شناسهٔ خبر: 15103791 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

۱۱ میلیون نفر در صف ازدواج!

حقیقت این است که فرهنگ ما مورد هجوم قرار گرفته و ریشه‌های خانواده با تهدید مواجه شده است و سیاست‌های کلی خانواده در زمانی ابلاغ شده است که نیازمند تحرک بیشتر مسئولان برای تحکیم خانواده‌‌ها هستیم.

صاحب‌خبر -
سال هاست از روند کاهشی نرخ ثبت ازدواج در کشور می گوییم و به دنبال راهکاری برای افزایش آن هستیم، اما نتیجه تلاش ها برای یافتن راهکارها،تنها روند نزولی و شتابان شدن آن از سال ۸۸ تا به امروز و از بین رفتن میل و رغبت جوانان به ازدواج شده است!

به گزارش «پارسینه»، تغییر نگاه سنتی به زنان و خارج شدن آنها از نقش های معهود سالیان گذشته باعث شکل گیری نگاهی جدید در جامعه نسبت به همه مقوله های مرتبط از جمله ازدواج شده است. تحولات عمیق و بنیادینی که در امر ازدواج به وقوع پیوسته اگرچه چندان مطلوب سنت گرایان و پاسداران ارزش های سنتی نیست اما واقعیتی است که با تب و تابی لرزان مورد پذیرش جامعه قرار گرفته است.  

به باور بسیاری از کارشناسان مسائل اجتماعی، ازدواج های خارج از عرف و همچنین تنهازیستی و زندگی های مجردی که روز به روز در حال افزایش است می تواند اساس خانواده را با بحران های جدی مواجه کند. اکنون سن تجرد قطعی برای مردان بعد از ۳۴سال و برای زنان بعد از ۲۹سال است.

سلمان خدادادی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این باره معتقد است؛ در حال حاضر، از هر سه ازدواج در برخی کلانشهرها، یکی منجر به طلاق می شود و شاهد افزایش طلاق و کاهش ازدواج هستیم؛ همچنین ۱۱ میلیون نفر، جوان در سن ازدواج داریم.

وی با اشاره به ایفای نقش فضای مجازی در این باره می گوید؛ در بخش فضای مجازی که از سوی رهبر انقلاب هم مورد تاکید قرار گرفته است شاهد حرکاتی هستیم که از نظر دینی، اخلاقی و اجتماعی، ضد ارزش هستند که از جمله آنها باب شدن جشن طلاق است.

حقیقت این است که فرهنگ ما مورد هجوم قرار گرفته و ریشه‌های خانواده با تهدید مواجه شده است و سیاست‌های کلی خانواده در زمانی ابلاغ شده است که نیازمند تحرک بیشتر مسئولان برای تحکیم خانواده‌‌ها هستیم.

این نماینده مجلس دهم ضمن تاکید بر بسیج همه ارگانها برای اجرای سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در مورد خانواده می گوید: ۱۶ بندی که از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است در برگیرنده وظایف همه نهادها اعم از نهادهای قانونگذاری، نهادهای حاکمیتی و دولت و نهادهای قضایی است.
 
همه نهادها باید از این سیاست‌های کلان برای خودشان برنامه تدوین کنند. مجلس خلأهای قانونی را پر کند و قوه قضائیه، خلأهایی را که در بحث قضا در جهت حمایت از خانواده ها وجود دارد رفع کند و دولت نیز در جهت کمک به خانواده‌ها در مواردی از‌جمله مسکن کمک کند.

در یک کلام رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که همه برنامه‌ها باید خانواده‌محور باشند، به این معنی که در هیچ امری در جامعه‌ ما، خانواده نباید مورد غفلت قرار گیرد. بنابراین دولت، قوه قضائیه و مجلس در تمام اقدامات و تصمیماتشان باید یک پایه را خانواده بدانند.

تغییر سبک زندگی و تجمیع عوامل منفی ساز آمار ازدواج


وقتی شیوه‌های زندگی تغییر می‌کند در آداب و رسوم هم تغییرات اتفاق می‌افتد. دیگر خبری از ازدواج‌های ساده نیست و صحبت از باغ و تالارهای چند میلیون تومانی است تازه اگر خرج آرایشگاه،لباس و ماشین عروس، تامین جهیزیه و… را ندیده بگیریم!

از طرفی دیگر جوان‌های امروزی به دلیل تغییر این سبک زندگی به رفاه تمایل زیادی دارند و حاضر نیستند در ابتدای زندگی کمبودها و کم و کسری‌ها را به جان بخرند و با هم زندگی را کم کم بسازند. جوان‌هایی که می‌خواهند از همان اول در یک خانه لوکس و با همه امکانات و وسایل در بهترین نقطه شهر زندگی شان را شروع کنند و چون همه اینها معمولا فراهم نمی‌شود، قید ازدواج را می‌زنند.

البته خیلی‌ها هم حق را به جوان تر‌ها می‌دهند که با این بیکاری و بالا بودن خرج زندگی،توان چرخاندن چرخ آن را نداشته باشند و امیدوار نباشند که در آینده صاحب زندگی بهتر شوند.‏ دکتر محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان می‌گوید: «نقطه اول چالش‌ها بی انگیزه بودن بخشی از جوانان در مورد ازدواج است و مطالعات ما نشان می‌دهد ۵۰درصد دلیل بی انگیزگی جوانان مسائل اقتصادی و اشتغال است.

میانگین نرخ بیکاری جوانان ۱۰درصد بالاتر از نرخ بیکاری جامعه است.  همچنین مسائل فرهنگی نیز مثل ترس از ازدواج، ترس از مسئولیت در این زمینه موثر است و باعث بروز ایجاد روابط نامشروع می‌شود. مجموعه اینها باعث شده که در کشور بیش از ۱۱ میلیون فرد در آستانه ازدواج داشته باشیم که مجرد هستند.

ازدواج در منطق قرآن کریم، به وجود آورندۀ مطمئن ترین و آرام بخش ترینِ رابطه ها و آغازگر زندگی همراه با طراوت، مودّت و ایثار است. بسیاری از مشکلات روانی حاصل از تنش‏ های زندگی روزمره، توسط یک خانواده سالم و بهنجار التیام یافته و جبران می‏شود. اما در این میان باید به بسترهای آن نیز هم در بعد فردی و هم بعد اجتماعی توجه داشت تا ضمن به وجود آمدن اراده ای قوی برای برداشتن سد های انباشته شده برای تسهیل ازدواج شاهد معکوس شدن شیب صعودی آن باشیم.