شناسهٔ خبر: 15118109 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان خبر داد

برگزاری دوره آموزشی برای عطاری‌‌ها در همدان/ استفاده 90 درصد صنایع غذایی همدان از آرم نشانگرهای تغذیه‌ای

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان از برگزاری دوره آموزشی برای عطاری‌‌ها در همدان خبر داد و گفت: حدود 90 درصد صنایع غذایی همدان از آرم نشانگرهای تغذیه‌ای استفاده می‌کنند.

صاحب‌خبر -

ایرج خدادادی امروز در گفت‌ ‌وگو با خبرنگار فارس در همدان، با اشاره به ساماندهی عطاری‌ها در همدان، اظهار کرد: برنامه ساماندهی عطاری‌ها تنها مربوط به یک مقطع نمی‎شود و باید به صورت مدام در حال پیگیری باشد.

وی با بیان اینکه این موضوع در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان، مصوب شد و اکنون در حال اجراست، گفت: اصلی‌ترین دستگاه‌های ساماندهی امور عطاری‌ها، وزارت بهداشت، سازمان صنعت، معدن و تجارت و ستاد مبارزه با مواد مخدر است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان از تعداد عطاری‌های موجود در همدان آمار درستی در دست نیست، خاطرنشان کرد: برای ساماندهی این مراکز بحث شناسنامه‌دار کردن آنها، آموزش به افراد و ... در دستور کار است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان تخلفات عطاری‌ها را در سه حوزه عرضه داروی غیر مجاز، قاچاق و تقلبی، عرضه غیر مجاز فرآورده‌های دارویی و دخالت در امور پزشکی دانست و گفت: تعدادی از عطاری‌ها که در امور درمان دخالت می‌کردند، با همکاری معاونت درمان شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شد.

وی از برگزاری کلاس‌های آموزشی در زمینه نحوه فعالیت عطاری‌ها خبر داد و افزود: چند دوره آموزشی توسط کارشناسان مجرب برای صاحبان عطاری‌ها برگزار شده است.

خدادادی با اشاره به اجرای برنامه پایش محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی( PMS) خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو کنترل فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی در حال اجراست.

وی با بیان اینکه مسئولیت اجرای این طرح بر عهده معاونت غذا و دارو است، اظهار کرد: سال گذشته بیش از 400 نمونه برداری در این خصوص انجام شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اجرای طرح نشانگرهای رنگی ارزش تغدیه‌ای در برچسب مواد غذایی، خاطرنشان کرد: با توجه به گسترش روزافزون بیماری‌های مزمن به دلیل کم تحرکی، چاقی، تغذیه نامطلوب و استرس‌ها و...  اجرای طرح برچسب‌گذاری مواد غذایی و نشانگرهای‌ رنگی تغذیه‌ای بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه 90 درصد کارخانه‌های تولیدی استان درج برچسب‌گذاری مواد غذایی جدید را رعایت می‌کنند، افزود: دبیرخانه برچسب‌گذاری مواد غذایی در همدان است و همدان در اجرای آن پیشرو بوده و در حال حاضر نیز این برنامه به خوبی در حال پیگیری است.

خدادادی همچنین از پیگیری برنامه کاهش تجویز دارو خبر داد و گفت: مشکل اصلی تجویز زیاد دارو بخشی مربوط به تجویزکنندگان و بخشی نیز تمایل مصرف‌کنندگان برمی‌گردد که این موضوع در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه باید دارو منطقی مصرف شود، فرهنگ‌سازی در این زمینه را لازم دانست و افزود: اگر دارو درست و منطقی مصرف شود از کمبودها نیز جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام/89026/ق30