به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، محمد سنجری ظهر امروز در یازدهمین جشنواره تعاونیهای برتری خراسان جنوبی، به اهمیت و جایگاه بخش تعاون اشاره کرد و اظهار داشت: تعاونی تنها بخش مردمی است اما نگاهی که وجود دارد این نیست که این بخش تنها یک بخش اقتصادی صرف باشد بلکه باید نگاه به این بخش برطبق فرمایشات مقام معظم رهبری یک نگاه فرابخشی باشد.
وی با اشاره به اینکه اگر تعاون بخواهد جایگاه خود را در جامعه پیدا کند، تصریح کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری نگاهی که باید به تعاونیها صورت گیرد باید نگاه سیاسی، اقتصادی، توسعه عدالت، کاهش فقر و کاهش فاصله طبقاتی باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته از مجموع 2هزار و 400 تعاونی در استان یکهزار و 153 تعاونی فعال بوده است، گفت: در تعاونیهای فعال 600 نفر عضو بوده و 10 هزار نفر مشغول به کار هستند.
سنجری ادامه داد: بیشتر این تعاونیها در بخش خدمات، کشاورزی و صنعت فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید نگاه ویژهای به توسعه تعاونیها از لحاظ کیفی داشته است، یادآور شد: در بخش اقتصاد برنامه پنجم سهم تعاونیها 25 درصد در نظر گرفته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه وزارت تعاون هفت راهبرد اساسی را برای توسعه فرهنگ تعاون در نظر گرفته است، اضافه کرد: در خراسان جنوبی نیز این راهبردها هدفگذاری شده است.
سنجری با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی، گفت: اگر بخواهیم سیاستهای اقتصاد مقاومتی تحقق یابد بخش تعاون میتواند جایگاه مهمی در تحقق این سیاستها داشته باشد.
وی یادآور شد: تعاونیها میتوانند نقش موثری در پیروزی جنگ اقتصادی امروز داشته باشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه تعاونیها تنها بخش اقتصادی بوده که از صفر تا 100 آن مردمی است، تصریح کرد: به دنبال افزایش کمی تعاونیها نیستیم بلکه به دنبال توسعه کیفی تعاونیها هستیم.
سنجری با اشاره به اینکه باید نگاه مدیران به تعاونیها تغییر کند، اضافه کرد: باید مدیران به ظرفیتهای تعاونیها و معافیتهایی که برای این بخش در قانون در نظر گرفته شده واقف باشند.
وی به تسهیلاتی که دولت برای خروج از رکود در جامعه اختصاص داده است اشاره کرد و یادآور شد: برای استفاده از این تسهیلات بیش از 60 تعاونی در استان به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه نگاه وابستگی تعاونیها به دولت باید تغییر پیدا کند، تصریح کرد: باید تعاونیها نگاه خوداتکایی را گسترش دهند.
سنجری با بیان اینکه اولویت استان در بخش تعاونیها تشکیل تعاونیهای تامین نیاز است، افزود: اگر تامین نیازهای استان در قالب تشکیل تعاونیهایی به این منظور پیگیری شود کالاهایی با قیمت مناسبتر و با کیفیت بهتر در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه تعاونیها میتوانند با توسعه اشتغال به موضوع توسعه عدالت اجتماعی کمک کنند، گفت: تعاونیهایی میتوانند ماندگار باشند که نگاه ویژهای به توسعه صادرات داشته و این امر را دنبال کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی به موضوع تعاونیهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: یکی از سیاستهای دولت و اقتصاد مقاومتی تمرکز بر روی اقتصاد دانشبنیان پایهگذاری شده که در این راستا تعاونیها میتواند تشکیل شود.
سنجری از ساخت 330 دقیقه مستند تلویزیونی برای ترویج فرهنگ تعاون در استان در طی سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین در این مدت 24 کارگاه ترویجی و 30 هزار نفرساعت آموزش برای تعاونیهای استان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه خلاء فرهنگ تعاون در جامعه وجود دارد، خاطرنشان کرد: با اقدامات فرهنگی میتوانیم زمینه تشویق مردم را برای حضور در بخش تعاون فراهم کنیم.
انتهای پیام/6927/ح40
∎