شناسهٔ خبر: 15104245 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

توافق آمریکا و روسیه بر سر موضوع سوریه امکان پذیر است؟

خبرگزاری میزان- مقام های آمریکایی و روس طی روزهای اخیر بارها از نزدیک شدن به توافق دو جانبه بر سر موضوع سوریه خبر داده اند.

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان،معاون وزیر خارجه روسیه در حاشیه نشست 20 قدرت‌های صنعتی و نوصنعتی (گروه 20) در هانگژو چین خطاب به رسانه‌ها گفت: ما به توافق نزدیک شده‌ایم. منتها هنر دیپلماسی برای اینکه به نتیجه برسد، به زمان نیاز دارد. نمی‌توانم بگویم توافق چه زمانی حاصل و اعلام می‌شود. فکر می‌کنم دلیلی برای توقف مذاکرات وجود ندارد.
 
اشاره سرگئی ریابکوف به مذاکرات آمریکا و روسیه برای یافتن راه حلی برای خروج از بحران سوریه است.


توافق آمریکا و روسیه بر سر موضوع سوریه امکان پذیر است؟ 

معاون سرگئی لاوروف افزود: ما در حال گفت‌وگو بر سر مسائل مهمی هستیم تا آتش‌بس شکل بگیرد. فشرده‌ترین بخش کار در جریان است. تا زمانی که خشت آخر گذاشته نشود نمی‌توان گفت نتایج حاصل شده‌اند.
 
از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز به نقل از جان کری، وزیر خارجه آمریکا، گزارش داد که بسیاری از مسائل فنی مربوط به توافق یادشده نهایی شده اما چند مورد اختلاف همچنان باقی است. بر این اساس، ملاقاتی برای حل اختلافات در روز دوشنبه در حاشیه‌ اجلاس گروه 20 برنامه‌ریزی شده است.


توافق آمریکا و روسیه بر سر موضوع سوریه امکان پذیر است؟

باراک اوباما نیز دستیابی به توافق با روسیه در سوریه را دور از انتظار نمی‌داند.

رئیس جمهوری آمریکا در عین حال در سخنانی در روز یکشنبه در هانگژو تصریح کرد که دو طرف هنوز به نقطه مشترک نرسیده‌اند.
 
اوباما پس از گفت‌وگو با ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس، گفت که هنوز اختلاف نظر جدی در مورد مسائل مختلف وجود دارد و روسیه باید مواضع خود را تعدیل کند تا نبرد متوقف و مقدمات کمک‌رسانی انسان‌دوستانه فراهم شود.


توافق آمریکا و روسیه بر سر موضوع سوریه امکان پذیر است؟ 

وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه در مذاکرات خود در ژنو درباره ضرورت برقراری آتش‌بس در سوریه توافق دارند اما اختلاف میان دو طرف بر سر جزئيات این آتش‌بس هنوز باقی است. قرار است کارشناسان دو طرف در این باره گفت‌وگو ‌کنند.

شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا گزارش داده است که توافق دو طرف که پس از هفته‌ها رایزنی وزیران خارجه آمریکا و روسیه در آستانه شکل‌گیری است، ممکن است در دیدار اوباما و همتای روسی‌اش، ولادیمیر پوتین، در حاشیه‌ی نشست گروه 20 در هانگژو اعلام شود.


توافق آمریکا و روسیه بر سر موضوع سوریه امکان پذیر است؟ 

ولادیمیر پوتین اعلام کرده است که راه برون‌رفت از بحران سوریه فقط می‌تواند یک گزینه سیاسی باشد.
 
مختصات توافق احتمالی
 
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه گزارش داد که وضع آتش‌بس سراسری در سوریه و تمرکز بر کمک‌رسانی بشردوستانه به شهر جنگ‌زده‌ حلب از مفاد توافق دو طرف است که به احتمال به زودی اعلام می‌شود.



توافق آمریکا و روسیه بر سر موضوع سوریه امکان پذیر است؟ 

رویترز گزارش می‌دهد که نامه‌ مایکل راتنی، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه، خطاب به گروه های مسلح سوریه را رویت کرده است. بر اساس این نامه که به تاریخ سوم سپتامبر (13 شهریور) تنظیم شده بوده، روسیه مانع حمله‌ جنگنده‌های سوری به گروه‌های معارض(تروریست) سوریه خواهد شد و از دمشق خواهد خواست نیروهای دولتی را از یک مسیر تدارکاتی اصلی در شمال حلب عقب بکشد.
 
احتمال داده می‌شود منطقه شمال حلب، منطقه‌ای عاری از سلاح اعلام شود.
 
در ادامه نامه بدون توضیحات بیشتر آمده که آمریکا هم در مقابل برای سرکوب القاعده با روسیه همکاری خواهد کرد.

انتهای پیام/