به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، معصومه ابتکار عصر امروز در نشست با اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای استان، اعضای اتاق فکر محیط زیست استان و اعضای سازمانهای مردم نهاد که در سالن غدیر استانداری مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: دغدغه اصلی و مهم تمامی بخشها در استان مرکزی و کشور توجه به محیط زیست است که این مقوله به یک مطالبه عمومی در جامعه تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه شوراها در تحقق و رسیدن به توسعه پایدار دارای نقش بسیار مهمی هستند، افزود: موضوع محیط زیست و آب جزو برنامههای خاص است که در تدوین برنامه ششم مورد توجه و حمایت قرار گرفته و در این برنامه سازمانهای مردم نهاد نقش مهمی دارند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: توجه به محیط زیست یکی از اصلیترین و مهمترین اولویتهای دولت یازدهم است و نباید اشتغال، اقتصاد و توسعه مانع توجه به این بخش و آسیب به محیط زیست شود.
ابتکار با اشاره به اینکه در زمینه حمایت از تشکلهای مردمی آییننامه قوی وجود دارد، ادامه داد: دولت به این بخش نگاه ویژه دارد و حضور سازمانهای مردمی در شورای برنامهریزی استان و کارگروه محیط زیست گویای توجه به این مسئله است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه محیط زیست نگاهها باید کارشناسانه، علمی و دقیق باشد و حقایق در مورد رفع مشکلات آلودگی هوا مورد توجه قرار گیرد تا با توجه به این نوع دیدگاه بتوانیم در تقویت و توسعه فعالیتها گام برداریم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: در زمینه کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک اقدامات و پیشرفتهای خوبی انجام شده و با اصلاح نوع سوخت نیروگاه آلودگی هوای اراک کاهش یافته و بخشی از آن که مشاهده میشود مربوط به گرد و غبار است.
ابتکار گفت: در این زمینه همین که در پنج ماهه نخست امسال 99.7 دهم سوخت نیروگاه از مازوت به گاز تبدیل شده گویای همین مسئله است و باید مورد توجه و حمایت بیشتری قرار گیرد، البته تا پایان سال سوخت مازوت نخواهیم داشت.
وی اظهار کرد: در زمینه رفع مشکلات مربوط به حوزه محیط زیست داشتن نگاه علمی و کارشناسانه بسیار مهم است و در این زمینه باید از ظرفیت دانشگاهها و سازمانهای مردم نهاد و اتاقهای فکر استفاده کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه برنامههای انجام شده در زمینه کاهش آلودگی هوا تاکنون روند خوبی را پشت سر گذاشته، افزود: در سطح ملی و استانی در این حوزه اقدامات خوبی انجام شده، اما کافی نیست و باید این روند با سرعت ادامه داشته باشد.
ابتکار تصریح کرد: اگر در زمینه رفع مشکلات زیست محیطی و آلودگی هوا اقدامات منطقی نباشد به طور یقین پیشرفت نخواهیم داشت که در این زمینه تمامی استانها و شهرهای کشور باید برنامه کاهش آلودگی هوا را تهیه کنند و بر اساس آن حرکت و برنامهریزی داشته باشند.
وی ادامه داد: توسعه فضای سبز در شهرها و استانهایی که از طبیعت دور هستند آن هم با افزایش درختکاری نه چمن، باید مورد حمایت ویژه قرار گیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: در مورد پسماند، تفکیک از مبدا و مسائل دیگر مربوط به محیط زیست باید فرهنگسازی و آموزش در دستور کار قرار گیرد و بهتر است این مسئله از مدارس شروع شود.
ابتکار خاطرنشان کرد: برنامههایی را به منظور حضور محیط بانان در اطراف مناطق حفاظت شده تصویب کردهایم که محیطبانان دانشآموزان را در این مناطق با محیط بانی و وظایف محیطبانان آشنا کنند.
وی گفت: لایحه هوای پاک و تالابها در مجلس تصویب و مورد حمایت قرار گرفته که در زمینه کاهش آلودگی هوا و حفاظت از تالاب دارای نقش بسیار تأثیرگذاری است و میتواند به عنوان یک پشتوانه قوی مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: سفر رئیس جمهور به استان فرصت بسیار خوبی برای دریافت مصوبات خاص و ویژه است که باید با یک برنامهریزی و تعامل و همافزایی در استان از آن استفاده کرد.
ابتکار ادامه داد: همه باید در حفظ و احیای محیط زیست ورود کنند و از این مسأله به منظور توسعه و تقویت جوامع محلی و به دنبال آن گردشگری استفاده کنند.
انتهای پیام/2299/ر40/
∎