شناسهٔ خبر: 15120347 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آلمان - کرمان؛ همکاری برای توسعه اقتصادی

تهران - ایرنا - استاندار و رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان امروز(دوشنبه) در هتل اسپیناس تهران، دو تفاهمنامه همکاری در زمینه های اقتصادی و توسعه زیرساخت ها با وزیر اقتصاد و رئیس اتاق بازرگانی ایالت باواریا کشور آلمان امضا کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، وجه تشابه هر دو تفاهم نامه که یکی در مورد همکاری های اقتصادی و دیگری هم در مورد روابط تجاری و اقتصادی میان طرفین بود، بهره گیری از دانش و تکنولوژی کشور صنعتی و پیشرفته آلمان برای توسعه استان کرمان به عنوان پایلوت و پیشتاز در اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی است.
هیات اقتصادی ایالت باواریا در معرفی این ایالت فیلمی را در اتاق جلسات هتل اسپیناس برای طرف کرمانی پخش کردند که در آن بر میزان توسعه و توانایی های این منطقه تمرکز شده بود.
بر این اساس، این ایالت دارای چهار منطقه است که اصلی ترین آنها بایرن و نورنبرگ است که گفته می شود از نظر جغرافیایی به استان کرمان شباهت های زیادی دارد.
بر اساس اعلام رئیس اتاق بازرگانی ایالت باواریا، در این منطقه اقتصادی همه شرکت ها، دانشگاه ها و مراکزی که در زمینه علوم و فناوری فعالیت دارند، متمرکز شده اند و ناحیه ای اقتصادی و پویا ایجاد شده است.

** رشد بدون اشتغال در آلمان قابل قبول نیست
رئیس اتاق بازرگانی ایالت باواریای آلمان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: ایجاد روابط مشترک و سهامداری در بخش های تجاری ،علمی، سیاسی و ... باعث تجمیع توان در این ایالت شده و از سال 2010 میلادی هم مدل رشد و توسعه پایدار را با تعیین هفت حوزه فناوری راه اندازی کردیم و در سال 2015 به شکوفایی رسید.
به گفته «مارکوس لوتزچ» اکنون در این منطقه صنایعی در زمینه های خودروسازی، حمل و نقل، دارو و درمان، انرژی، محیط زیست، اتوماسیون و اختراع فعالیت دارند که برآیند و نتیجه این فعالیت ها به شاخص هایی چون جابجایی هوشمند، اقتصاد و سلامت دیجیتال، سیستم های انرژی پایدار و تولید یکپارچه منجر شده است.
وی تاکید کرد که در ایجاد این منطقه (زوون) اقتصادی، هدف اصلی آنها تنها رشد نبوده بلکه از نگاه آلمانی ها رشد بدون اشتغال و توجه به منافع و رفاه مردم اهمیتی ندارد از این رو اکنون تنها در شرکت زیمنس که در این منطقه فعالیت دارد حدود 40 هزار تن مشغول کار هستند همانطور که بخش زیادی از جمعیت شاغل نیز در شرکت هایی چون آدیداس یا پوما فعالیت می کنند.
لوتزچ از استاندار و هیات کرمانی برای بازدید از این منطقه دعوت کرد.

** برای توسعه کرمان از مدل های توسعه ای موفق استفاده می کنیم
استاندار کرمان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، استان متبوعش را دارای ظرفیت های قابل توجه توسعه ای در حوزه های امکانات سخت افزاری و منابع معدنی توصیف کرد اما تاکید کرد که این استان با وجود همه این داشته ها، آنگونه که شایسته و متناسب با رفاه و معیشت مردم باشد، توسعه نیافته است.
علیرضا رزم حسینی افزود: با توجه به اینکه این استان در حوزه اقتصاد مقاومتی به عنوان پایلوت معرفی شده و از استان های پیشتاز کشور به شمار می آید، اکنون الگوی جدیدی با تعیین هشت منطقه اقتصادی و جغرافیایی را ایجاد کرده ایم که 11 شرکت توانمند ایرانی در آن مشارکت دارند.
استاندار کرمان گفت: انتظار ما این است که با پیوندی که با گروه توانمند آلمانی ایجاد خواهیم کرد، فرصتی مناسب برای همکاری شرکت های ایرانی و بهره مندی آنها از دانش و توان این گروه است که امیدواریم به اتفاقات خوبی با توجه به جذب سرمایه هایی که خواهیم داشت، منجر شود.
رزم حسینی گفت: در دیدار با هیات اقتصادی ایالت باواریای آلمان قصد داریم تا با بهره گیری از تجارب و دانش روز این کشور، مدلی از توسعه را که تلفیقی بین منابع طبیعی و دانش روز است در کرمان ایجاد کنیم و به خلق ثروت و تکنولوژی بپردازیم که در راستای برنامه اقتصاد مقاومتی است.

** هدف افزایش رفاه و سرانه درآمدی مردم استان کرمان
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان نیز به خبرنگار ایرنا،گفت: این استان با اینکه در حوزه منابع معدنی و سایر امکانات خدادادی بسیار غنی است اما هنوز به حد مطلوبی از توسعه یافتگی که بتوان از این منابع برای رفاه مردم استفاده شود، دست نیافته ایم از این رو باید با تلفیق تجارب و تکنولوژی روز دنیا، زمینه بهره گیری از این منابع و امکانات را فراهم کنیم به همین دلیل قصد داریم تا با بکارگیری توان شرکت های موفق جهان که به خلق ثروت و تولید مبادرت دارند، الگوهایی جدید از توسعه را در منطقه کرمان ایجاد کنیم.
سیدمهدی طبیب زاده اظهار کرد: ایالت باواریا در آلمان، منطقه ای بسیار توسعه یافته از حیث اقتصادی و تولید ثروت است به گونه ای که اکنون حجم ثروت موجود در این منطقه 118 هزار میلیارد دلار است در حالی که استان کرمان با 180 هزار کیلومتر مربع وسعت که معادل 11 درصد مساحت کشور است و دارای منابع اقلیمی و معدنی فراوانی نیز می باشد، به مراتب ثروت کمتری نسبت به ظرفیت هایش دارد به همین دلیل با طرف های آلمانی ارتباطاتی را برقرار کردیم تا زمینه همکاری و تعامل میان 2 طرف ایجاد شود.
وی گفت: در سفر قبلی هیات باواریا بازدیدهایی از واحدهای صنعتی موجود در استان کرمان داشت و در مورد تکمیل زنجیره ارزش در این واحد ها و نیز یافتن راهکاری برای همکاری در زمینه های آی.تی، حمل و نقل، صنعت، بهداشت و.. نیز گفت و گوهایی شد و امروز هم دو تفاهم نامه در این زمینه ها به امضای طرفین رسید.
به گفته طبیب زاده، برای تعمیق همکاری های مشترک میان طرف آلمانی و استان کرمان، انستیتوهایی عملی و کاربردی برای ارتقای دانش در حوزه های صنعت، کشاورزی و گردشگری ایجاد می شود و نیز عزمی جدی برای همکاری گسترده و علمی در زمینه تبادل تجارب و سرمایه گذاری به منظور خلق ثروت و ارزش افزوده و ارتقای تکنولوژی تولید در استان کرمانشاه وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان اظهار کرد: در ایالت باواریای آلمان مدل توسعه ای رشد و اشتغال بصورت همگام ایجاد شده و ما نیز به این دلیل که معتقدیم رشد صرف منجر به برخی نابرابری های اجتماعی می شود، قصد الگو گرفتن از این مدل و ایجاد رشد همزمان با شغل و رفاه شهروندان کرمانی را مد نظر داریم.
وی همچنین نگرش راهبردی و توسعه محور استاندار کرمان را نوعی دلگرمی برای به نتیجه رسیدن این برنامه ها، عنوان کرد.

** ساختارهای مشابه کرمان و باواریا
وزیر اقتصاد ایالت باواریای آلمان هم که در این نشست حضور داشت به خبرنگار ایرنا، گفت: دلیل انتخاب استان کرمان برای همکاری، وجود ساختارهای مشابه در استان کرمان با ایالت باواریا است.
خانم «ایلزه آگنر» اظهار کرد: منطقه بایرن دارای اقتصادی قدرتمند است و در حوزه های گردشگری، کشاورزی و فناوری هم وجهه ای شاخص و ممتاز دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که با امضای تفاهم نامه ای که میان وی و استاندار کرمان منعقد شد، شاهد صدور خدمات و دانش و تکنولوژی به این استان برای ایجاد زیرساخت های اقتصادی و تولیدی باشیم.
وزیر اقتصاد ایالت باواریای آلمان تاکید کرد که تفاهم نامه دیگری در حوزه های اقتصادی و تجاری میان اتاق های بازرگانی شهر نورنبرگ و کرمان نیز به امضای روسای این اتاق ها رسید که هدف از آن توسعه مراودات تجاری و اقتصادی است.
وی دلیل رویکرد گروه اقتصادی باواریا به استان کرمان را یکی از بانوان اهل کرمان که در این منطقه زندگی می کند و راهنمایی و مشاوره های وی، عنوان کرد.
گزارش از یحیی معماری
تهرام 6539/ /1625