بی رویه خودروها و موتور سیکلت های تک سرنشین در نقاط مختف شهری است که این مهم نیازمند فرهنگ سازی استفاده از وسایل نقلیه عمومی و پرهیز از استفاده وسایل نقلیه شخصی است.
وی اضافه کرد: صنایع خودروساز کشور نیز باید محصولات خود را بر اساس و فناوری روز تولید کنند و تولید خودرو با مصرف بالای پنج درصد هیچ گونه توجیه اقتصادی و زیست محیطی به همراه ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی توسعه راه آهن را گام دیگری در راستای حفظ محیط زیست عنوان کرد و گفت: توسعه راه آهن ضمن تامین امنیت جان ملت شریف ایران اسلامی، کاهش هزینه های سرباری برای نظام و مردم را نیز به دنبال دارد.
وی، در ادامه سخنان خود فعالیت صنایع آلاینده در اراک را دلیل اصلی بخش قابل توجهی از آلودگی هوای این شهر عنوان کرد و گفت: سه سال پیش عملیات ساخت کارخانه آندسازی شرکت ایرالکو (آلومینیوم) کلید خورده اما ، کمترین پیشرفت فیزیکی در آن مشاهده نمی شود.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: دولت یازدهم باید با نظارت های شبانه روزی، صنایع آلاینده را ملزم به انجام تعهدات خود کند.
شرکت در نشست مشترک بررسی پیشرفت برنامه عمل حفاظت و بهبود محیط زیست استان مرکزی و کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک و نشست با تشکل های مردم نهاد و اعضای شورای اسلامی اراک از دیگر برنامه های سفر یک روزه معصومه ابتکار به کلانشهر اراک است.
سفر یک روزه خانم ابتکار به اراک در راستایی جمع بندی مشکلات و طرح های زیست محیطی استان مرکزی در آستانه سفر کاروان تدبیر و امید به استان انجام شده است.
3017/6013
دکتر ابتکار
مشارکت مردم در حل معضلات زیست محیطی پشتوانه قوی دولت است
اراک- ایرنا- معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد در حل معضلات زیست محیطی پشتوانه قوی و کارآمد برای دولت تدبیر و امید است.
صاحبخبر -