به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، بعد از ظهر امروز (دوشنبه) حمید بعیدینژاد سفیر جدید کشورمان در بریتانیا و نیکلاس هاپتون سفیر جدید بریتانیا در تهران بهطور همزمان در وزارت امور خارجه دو کشور حضور یافته و با تسلیم رو نوشت استوارنامه خود با وزرای خارجه ملاقات کردند.
یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه کشورمان اعلام خبر فوق گفت: بیش از یک سال است که سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران و بریتانیا فعال بوده و تمام امور جاری توسط کاردارهای دو کشور هدایت میشده است. اکنون در پی محقق شدن شرایط برای ارتقای روابط دو کشور تصمیم گرفتند که سفرای خود در تهران و لندن را مستقر کنند.
وی در عین حال تاکید کرد که ارتقای روابط به معنای حل و فصل مسائل فی مابین نبوده و جمهوری اسلامی ایران کماکان دیدگاههای خود را بهصورت دوجانبه و غیر آن به صراحت اعلام خواهد کرد.
*اظهارات سخنگوی وزارت خارجه
به گزارش فارس، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی با بیان اینکه روابطمان با انگلیس هر از گاهی با فراز و نشیبهای زیادی مواجه بوده است، گفت: در سالیان قبل روابط ما قطع و مجدداً تلاش شد روابط برقرار و سفارتخانههای دو کشور در پایتختهای ایران و انگلیس باز و بخشهای کنسولی فعال شد و ما به سطح کاردار در مناسباتمان رسیدیم.
قاسمی اضافه کرد: یکی از مسائلی که در دستور کار ماست ارتقای روابط است که خواست دو طرف میباشد و امیدواریم این پروسه روند خود را به خوبی طی کند و بتوانیم در سطح سفیر روابطمان را مجددا داشته باشیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با یادآوری این نکته که داشتن روابط در سطح سفیر به معنای این نیست که همه مشکلات و اختلافات حل و فصل شده و دیدگاههای دو کشور یکسان است، خاطرنشان کرد: هیچ دو کشوری در جهان نیستند که همه دیدگاههایشان به مسائل یکسان باشد.
این دیپلمات کشورمان ادامه داد: قطعا این گونه نیست که با انگلیس به دیدگاه مشترک در باره همه مسائل برسیم ولی بهر حال این پروسه در حال تکمیل است و امیدوارم در زمان خود و به موقع خبر آن داده شود.
*روابط تهران و لندن از قطع مناسبات تا انتصاب سفیر
به گزارش فارس، پس از تجمع دانشجویان مقابل سفارت انگلستان در تهران در هشتم آذر ماه 1390 و ورود دانشجویان معترض به این سفارتخانه و باغ قلهک، روابط تهران و لندن به سردی گرایید و یک روز بعد یعنی نهم آذر ماه 1390 ویلیام هیگ در پارلمان اعلام کرد که دستور تعطیلی فوری سفارت ایران در انگلیس صادر و به کارمندان این سفارتخانه 48 ساعت فرصت داده شده که خاک انگلیس را ترک کنند.
حدود یک سال بعد علیاکبر صالحی و ویلیام هیگ وزرای خارجه ایران و انگلیس در تاریخ 25 خرداد 1391 در حاشیه نشست همسایگان دور و نزدیک افغانستان در کابل دیدار و درباره تعیین حافظ منافع توافق کردند و در نهایت وزارت خارجه ایران با صدور بیانیهای در 25 تیر ماه 1391 اعلام کرد که عمان به عنوان حافظ منافع ایران در انگلیس و سوئد به عنوان حافظ منافع انگلیس در ایران تعیین شدند.
پس از آنکه محمدجواد ظریف و ویلیام هیگ وزرای خارجه ایران و انگلیس در مهر ماه 1392 در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار و گفتوگو کردند و یک ماه بعد (20 آبان ماه 1392) مرضیه افخم از انتصاب محمدحسن حبیبالله زاده به عنوان کاردار غیرمقیم ایران در لندن خبر داد و جی شارما نیز به عنوان کاردار غیرمقیم و ترددی انگلستان در تهران انتخاب شد.
از آن زمان تاکنون کارداران غیرمقیم 2 کشور بارها به پایتختها سفر کرده و در این مدت بخش کنسولی سفارتخانه ایران در انگلیس مشغول خدمترسانی به ایرانیان مقیم انگلستان بود.
همچنین فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس یکم شهریور 1394 به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات کشورمان از جمله محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود و بازگشایی سفارتخانه انگلستان در تهران به کشورمان سفر کرد.
این اولین سفر وزیر خارجه انگلستان به ایران بعد از 12 سال بود و همزمان با این سفر سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن نیز بازگشایی شد.
نیکلاس هاپتون سفیر جدید انگلیس نیز پیش از این کاردار این کشور در تهران بود.
انتهای پیام/
∎