در ديدار وزراي كشور ايران و عمان ارتقاي مراودات اقتصادي، تجاري و امنيتي بررسي شد
گروه ايران
عبدالرضا رحمانيفضلي وزير كشور دولت يازدهم، ديروز ديدارهاي جداگانهيي با استفان اوبراين معاون دبيركل سازمان ملل متحد در امور انساندوستانه و سيدمحمود فيصل البوسعيدي وزير كشور عمان برگزار كرد. ديدارهايي كه در آن تلاش شد از يك طرف مناسبات ارتباطي ايران با سازمان ملل متحد در امور انساندوستانه در مسير توسعه قرار بگيرد و ازسوي ديگر راهكارهاي اجرايي براي ارتقاي موضوعات موردعلاقه دو كشور ايران و عمان در بخشهاي اقتصادي، تجاري، امنيتي و انتظامي در ديدار وزراي كشور ايران و عمان مورد بررسي قرار بگيرد؛ وزير كشور عمان پيش از اين ديدار، با محمدجواد ظريف وزير امور خارجه ايران نيز ديدار و گفتوگو كرد. رحمانيفضلي در ديدار با معاون دبيركل سازمان ملل بااشاره به بروز بحرانهاي انساني ناشي از جنگ در منطقه از سازمان ملل خواست در اين زمينه فعالتر عمل كند؛ موضوع واكنش وزارت كشور به حوادث غيرمترقبه اخير استان مازندران ازجمله پرسشهايي بود كه بعد از جلسه مشترك رحمانيفضلي و اوبراين ازسوي خبرنگاران مطرح شد؛ وزير كشور درباره عكسالعمل وزارت كشور به سيل اخير مازندران به آمادگي مناسب استان در برابر اين حادثه اشاره كرد و بر ضرورت پيشگيري قبل از وقوع حادثه بهعنوان يك راهبرد موثر در زمان بروز چنين حوادثي تاكيد كرد.
از ظرفيتهاي ايران در مجامع بينالمللي استفاده ميشود
استفان اوبراين معاون دبيركل سازمان ملل متحد در امور انساندوستانه و هماهنگكننده كمكهاي اضطراري صبح روز گذشته با عبدالرضا رحمانيفضلي وزير كشور ديدار و گفتوگو كرد. به گزارش ايرنا، در اين ديدار كه در دفتر وزير كشور برگزار شد طرفين درباره مسائل فيمابين و همكاريهاي مشترك بهخصوص در زمينه كمكهاي انساندوستانه گفتوگو كردند. تقويت همكاري و مشاركت بين ايران و دفتر هماهنگي امور انساني سازمان ملل متحد (OCHA) ازجمله اهداف سفر اوبراين به تهران اعلام شد. وزير كشور بااشاره به بحرانهاي انساني، جنگ و آوارگان ناشي از جنگ در منطقه گفت: سازمان ملل بايد در اين زمينه برخورد فعالي داشته باشد. عبدالرضا رحمانيفضلي پس از ديدار با استفان اوبراين معاون دبيركل سازمان ملل متحد در امور انساندوستانه و هماهنگكننده كمكهاي اضطراري درباره جزييات اين ديدار به خبرنگاران گفت: ايران باتوجه به موقعيت جغرافيايي با حوادث طبيعي همچون زلزله، سيل و ريزگردها مواجه است. عضو كابينه يازدهم ادامه داد: همچنين ايران داراي تجربه خوبي در مواجهه با اين حوادث است كه در حوزه اقدام در سطوح مختلف سازماندهي خوبي وجود دارد. روابط بين ايران و سازمان ملل متحد ميتواند در انتقال تجربيات و بحث آموزش و همكاريهاي چندجانبه و دوجانبه بسيار موثر باشد. در اين ديدار مقرر شد در مجامع بينالمللي حضور فعالي داشته باشيم و از ظرفيتهاي ايران استفاده شود و ما نيز بتوانيم از تجربيات و توانمنديهاي سازمان ملل استفاده كنيم.
رحمانيفضلي بااشاره به وجود بحرانهاي انساني، جنگ در منطقه و آوارگان ناشي از جنگ اظهار داشت: اينها بحرانهاي مهم انساني است كه سازمان ملل متحد بايد در اين زمينه برخورد فعالي داشته باشد. وزير كشور گفت: همچنين در اين ديدار درباره بحث موادمخدر و قاچاق آن و ارتباط قاچاق موادمخدر با تروريسم و شرارت، با معاون دبيركل سازمان ملل متحد بحث كرديم. البته در سازمان ملل متحد بحث بحرانهاي انساني و قاچاق موادمخدر هر كدام متولي دارد كه ما با آن در ارتباط كامل هستيم و همكاري بسيار خوبي داريم. همه آنها اذعان دارند ايران هم در حوزه مبارزه با موادمخدر و هم در بحث پذيرش پناهندگان كشور برتر است.
حداقل رساندن خسارتها در زمان بحران
رحمانيفضلي در ادامه درباره امدادرساني به سيلزدگان استان مازندران گفت: از قبل آمادگي خوبي براي مقابله با سيل در استان وجود داشت و از لحاظ اول هم كميته بحران و هم استانداران در سه استان تلاش كردند تا مسائل حل شود. قطعي برق داشتيم كه وزارت نيرو بهموقع وارد عمل شد. پيشبيني اين حجم از سيل و خرابيها در برنامهريزي صورت گرفته بود و در كوتاهترين مدت امدادرساني انجام شد. وزير كشور ادامه داد: متاسفانه چهار نفر از هموطنان در اين حادثه فوت كردند كه دليل فوت آنها نيز عدم توجه به هشدارها بود. تلاش ما اين است كه هزينههاي انساني را به حداقل برسانيم، اين حجم سيل و بارندگي ميتوانست خسارت بسياري داشته باشد البته خسارت كم نيز براي ما از نظر خسارتهاي عاطفي و روحي غيرقابل جبران است.
رحمانيفضلي افزود: تلاش ميكنيم بهموقع خسارتها را جبران كنيم، جغرافياي كشور ما بهگونهيي است كه ما دايم با حوادث مواجه هستيم و تلاش شده خسارتها به حداقل برسد.
ارتقاي مراودات اقتصادي، تجاري و امنيتي
بعد از ديدار با معاون دبيركل سازمان ملل، رحمانيفضلي با سيدمحمود فيصل البوسعيدي وزير كشور عمان ديدار و گفتوگو كرد. اين ديدار در ادامه برنامههاي سفر وزير كشور عمان به تهران در وزارت كشور انجام شد. مناسبات دو كشور و انجام مذاكره براي ارتقاي مراودات اقتصادي، تجاري، امنيتي و انتظامي محور گفتوگوي وزراي كشور عمان و ايران بود. گفتوگو درمورد مسائل دوجانبه همچنين مسائل منطقهيي از محورهاي رايزني اين مقام عماني در تهران است. براساس گزارش سفارت ايران در مسقط، حجم مبادلات بازرگاني ايران و سلطاننشين عمان در سالهاي گذشته بيش از 500ميليون دلار بوده كه از اين ميزان سهم صادرات ايران به عمان 116.7ميليون دلار و صادرات عمان به ايران 446.2ميليون دلار است. عمدهترين اقلام صادراتي ايران به عمان شامل انواع ميوه و سبزيجات، مس خام، قير و آسفالت، ميلگرد، موادغذايي، سيمان و كلينكر است.
وزير كشور عمان با ظريف ديدار و گفتوگو كرد
وزير كشور عمان در جريان سفر خود به تهران با وزير امور خارجه كشورمان نيز ديدار و گفتوگو كرد. گفتوگو درمورد مسائل دوجانبه و منطقهيي محورهاي ديدار سيدمحمود فيصل البوسعيدي با محمدجواد ظريف است. به گزارش موسسه «مطالعات راهبردي، ژئوپليتيك، استراتژيك، تاريخ و جغرافياي خليجفارس»، باتوجه به اينكه نزديك به 60درصد نفت جهان از تنگه هرمز عبور ميكند، باريكترين محل عبوري خليجفارس در اين تنگه در حدود 70كيلومتر است و كوتاهترين فاصله بين سواحل شمال و جنوب، بين جزيره لارك در شمال و جزيره قوين بزرگ در جنوب تنگه هرمز درحدود ۳۹كيلومتر است كه آبهاي ساحلي ايران و عمان به وسعت ۱۲مايل در آن تداخل پيدا ميكند.
در تير سال1353 قراردادي مابين ايران و عمان منعقد شد كه طبق آن باتوجه به حضور بخشي از جزاير ايراني در اين تنگه، ايران داراي سيادت سياسي و البته جغرافيايي در بخش وسيعي از تنگه هرمز است.