شناسهٔ خبر: 15115405 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سهم اندک ایران از صادرات گل و گیاهان زینتی

نوشهر- ایرنا - رئیس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی کشور گفت: اکنون حدود 45 میلیون دلار گل و گیاه زینتی سالانه به دیگر کشورها صادر می شود که بسیار اندک است.

صاحب‌خبر -

پژمان آزادی روز دوشنبه درحاشیه نشست ستاد برگزاری نخستین سمپوزیوم گل و گیاهان زینتی کشور در فرمانداری رامسرافزود: اگرچه امروز در حوزه اقتصاد جهانی حرفی برای گفتن نداریم ولی برآیند بررسی های این انجمن ، دفترها و گیاهان زینتی نشانگرآن است که ایران ظرفیت صادرات گل و گیاهان زینتی به ارزش حدود 400 میلیون دلار را دارد و حتی در چند سال آینده نیزمی توان این رقم را به بیش از یک میلیارد دلار افزایش داد.
گردش مالی گل و گیاهان زینتی در سطح جهانی بیش از 150 میلیارد دلار است. پرورش گل در مقیاس تجاری در بیش از 70 کشور دنیا صورت می پذیرد و کشورهای هلند، ژاپن و آمریکا بزرگ ترین تولیدکنندگان گل وگیاه در جهان به شمار می روند.
رئیس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی کشور، برگزاری نخستین سمپوزیوم در حوزه گیاهان بومی به میزبانی رامسر در سال آینده را گامی موثر برای دستیابی به سیاست ها و اهداف این انجمن معرفی کرد .
آزادی گفت : در اردیبهشت ماه سال آینده نشستی به مدت پنج روز با حضور 150 تن از استادان و دانشمندان برجسته ایرانی و خارجی با عنوان نخستین سمپوزیوم در حوزه گیاهان بومی در رامسر با هدف معرفی ظرفیت ها و قابلیت ها و در پی آن عرضه محصولات گل و گیاهان زینتی به دنیا دراین شهرستان برگزار خواهد شد.
وی گستره زیرکشت گل و گیاهان زینتی در کشور را حدود پنج هزار هکتار اعلام کرد و ادامه داد : مازندران به لحاظ برخورداری از فضاهای باز گل و گیاهان زینتی رتبه نخست کشور را دارا است و چنین موقعیت ممتازی توانسته نقش موثری درحوزه رونق اقتصادی و اشتغال این استان داشته باشد.
فرماندار رامسر نیز از این شهرستان به عنوان قطب تولید گل و گیاه در کشور نام برد و گفت : فعالیت فرودگاه رامسر و نوشهردرغرب مازندران می تواند نقش کمک کننده ای به صادرکنندگان گل و گیاه دراین منطقه داشته باشد و چنین اقدامی به تحقق اقتصاد مقاومتی بینجامد.
حسین سروری به خبرنگار ایرنا افزود : یا این وجود رامسر دراین حوزه به شهرگل و گیاه تبدیل و از روستاهای آن نیز با عنوان مهد گیاهان دارویی نام برده می شود.
فرماندار رامسر همچنین خواستارتبدیل باغ معروف مقابل هتل های قدیم و جدید به باغ گل ودرپی آن ایجاد نمایشگاه دائمی گل وگیاه با مشارکت بخش خصوصی و تولیدکنندگان دراین شهرستان شد.
سروری در خصوص میزبانی برای برگزاری اولین سمپوزیوم گل و گیاهان زینتی در اردیبهشت ماه سال آینده گفت: این اقدام فرصتی ارزشمند برای سنجش فعالیت های تولید کنندگان گل و گیاه و نقش آنان در رونق اقتصادی منطقه است .
7078/7515/ 1602/1899