به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، امیر حسین آبادی روز دوشنبه در نشست خبری کانون وکلای دادگستری با اصحاب رسانه افزود: از نظر ما کسانی می توانند درخواست موسسه حقوقی بدهند که از کانون وکلای دادگستری گواهی بگیرند یا حداقل سه وکیل دادگستری عضو موسس آن باشند تا اگر خلافی انجام دادند کانون بتواند آن را پیگیری کند.
وی اظهارکرد: حتی در این مورد داد سخنگوی قوه قضاییه از این موسسات درآمده و گفته که این موسسات در دادگستری فساد ایجاد کرده اند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: از طریق کانون کارگروهی را به سازمان ثبت معرفی کرده ایم ولی آنها روی حرف خود ایستاده اند و می گویند موسسات حقوقی هم برای گرفتن مجوزمانند سایر موسسات غیرانتفاعی هستند.
وی اظهارکرد: همان گونه که دخالت در امر وکالت بدون پروانه وکالت جرم است، مجوز دادن به این موسسات حقوقی هم به نوعی تصریح بر جرم تلقی می شود.
حسین آبادی گفت: درست است که موسسات حقوقی توسط وکلای دادگستری کار خود را انجام می دهند اما آنها به نوعی این وکلا را استثمار می کنند.
وی درپاسخ به این سئوال که برخی قضات باتجربه پرونده های قضایی را به عهده می گیرند و کار برای وکلای جوانتر کمتراست، گفت: مطابق قانون کانون به قضاتی که سابقه 5 سال قضاوت داشته باشند، پروانه وکالت می دهد.
حسین آبادی درباره کاهش جذب کارآموزان کانون نیز گفت: این نیاز درکمیسیون سه نفره که شامل دو نفراز مقامات قضایی و رئیس کانون وکلا تشخیص داده می شود و با توجه به تعداد دادگاههای موجود در هر استان و تعداد پرونده های قضایی صورت می گیرد.
وی ادامه داد: سال گذشته در تهران تعداد یک هزار تن جذب کانون شدند که البته 200 تن مربوط به استان یزد بود و با توجه به استقلال کانون وکلای استان یزد ما پیشنهاد جذب 800 تن را برای امسال دادیم که با جذب 600 تن موافقت کردند.
** هر وکیل دادگستری باید در سال سه وکالت رایگان انجام دهد
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در مورد استفاده اجباری از وکیل در دعاوی گفت: خوشبختانه این قانون در سال 1356 و قبل از انقلاب اسلامی به دادگستری اجازه داده که بتدریج در برخی دعاوی حضور وکیل را اجباری کند و بعد از انقلاب هم طبق اصل 35 قانون اساسی دولت باید امکانات گرفتن وکیل را برای کسانی که استطاعت مالی ندارند را فراهم کند و وکیل معاضدتی و تسخیری در دعاوی کیفری برای آنها قرار دهد.
وی با بیان اینکه باید اراده جدی برای اجباری شدند وکالت انجام دهد، اظهارکرد: البته درکانون هم امکاناتی فراهم شده که هر وکیل در طول سال باید سه وکالت رایگان برای افرادی که استطاعت مالی ندارند، انجام دهد و ما این آمادگی را داریم در صورتی که دولت کمک کند این تعداد را افزایش دهیم.
حسین آبادی با یادآوری این مساله که درطول سال حدود 15میلیون پرونده قضایی درکشور ایجاد می شود، افزود: اجباری کردن وکالت زمینه مهمی برای اشتغال فارغ التحصیلان حقوق ایجاد می کند.
وی در مورد مواد آزمون وکالت نیز گفت: در همایش اخیر گنجانده شدن زبان ادبیات فارسی در مواد آزمون رای نیاورد.
** بیمه وکالت نیاز به قانون دارد
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز درپاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا درمورد برقراری بیمه های وکالت برای مردم گفت: این مساله نیاز به قانون دارد و ما طرفدار این مساله هستیم که مردم علاوه بر داشتن دفترچه های بیمه درمانی، دفترچه های حقوقی نیز داشته باشند تا در موارد نیاز به مشاوره یا وکیل از آن استفاده کنند.
وی افزود: این مساله باید به صورت لایحه از طریق دولت یا به عنوان طرح از طریق مجلس شورای اسلامی مطرح شود و ما در جلساتی که با مسوولین اجرایی دولت و نمایندگان مجلس داشتیم این پیشنهاد را ارایه کردیم و آمادگی کانون را برای اجرای این کار اعلام کردیم.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در ادامه در باره وظایف این کانون گفت: صدور پروانه وکالت برای متقاضیان واجد شرایط و نظارت بر اعمال و رفتار وکلا و کارآموزان ازجمله وظایف این کانون است.
وی افزود: تهیه وسایل پیشرفت علمی و عملی و در اختیار گذاشتن پیشرفت های حقوقی روز و آخرین رویه های قضایی در کشور و کشورهایی که سیستم حقوقی شبیه به ما دارند، برای وکلا و کارآموزان از دیگر وظایف کانون است.
حسین آبادی تعامل با قوای سه گانه کشور را از دیگر وظایف کانون برشمرد و گفت: باتوجه به این که در این دوره از مجلس شورای اسلامی 50 حقوقدان حضور دارند، تعامل خوبی داشتیم و توانستیم یک رابط برای ارتباط با مجلس تعیین کنیم تا در مورد لوایح مهم حقوقی نظرات کانون را در اختیار نمایندگان قرار دهیم.
وی با بیان این که در نهمین دوره کانون وکلای دادگستری مرکز بیشترین ارتباط را با قوه قضاییه داشته ایم، افزود: در این دوره نشست های متعددی با مسوولین قضایی داشتیم و رابطینی را برای ارتباط با مسوولین دادگستری تعیین کردیم.
وی به ارتباط کانون وکلای دادگستری مرکز با مسوولین قوه مجریه هم اشاره کرد و گفت: با بسیاری از سازمان ها و نهادهای دولتی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست جهت مشاوره و وکالت تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم و همچنین در دیدار اخیر با مسوولین کمیته امداد قرار شد به مددجویان این کمیته مشاوره و وکالت رایگان انجام دهیم.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز از اصحاب رسانه و بخصوص رسانه ملی خواست که مردم را بیشتر با وظایف این کانون آشنا کنند و بر استفاده وکیل در دعاوی و مشاوره های حقوقی خود ترغیب کنند.
اجتمام/1193/1724
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز:
شیوه کنونی درخواست ثبت موسسه حقوقی نیازمند بازنگری است
تهران- ایرنا- رئیس کانون وکلای دادگستری با نقد نحوه درخواست ثبت موسسه حقوقی توسط هر فرد با کمترین میزان تحصیلات گفت: شیوه کنونی درخواست ثبت موسسه حقوقی نیازمند بازنگری است.
صاحبخبر -