ترکان در این دیدار با اشاره به تمرکز و سیاست های دولت در توسعه مناطق شرقی ایران گفت: بندر چابهار در حال توسعه ظرفیت های بندری است و تاکنون ظرفیت تخلیه و بارگیری در این بندر 8 میلیون تن بوده است که با اجرای فازهای توسعه ای در 6 فاز امکان اضافه شدن 12 پست اسکله در این بندر وجود دارد.
وی تاکید کرد: مجموعه این ظرفیت ها چابهار را به دروازه ای برای آسیای میانه و افغانستان تبدیل می کند.
ترکان با اشاره به نقش و جایگاه چابهار در موافقت نامه ایران، هندوستان و افغانستان گفت: کاهش هزینه های تجارت بین ایران و افغانستان به توسعه روز افزون چابهار کمک می کند.
مشاور رییس جمهور افزود: افغانستان معادن سنگ آهن بسیاری داد ولی صنایع آهن و فولاد در این کشور به اندازه کافی رشد نکرده بنابراین افغانستان می تواند روی کمک ایران حساب کند.
در این نشست هم چنین اکلیل حکیمی وزیر مالیه افغانستان گفت: چابهار برای افغانستان بسیار با اهمیت است و لازم است در برقراری خط هوایی کابل ـ چابهار اقدامات مورد نظر انجام شود.
وی به تلاش افغانستان برای احداث خط آهن هرات ـ نیمروز گفت: با احداث این خط آهن، ایران می تواند از طریق ریل به هرات متصل شود.
حکیمی افزود: دو هفته قبل دولت افغانستان تصمیم گرفت تا یک بندر خشک در منطقه آغینه و نیمروز ایجاد کند و امیدواریم چابهار دریچه ای به سمت خارج برای افغانستان باز کند.
وی در خصوص فعالیت های صنعتی و معدنی در افغانستان هم گفت: همکاری های مشترک ایران و افغانستان در بخش معدن و سنگ آهن در وزارت معادن و پترولیوم افغانستان در دست پیگیری است ضمن اینکه افغانستان در تلاش است تا در "معدن سنگ آهن سنگان" با ایران مشارکت کند.
وی در این نشست ابراز امیدواری کرد ایران و افغانستان در خصوص افزایش مبادلات پولی و بانکی گام های بلندتری بردارند.
نوع موضوع: خبر
نوع خبر: تولیدی
عکاس: