شناسهٔ خبر: 15114982 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آیین آغاز سال تحصیلی المصطفی در قم برگزار می شود

قم - ایرنا - معاون آموزشی جامعه المصطفی العالمیه گفت: آیین آغاز سال تحصیلی جدید این نهاد حوزوی با 30 هزار طلبه از 120 ملیت جهان، 17 شهریورماه جاری در قم برگزار می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین محسن قنبری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: این آیین ساعت 11 با سخنرانی آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه و رئیس جامعه المصطفی و هم چنین آیت الله رضا استادی از استادان برجسته حوزه علمیه در مجتمع عالی امام خمینی(ره) ترتیب می یابد.
وی اضافه کرد: کلاس های آموزشی جامعه المصطفی از روز شنبه هفته جاری، 13 شهریورماه آغاز شده است.
وی با اشاره به این که امروز المصطفی ظرفیت خوبی نسبت به طلبه ها و استادان دارد، بیان کرد: این نهاد در بیش از 60 کشور جهان نمایندگی مستقل دارد و تاکنون بیش از 35 هزار تن با گذراندن دوره های آموزشی، فارغ التحصیل شده اند.
قنبری ادامه داد: همچنین 3 هزار استاد هیات علمی، حق التدریس و همکار در مراکز علمی داخل و خارج از کشور جامعه المصطفی العالمیه همکاری می کنند که نیمی از آن ها غیرایرانی و فارغ التحصیل همین نهاد هستند.
وی گفت: جامعه المصطفی آموزش های خود را در 129 رشته آموزشی و 6 حوزه دانشی اصلی فقه و اصول، قرآن و حدیث، حکمت و مطالعات ادیان، تاریخ و سیره، علوم انسانی اسلامی و ادبیات زبان ها و فرهنگ شناسی ارائه می دهد.
به گفته وی، 161 مدرسه پیوسته، 110 مدرسه همکار و 25 مدرسه تابعه در آموزش طلبه ها از مقطع کاردانی تا دکترا فعالیت می کنند.
قنبری گفت: مدارس پیوسته توسط فارغ التحصیلان جامعه المصطفی تاسیس می شود و با این نهاد در قالب ارائه سرفصل ها، رشته ها، آیین نامه ها، مقررات آموزشی و ارائه مدرک همکاری می کنند ولی به لحاظ بودجه ای مستقل هستند.
وی افزود: مدارس همکار نیز هیچ ارتباطی از نظر آیین نامه یا بودجه با المصطفی ندارند و فقط بر اساس توافق نامه ای برخی دوره ها، رشته ها و یا مدرک های مشترک به طلاب ارائه می شود.
وی ادامه داد: مدارس تابعه نیز به صورت مستقیم با المصطفی ارتباط دارند و هم به لحاظ آموزشی و هم به لحاظ مالی وابسته به این نهاد هستند.
قنبری با بیان این که دوره های اصلی جامعه المصطفی به 7 زبان دنیا برگزار می شود، ابراز امیدواری کرد: فارغ التحصیلان جامعه المصطفی در کشورهای مختلف تاثیرگذار باشند و به زبان خودشان فعالیت های دینی را دنبال کنند.
وی گفت: در سال 94، 5 هزار و 631 طلبه در جامعه المصطفی پذیرش شدند و در سال جاری نیز تاکنون یک هزار و 854 تن در این نهاد پذیرش شده اند که امیدواریم این رقم تا پایان سال به 5 هزار تن برسد.
به گفته وی، یک سوم ورودی های هر سال را خواهران طلبه تشکیل می دهند و در حال حاضر 4 مرکز آموزشی ویژه خواهران در کشور فعال است.
قنبری با اشاره به تنوع روش های آموزشی جامعه المصطفی العالمیه، گفت: دوره های کوتاه مدت از یک هفته تا 3 ماه برای کسانی که فرصت زیادی برای شرکت در کلاس های آموزشی ندارند از جمله فرهیختگان، شاغلان و فعالان سیاسی اجتماعی کشورهای مختلف به 15 زبان برگزار می شود.
وی با بیان این که بیشتر دوره های آموزشی به زبان اصلی مخاطب ارائه می شود، افزود: دوره مجازی نیز از دوره های موفق المصطفی است و امروز بیش از 5 هزار تن از 84 ملیت جهان در این دوره اشتغال به تحصیل دارند.
وی اضافه کرد: دوره آموزش زبان فارسی از دوره های موفقی است که در دانشگاه مجازی المصطفی ارائه می شود و آموزش زبان فارسی به عنوان ابزاری برای توسعه معارف اسلامی و روایت اهل بیت(ع) به کار می رود.
به گفته قنبری، بیش از 3 هزار زبان آموزِ فارسی در دانشگاه مجازی و مراکز حضوری مشغول به تحصیل هستند.
وی با اشاره به این که در برخی واحدهای جامعه المصطفی، طلاب اهل سنت تحصیل می کنند، گفت: در این مراکز مباحث تطبیقی بین اسلام شیعی و سنی تدریس و در جهت وحدت بین این دو مذهب تلاش می شود.
معاون آموزشی جامعه المصطفی افزود: با توجه به این که نظام جمهوری اسلامی ایران همواره پرچمدار وحدت مسلمانان است، المصطفی نیز به عنوان نماد بین المللی حوزه های علمیه در صدد تحقق شعار اتحاد اسلام می باشد.
قنبری با اشاره به این که شعار امسال جامعه المصطفی «آموزش پژوهش محور تربیت مدار» است، گفت: جامعه المصطفی نهادی با ماهیت کاملا حورزی است و آموزش هایی ارائه می دهد که پژوهش پایه آن و اخلاق، معنویت و تربیت نیز جهت آموزشی آن است.
/2085/ 1175