شناسهٔ خبر: 15099621 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رویدادهای خبری نخستین روز اجلاس جی-20 در چین

تهران – ایرنا – یازدهمین دوره اجلاس سران کشورهای عضو گروه بیست (جی-20)، امروز یک شنبه در شهر «هانگ ژو» در شرق چین آغاز شد و تا فردا ادامه می یابد.

صاحب‌خبر -

بر اساس گزارش های منتشر شده، موضوع اصلی این اجلاس، بررسی برنامه کار اجرایی توسعه اقتصادی پایدار جهان تا سال 2030 میلادی است که قرار شد این برنامه در دو روز مورد بحث قرار گرفته و به تصویب برسد.
از جمله قرار است مشخص شود که 20 کشور توسعه یافته جهان با چه راهکارهایی و با تزریق چه مقدار از منابع می توانند جهان را از رکود فعلی اقتصادی نجات داده و تقاضا و عرضه را در جهان به توازن برسانند.
این اجلاس صبح امروز با سخنرانی افتتاحیه شی جی پینگ، رییس جمهور چین و با سخنرانی های دیگر رهبران کشورهای عضو گروه از جمله ترزا می، نخست وزیر انگلیس، فرانسوا اولاند، رییس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و نیز دیدارهای دوجانبه و حتی چند جانبه حاشیه آن همچون نشست سران پنج قدرت نوظهور اقتصادی (بریکس) ادامه یافت.
رییس جمهور چین امروز در نطق افتتاحیه خود گفت: امروز چین در نقطه آغازین جدیدی در تاریخ قرار دارد که قرار است به شکلی جامع اصلاحات را برای اضافه کردن نیروهای محرک توسعه اقتصادی و اجتماعی عمیق تر کند.
شی به عنوان میزبان اجلاس خطاب به سران کشورهای عضو گفت: 'از اظهارات بی پایه و اساس بپرهیزید و به فکر ترمیم و مداوای اقتصاد بیمار جهانی باشید؟'.
وی در این خصوص گفت: 'اقتصاد جهانی هنوز با مخاطرات چندگانه و چالش هایی همچون نبود فرصت ها و نیروی محرکه برای رشد و مصرف، بازارهای آشفته مالی و رکود تجارت و سرمایه گذاری های جهانی مواجه است'.
رییس جمهور چین به عنوان رهبر اقتصاد دوم جهان افزود: 'با وجود اصلاحات تنظیم کننده نوسانات بازار که از سرعت رشد آن نیز می کاهد، ظهور سیاست های حمایت از تولیدات داخلی، جهانی شدن اقتصادی را به چالش کشیده و مناسبات چند جانبه اقتصادی را به خطر می اندازد'.
رییس جمهور چین در ادامه ضمن ارایه پنج راه کار برای تقویت رشد اقتصادی جهان، ابراز امیدواری کرد که اجلاس هونگ ژو در پایان کار خود بتواند نسخه ای برای درمان اقتصاد جهانی ارایه کرده و موجب بازگشت توان قبلی به پیکره آن شود و در عین حال توازن، جامعیت و رشد پایدار را نیز به آن بازگرداند.
صرف نظر از متن اصلی اجلاس که سخنرانی های آن است، حاشیه امروز این اجلاس که بیشتر با دیدارهای دوجانبه همراه بود در مواقعی مهمتر از متن آن جلوه کرد.
از جمله این دیدارها حاشیه ای، دیدار شی جی پینگ رییس جمهوری چین و عبدالفتاح السیسی، همتای مصری اش بود که رییس جمهور چین ضمن اعلام حمایت همیشگی کشورش از تلاش های السیسی برای حفظ ثبات داخلی و یافتن راه های توسعه مصردر راستای شرایط موجود در آن کشور، ابراز امیدواری کرد دو کشور مصر و چین بتوانند به حمایت های خود از یکدیگر در زمینه های رفع نگرانی های هم کمک کنند.
وی بر تقویت همکاری ها دو کشور در حوزه های صنعتی، مالی، بهبود وضعیت زندگی مردم دو کشور، حفظ محیط زیست، توسعه زیر ساخت ها و انجام هماهنگی ها و همکاری های نزدیک در امور جهانی و منطقه ای تاکید کرد.
عبداالفتاح الیسی، رییس جمهور مصر نیز در این دیدار به نوبه خود ابراز امیدواری کرد تا مبادلات میان چین و مصر به ویژه در حوزه های صنعتی، مخابرات، فناوری، کشاورزی، آب، مالی، منابع انسانی بیشتر از پیش تعمیق و گسترش یابد.
رییس جمهور چین همچنین امروز با ولادیمیر پوتین همتای روس خود دیداری انجام داد و اعلام کرد چین و روسیه باید حمایت سیاسی متقابل از جمله حمایت از طرف مقابل در زمینه حفظ حق حاکمیت را تقویت کنند.
وی ابراز امیدواری کرد دو طرف بتوانند تماس های خود را به منظور اجرای هر چه بهتر توافق نامه های دوجانبه بهبود بخشند.
شی همچنین بر ضرورت توسعه موثرتر روند راهکارهای مرتبط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جاده ابریشم تاکید کرد.
رییس جمهور چین امروز همچنین با ترسا می، نخست وزیر انگلیس دیدار و گفت وگو کرد.
دیدار بعدی حاشیه این اجلاس، ملاقات شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن با السیسی بود که رهبر ژاپن وعده اعطای یک وام 49،4 میلیارد ین (475 میلیون دلاری) را نیز به قاهره داد.
وی گفت که این وام با بهره ناچیز را بدان سبب در اختیار مصر قرار می دهد تا دولت آن کشور بتواند به ساخت 'موزه بزرگ مصر' در نزدیکی اهرام ثلاثه و توسعه موزه ها و مجموعه های آثار عتیقه مصر شامل 100 هزار آثار باستانی به عنوان بزرگترین گنجینه آثار باستان شناسی جهان بپردازد.
رهبران ژاپن و مصر همچنین در این دیدار در زمینه همکارهای دو کشور برای مبارزه با تروریسم تاکید کردند.
از دیگر دیدارهای حاشیه ای روز نخست اجلاس جی 20، دیدار محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع عربستان با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه؛ ترسا می، نخست وزیر انگلیس؛ کریستین لاگارد، رییس صندوق بین المللی پول بود.
دیدارهای دو جانبه پوتین با خانم انگلا مرکل؛ پوتین با ترسا می؛ مرکل با رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه؛ اردوغان با پوتین و محمد بن سلمان با جان کری، وزیر خارجه آمریکا از دیگر دیدارهای نخستین روز یازدهمین اجلاس سران جی 20 بود.
در ضمن در حاشیه اجلاس امروز گونگ ژو یک نشست غیر رسمی ویژه سران پنج قدرت نوظهور اقتصادی جهان (بریکس) نیز با شرکت کشورهای عضو آن از جمله چین، روسیه، هند، آفریقای جنوبی و برزیل برگزار شد و سران آن در پایان آن با هم عکس یادگاری گرفتند.
قرار است نشست آتی بریکس به میزبان چین در پانزدهم و شانزدهم اکتبر (25-24 مهر) در شهر گوا برگزار شود.
آساق**1378**3404