شناسهٔ خبر: 15118714 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

همسر شهید: فاجعه منا تلخ ترین حادثه حج تاریخ اسلام است

شهرکرد - ایرنا - همسر محمدجواد فیاض از شهدای فاجعه منا گفت: این فاجعه، یکی از تلخ ترین حادثه های تاریخ اسلام و ایران است.

صاحب‌خبر -

طلعت شمسی پور دهکردی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان این که همه حجاج با خلوص نیت و برای میهمانی خانه خدا به سرزمین وحی رفته بودند، تصریح کرد: حجاج نه تنها مورد میهمان نوازی دولت عربستان و آل سعود قرار نگرفتند، بلکه به دلیل بی کفایتی و بی لیاقتی آنها جمع عظیمی از مسلمانان با لب تشنه به شهادت رسیدند.
وی با بیان این که شهدای فاجعه منا جایگاه خاصی در جهان اسلام دارند، اظهار کرد : همانگونه که کربلا در تاریخ جاودان ماند، فاجعه منا هم تا قیامت در ذهن ها باقی است.
شمسی پور دهکردی با محکومیت دولت آل سعود و عربستان در مدیریت حج افزود: در آن روزها که در سرزمین عربستان به ما اعلام کردند که همسرم در این حادثه فوت کرده ناراحت و غمگین شدم، اما وقتی مدیریت و بی کفایتی آنان در ساماندهی و کمک رسانی به حادثه دیدگان را مشاهده کردم، بیشتر رنج کشیدم و این رنج و ناراحتی را هیچ گاه فراموش نخواهیم کرد.
وی از دولت خواست؛ رسیدگی در زمینه حقوقی این حادثه را با جدیت بیشتر برای احقاق حقوق خانواده قربانیان حادثه منا از مجامع بین المللی پیگیری نماید.
شمسی پور به حمایت و پشتیبانی دولتمردان کشورهای اروپایی و آمریکایی از حق و حقوق مردم اشاره و بر پیشگیری حقوقی این فاجعه از سوی دولتمردان کشور تاکید کرد.
وی اظهار کرد: خانواده بازماندگان فاجعه منا به دنبال دریافت غرامت و دیه نیستند، زیرا آنان نیازی به غرامت ندارند، بلکه عزت و کرامت انسانی خود و ملت ایران را طلب می کنند که از سوی دولت عربستان نادیده گرفته شده است.
این همسر شهید فاجعه منا افزود: بازماندگان فاجعه منا خواستار اشد مجازات برای عاملان و مسببان این فاجعه هستند.
وی گفت: سقوط جرثقیل و حادثه خونین منا در حج سال گذشته اتفاقی نبوده و دست هایی پشت پرده شوم این حادثه تلخ در کار بوده که مجامع بین المللی باید به این مهم رسیدگی کنند.
حاج محمدجواد فیاض از اساتید و فرهنگیان چهارمحال و بختیاری بود که سالیان درازی در راه توسعه و نشر دانش این مرز و بوم کوشید.
عید قربان سال 94 هنگام حرکت زائران برای رمی جمرات بدلیل سوء مدیریت و بی کفایتی مسئولان سعودی فاجعه ای دلخراش رخ داد که منجر به جان باختن حدود هفت هزار نفر از حجاج سراسر دنیا شد.
64 هزار زائر ایرانی برای انجام مناسک حج تمتع سال گذشته عازم سرزمین وحی شدند که 405نفرشان در قالب 3 کاروان از استان چهارمحال و بختیاری بودند.
13 تا 18 شهریورماه هفته بزرگداشت شهدای منا نامگذاری شده است.
7360/6021