شناسهٔ خبر: 15105042 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان:

برای رونق ۲۸۶ تعاونی در لرستان به ۲۴۲ میلیارد تومان نیاز داریم

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ تعاون و کارگروهی، گفت: در لرستان این تصور وجود دارد که شغل یعنی استخدام دولتی در حالی‌که از نظر ما هر فعالیت اقتصادی مشروع و قانونی که بتواند درآمد ایجاد کند، شغل محسوب می‌شود و ما باید فرهنگ تعریف شغل را در استان خودمان تغییر بدهیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، علی آشتاب با بیان اینکه رویکرد دولت تدبیر، ترویج فرهنگ تعاون و کارگروهی است، افزود: گاهی از ما انتقاد می‌شود که مثلاً نرخ بیکاری در لرستان بسیار بیشتر از ۱۳ درصدی است که اعلام شده و پاسخ ما هم این بوده که اداره کار و بالاتر از آن وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصلاً نقشی در این‌گونه آمار‌ها ندارند و مرکز آمار ایران تنها مرجع رسمی و قانونی اعلام آمار است.

وی در رابطه با کاهش نرخ بیکاری، افزود: در پایان سال ۹۳ براساس مرکز آمار کشور نرخ بیکاری در لرستان 14.9 درصد بود، ولی در پایان سال ۹۴ به 13.3درصد کاهش یافت و رتبه‌ نرخ بیکاری لرستان در بین استان‌های کشور پنجم شد.

آشتاب اضافه کرد: طبیعی است اینکه در استان لرستان در این مدت پروژه‌های اقتصادی و عمرانی گونا‌گونی کلید خورد خودش میزان اشتغال را افزایش داده است و البته نرخ بیکاری را کاهش داد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سفر اخیر وزیر کار به لرستان اشاره کرد و گفت: چند پروژه در همین سفر توسط وزیر افتتاح شد و قول دادند یک پروژه‌ی ۲۰۰ میلیارد تومانی در شهرستان دورود کلید بزند و اعتبارات طرح تکاپوی استان لرستان ۱۰ برابر شود.

وی پایلوت طرح تکاپو در لرستان را شهرستان‌های سلسله و دلفان دانست و افزود: در این طرح کاملاً کارشناسی شده همه‌ ظرفیت‌های شهرستان‌‌ها به‌صورت دقیق شناسایی و تعریف شده است و طرح کاملاً رویکردی دقیق و فنی و مصداقی دارد تا رونق اقتصادی در لرستان به‌صورت اساسی ایجاد شود.

آشتاب ادامه داد: ۲۸۶ تعاونی در استان لرستان در سامانه ثبت شده است؛ برای رونق این تعداد نیاز به ۲۴۲ میلیارد تومان تسهیلات بانکی است و تاکنون با تلاش‌هایی که صورت گرفته ۸۸ تعاونی به بانک‌ها ارجاع شده‌اند درحالی‌که نشانه‌گذاری ما ارجاع ۵۹ تعاونی بوده و رسیدن به عدد ۸۸ نشان‌دهنده‌ موفقیت در این زمینه است، در حال حاضر تعداد ۱۷ تعاونی نیز در مرحله‌ی عقد قرارداد هستند؛ این نکته هم گفتنی است که در پنج ماه نخست سال ۹۵ نسبت به مدت مشابه سال گذشته در مجموع ۱۷ میلیارد تومان به تعاونی‌های استان لرستان تسهیلات بانکی پرداخت شده و بی‌تردید تقویت اقتصاد مقاومتی با تقویت تعاونی‌ها ارتباط تنگاتنگی دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سهم ۵ تا ۷ درصدی تعاون در اقتصاد کشور اظهار نارضایتی کرد و افزود: براساس چشم‌اندازهای اقتصادی کشور بایستی سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور ۲۵ درصد باشد که متأسفانه الان چنین نیست، ولی کوشش دولت تدبیر این است در قالب برنامه ششم توسعه سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور افزایش یابد.

وی به کاهش تعداد حوادث حین کار اشاره کرد و گفت: در پنج ماه نخست سال ۹۵ تعداد حوادث حین کار ۱۹ حادثه بوده است، در حالی‌که در مدت مشابه سال گذشته ما شاهد بیش‌از ۴۰ حادثه حین کار بودیم و این نشان می‌دهد در این زمینه هم کوشش‌های خوبی از سوی دولت تدبیر رقم خورده است تا حوادث کار به سرعت کاهش یابد.

آشتاب بهترین راه‌کار برای کاهش حوادث کار را توجه هم کارفرمایان و هم کارگران به اصول ایمنی و بهداشت کار دانست و البته بر این نکته هم تأکید کرد: ما نیز نظارت‌های خودمان را افزایش داده‌ایم و طرح خودبازرسی را هم اجرا کرده‌ایم که براساس این طرح، از بین کارگران بنگاه اقتصادی یک نفر کارگر که آشنا به اصول ایمنی و بهداشت کار است و دوره‌های آموزشی را طی کرده، به‌عنوان افسر بازرس انتخاب می‌شود تا بر رعایت عملی ایمنی و بهداشت کار نظارت کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: در هفته‌ تعاون سالجاری تعداد پنج طرح تعاونی با اعتباری بیش از ۴۵ میلیارد ریال و اشتغال‌زایی ۴۵ نفر در استان لرستان به بهره‌برداری می‌رسد. هم‌چنین در این هفته الگوهای برتر تعاون استان معرفی و تجلیل می‌شوند.


انتهاي پیام