شناسهٔ خبر: 15119355 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هدف‌واقتصاد | لینک خبر

قائم مقام مدير امور اوپک:حمايت ايران از فريز نفتي به معني مشارکت در آن نيست

صاحب‌خبر -

قائم مقام مدير امور اوپک گفت: ما براي پيوستن به طرح فريز برخي احتياط‌ها را مد نظر داريم. به خصوص اين که مي‌خواهيم ابتدا به 4 ميليون بشکه در توليد برسيم و بعد به اين طرح بپيونديم، لذا تا مطمئن نشديم که ديگران چه موضعي مي‌گيرند اعلام موضع شفاف منطقي نيست.

مهران امير‌معيني در گفت‌وگو با ايلنا، درباره گفت‌وگوهاي احتمالي ايران با دبير کل اوپک در زمينه فريز نفتي اظهار داشت: در موضوع فريز نفتي مباحث سياسي و اقتصادي در هم تنيده‌اند و نمي‌توان آنها را از هم جدا کرد.

وي افزود: در کل به لحاظ اقتصادي طرح فريز طرح خوبي است اما اين که ما هم بايد سهم مان را از بازار پس بگيريم کاملا ضروري است، تا جايي که مي‌بينيم روسيه هم بر اين موضوع صحه گذاشته است.

قائم مقام مدير امور اوپک ادامه داد: ما نمي‌توانيم با طرح فريز مخالفت کنيم و براي بازگشت ثبات به بازار از طرح فريز حمايت

مي‌کنيم اما در عين حال بايد ببينيم بقيه کشورها چه نظري دارند چون هنوز از نظر عربستان را کامل واقف نيستيم به طوري که وزير نفت و وزير خارجه اين کشور کشور هر کدام نظريات متفاوتي را اعلام مي کنند و ضمن اينکه از ديدگاه شاهزاده اين کشور هم بي اطلاعيم.

امير معيني تصريح کرد: آنچه مسلم است ما نمي‌توانيم با طرح فريز نفتي مخالفت کنيم چون به هر حال بحث ثبات بازار مطرح است و نبايد در مقابل بقيه قرار بگيريم، بنابراين نمي‌توانيم بگوييم که از طرح فريز حمايت نمي‌کنيم ولي اينکه در اين طرح شرکت مي‌کنيم يا خير بحثي جداگانه است ضمن اينکه مباحث سياسي را نيز نبايد از نظر دور بداريم.

وي خاطر نشان کرد: در هر صورت آنچه آقاي زنگنه در اين خصوص اعلام کرده مبني بر بازگشت به ميزان توليد قبل از تحريم و حمايت از بحث تحريم يک جمع بندي منطقي است.

وي خاطرنشان کرد: ما بايد ديدگاه تاثير گذاران عمده بازار نفت از جمله امارات، کويت، عراق و ليبي را نيز بدانيم حتي اين را مي‌دانيم که ليبي پتانسيل افزايش يک ميليون بشکه‌اي توليد را دارد و صد در صد با طرح فريز نفتي موافقت نخواهد کرد لذا بايد موضع شفاف اين کشورها را بدانيم و بعد نظر قطعي خود را اعلام کنيم.

امير معيني تصريح کرد: ما براي پيوستن به طرح فريز برخي احتياط‌ها را مد نظر داريم. به خصوص اينکه مي‌خواهيم ابتدا به 4 ميليون بشکه در توليد برسيم و بعد به اين طرح بپيونديم، لذا تا مطمئن نشديم که ديگران چه موضعي مي‌گيرند اعلام موضع شفاف منطقي به نظر نمي‌رسد. در هر صورت فعلا سياست اعلام شده ما اين است که به سطح توليد قبل از تحريم برسيم؛ سپس در مورد فريز صحبت کنيم.

وي بيان داشت: با توجه به شرايط فعلي اگر در سطح توليد امروز فريز کنيم کمکي به بازار نمي‌کند فقط از کاهش قيمت جلوگيري مي‌کند و در افزايش قيمت تاثير آنچناني ندارد چون مازاد عرضه وجود دارد.

قائم مقام مدير امور اوپک يادآور شد: لزوم اطلاع کامل از موضع گيري کشورها به اين دليل است هر لحظه ممکن است شرايط بازار تغيير کند، امروز ممکن است براساس پيش فرض‌هايي مطلبي عنوان شود، فردا بازار تغيير کند و تمام نتيجه‌گيري‌ها تحت تاثير قرار گيرد لذا بايد تمام زوايا از ديد سياسي، اقتصادي و ژئوپليتيک روشن شود.