صاحبخبر - مراقب سرکه های تقلبی
در ترشیجات باشید
گروه بهداشت : کارشناس نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو، نسبت به استفاده از سرکه های تقلبی در ترشیجات هشدار داد.
سید مهدی حسینی اصل افزود: ترکیب سبزی ها و میوه های مختلف با سرکه برای افزایش زمان نگهداری ترشیجات و بهره مند شدن از این مواد غذایی در فصولی از سال که دسترسی به این مواد غذایی به صورت تازه وجود ندارد، از قدیم معمول بوده است.
وی ادامه داد: امروزه افراد نه تنها به دلیل نگهداری از مواد غذایی، بلکه به دلیل لذت بردن از طعم انواع ترشی، اقدام به ترشی گذاشتن می کنند.
کارشناس نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: از آنجا که در تهیه ترشی از میوه ها و سبزیجات مختلف استفاده می شود و میوه ها و سبزیجات حاوی فیبر هستند بهترین راه برای بهره مندی از خواص سبزیجات، مصرف سبزیجات به صورت تازه است. حسینی اصل خاطر نشان کرد: با توجه به تقلباتی که ممکن است در سرکه و سایر مواد مصرفی در ترشیجات صورت گیرد توصیه می شود ترشیجاتی را مصرف نمایید که دارای مجوز های بهداشتی تولید و واردات از سازمان غذا و دارو بوده و تحت نظارت و کنترل مسئولین کنترل کیفی مورد تایید این سازمان تولید می شوند.
وی گفت: رعایت برچسب گذاری توسط واحدهای تولیدکننده و درج نام، آدرس، شماره پروانه ساخت و آرم سازمان غذا و دارو بر روی برچسب محصول الزامی است.
هشدار پزشکان درباره تاثیر دوگانه واکسن تب دانگ
گروه بهداشت : متخصصان علوم پزشکی در یک مطالعه جدید دریافتهاند که واکسن تب دانگ همیشه تاثیر مثبت ندارد و در برخی از مناطق، قدرت بیماریزاییِ ویروس تب دانگ را افزایش میدهد.
تب دانگ یکی از بیماریهای ویروسی جدی است که موجب مرگ و میر چشمگیر در سراسر جهان میشود.
این ویروس از طریق پشه منتقل میشود و همهگیر شدن آن را در مناطق استوایی و نیمه استوایی به همراه دارد. برای سالها محققان به دنبال روشهایی برای تولید واکسن مقابله با این ویروس بودهاند اما اکنون نتایج یک مطالعه نشان میدهد که نحوه اثرگذاری تنها واکسن موجود برای مقابله با این بیماری ویروسی در تمام مناطق یکسان نیست و در واقع در نواحی که میزان شیوع بیماری کمتر است، استفاده از این واکسن میتواند بر قدرت بیماریزاییِ ویروس بیافزاید.
در این بررسی اطلاعات مربوط به آزمایشات بالینی واکسن فوق روی بیش از ۳۰ هزار نفر در ۱۰ کشور مورد ارزیابی قرار گرفت و مشخص شد این واکسن میزان ابتلا به این بیماری و بستری شدن در بیمارستان را تنها در مناطقی با شیوع بالای تب دانگ ۳۰ درصد کاهش داده در حالی که در مناطقی با میزان پایین شیوع تب دانگ پس از تزریق واکسن، علائم بیماری در فرد با شدت بیشتری ظاهر میشود. متخصصان در توضیح این یافته میگویند: به طور معمول علائم تب دانگ در مرحله نخست ابتلا به این بیماری خفیف است در حالی که وقتی فردی برای بار دوم به ویروس آلوده شود، علائم بیماری در وی تشدید می شود. به این ترتیب برای افرادی که هنوز به ویروس آلوده نشدهاند تزریق واکسن موجب می شود سیستم ایمنی بدن، واکسن را به عنوان اولین نوبت ابتلا به بیماری تلقی کند و چنانچه فرد پس از واکسینه شدن به طوری طبیعی در معرض ویروس واقعی قرار گیرد، بدن آن را به عنوان نوبت دوم آلودگی تلقی کرده و بنابراین علائم بیماری شدیدتر بروز می کند. از این رو محققان تاکید دارند این واکسن برای افرادی که قبل از واکسینه شدن به طور طبیعی به این ویروس آلوده نشدهاند مناسب نیست. و به همین دلیل واکسینه کردن افراد در مناطقی که میزان شیوع بیماری پایین است میتواند موجب تشدید علائم در افراد مبتلا شود.
ویروس زیکا
در سنگاپور «نسخه آسیایی» است
گروه بهداشت : کارشناسان سلامت معتقدند که ویروس زیکا در سنگاپور نمونهای از نسخه آسیایی آن است.
بنابر اعلام مقامات سنگاپور تا روز شنبه ۲۱۵ مورد آلودگی به ویروس زیکا در این کشور گزارش شده و کارشناسان نیز بر این باورند که منشأ این ویروس از آسیاست و از برزیل وارد نشده است.
وزارت سلامت و آژانس ملی محیط زیست سنگاپور اعلام کرد: تا عصر روز شنبه ۲۶ مورد جدید ابتلا به ویروس زیکا گزارش شده و ۲۴ مورد آنان ساکن منطقهای بودهاند که اولین مورد از گزارش انتقال محلی این ویروس در آن منتشر شده است.
یک هفته پس از گزارش اولین مورد انتقال محلی ویروس زیکا، کارشناسان این کشور اظهار داشتند: زنجیره ژنتیکی ویروس تکمیل شده است. همچنین بررسیها حاکی از آن است که این ویروس به نژاد آسیایی تعلق دارد و از نژادی تکامل پیدا کرده که در جنوب شرق آسیا رواج دارد.
این ویروس زیکا که با پشههای آئدس منتقل میشود و در ۶۷ کشور و منطقه شناسایی شده در بیشتر افراد آلوده علائم خفیفی همچون تب و حساسیت پوستی ایجاد میکند.∎