شناسهٔ خبر: 15118313 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس سازمان صنعت کردستان خبر داد

ثبت‌نام 900 واحد تولیدی مشکل‌دار کردستان در سایت‌ بهین‌یاب/ پرداخت 27.5 میلیارد تومان تسهیلات

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: تاکنون 900 واحد تولیدی و صنعتی در استان در سایت بهین‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند که 700 واحد از این تعداد در کمیته‌های کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمد دره‌وزمی بعد از ظهر امروز در جلسه کارگروه رفع موانع تولید استان کردستان اظهار کرد: تاکنون 900 واحد تولید و صنعتی در استان در سایت بهین‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند که 700 واحد از این تعداد در کمیته‌های کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه 550 واحد از این تعداد تا امروز در کارگروه رفع موانع تولید تصویب شده‌اند، گفت: 413 واحد از این تعداد برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده‌ که 95 درصد از آنها در بانک‌های عامل تصویب و بخشی نیز منجر به عقد قرارداد شده است.

به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، براساس آمار موجود 70 واحد از این تعداد تاکنون موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند که 13 واحد آن مربوط به بخش صنعت و مابقی بخش کشاورزی هستند.

دره‌وزمی از پرداخت 14 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات به 13 واحد صنعتی در کردستان در قالب طرح رفع موانع تولید خبر داد و گفت: 13 میلیارد تومان نیز به واحدهای مشکل‌دار بخش صنعت تسهیلات پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع در دو بخش واحدهای صنعتی و تولیدی بیش از 27 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه عملکرد استان در این زمینه قابل قبول است، اما انتظار از کارگروه رفع موانع تولید با توجه به وضعیت واحدهای تولیدی مشکل‌دار در کردستان بیش از این است، تصریح کرد: 1.7 درصد از کل واحدهایی که در کشور در سایت بهین‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند مربوط به استان کردستان است.

دره‌وزمی خاطرنشان کرد: کردستان 2.7 درصد بررسی‌ها در کمیته‌‌های کارشناسی، 1.9 درصد معرفی شده‌ به بانک‌ها و 8 دهم درصد معرفی شده بانک‌ها به شعبات را استان ما به خود اختصاص داده است.

وی اظهار کرد: با وجود اینکه 8 دهم درصد معرفی به شعابات را در کشور داریم، اما نزدیک به 2.8 درصد تعداد تسهیلات پرداختی را به خود اختصاص داده‌ایم.

دره‌وزمی افزود: کردستان 1.27 صدم پرداخت تسهیلات به واحدهای مشکل‌دار ثبت‌نام شده در سایت بهین‌یاب را از نظر ریالی در کشور به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه در بخش صنعت در موجوع 192 واحد مشکل‌دار استان در سایت بهین‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: 112 مورد از این تعداد به بانک‌های عامل معرفی که 13 مورد موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند.

دره‌وزمی خاطرنشان کرد: البته این 13 واحد صنعتی مشکل‌دار بیش از 50 درصد از کل تسهیلات پرداخت شده به واحدهای تولیدی را در استان به خود اختصاص داده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه دریافت تسهیلات از بانک‌های مختلف توسط این واحدها طی سال‌های گذشته و خارج از بحث سایت بهین‌یاب مانع اختصاص تسهیلات به این واحدها نمی‌شود، گفت: تمام واحدهایی که به دنبال گرفتن تسهیلات از طریق ثبت‌نام در سایت بهین‌یاب هستند همگی دارای مشکل هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با ذکر این مطلب که همه واحدهای تولیدی مشکل‌دار در کردستان دارای یک درد واحد نیستند، گفت: اقرار می‌کنیم که برخی از این واحدها را نمی‌توان با تزریق سرمایه در گردش و پول احیا کرد، چرا که مشکل مدیریتی و یا تکنولوژی دارند.

به گفته دره‌وزمی، تعداد واحدهای تولیدی که در کردستان در حال حاضر داری مشکل هستند و می‌توان با تزریق اعتبار و پول آنها را احیا کرد کم است و امیدواریم با تلاش و جدیت هرچه تمام‌تر بانک‌ها بستر رفع مشکلات این واحدها فراهم شود.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذار در استان‌هایی مانند کردستان به دلیل محرومیتی که دارند بسیار سخت‌تر از کلان ‌استان‌ها است، گفت: نیاز به مشوق‌های سرمایه‌گذاری برای جذب سرمایه‌گذار بیش از مناطق دیگر در این استان‌ها وجود دارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: نمی‌شود که یک زمین لایزرع را به سرمایه‌گذار نشان دهیم و بگوییم اینجا شهرک صنعتی است و به او وعده بدهیم که در آینده زیرساخت‌ها را در صورت راه‌اندازی تعداد واحدهای تولیدی بیشتر برایش فراهم خواهیم کرد.

انتهای پیام/79002/ت40