شناسهٔ خبر: 15098595 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

وارونگي واقعيت‌هاي ورزش توسط آقاي وزير!

تعريف و تمجيد از عملکرد وزارت ورزش عادت هميشگي آقاي وزير است...

صاحب‌خبر -
تعريف و تمجيد از عملکرد وزارت ورزش عادت هميشگي آقاي وزير است؛ حتي اگر نتايج به دست آمده در المپيک ريو چنگي به دل نزده باشد و مردم نيز به‌رغم ادعاهاي وزارت‌نشينان رغبتي به ورزش‌هاي همگاني نشان ندهند. تا به امروز بارها شنيده‌ايم که ديدن نيمه خالي ليوان اصلاً خوب نيست و توجه بيش از حد به کمبودها و معايب نتيجه‌اي جز يأس و بي‌انگيزگي ندارد. با وجود آنکه اين ادعا کاملاً قابل قبول است اما‌ اي کاش مسئولان تا اين حد به اين توصيه توجه نمي‌کردند و براي از ميان برداشتن موانع و مشکلات پيش‌رو استثناً نيمه خالي ليوان ورزش را با چشمان باز ببينند. با وجود آنکه از زمان روي کار آمدن دکتر گودرزي اظهارنظرهاي زيادي در خصوص برطرف کردن چالش‌هاي ورزش ايران مطرح شده و کارشناسان موافق و مخالف زيادي در اين باره صحبت کرده‌اند، اما المپيک 2016 و نتايج کاروان کشورمان در اين بازي‌ها يک‌بار ديگر ثابت کرد که بسياري از معضلات برخلاف گذشته به قوت خود باقي هستند.

تيم‌هاي اعزامي به ريو اگرچه تمرينات آماده‌سازي براي حضور موفق در المپيک را از ماه‌ها قبل آغاز کرده بودند ولي چالش‌هاي موجود مانع از تحقق رؤياي بسياري از المپيکي‌هاي کشورمان شد. بي‌پولي‌هاي کشنده، کمبود امکانات و عدم توجه به موقع و بجا به المپين‌ها از مهم‌ترين فاکتورهاي ناکامي در برآورده کردن انتظارات به شمار مي‌روند. تا جايي که کاروان ايران در اين دوره به گرفتن تنها هشت مدال اکتفا کرد و پرونده ورزش ما در بازي‌هاي المپيک بسته شد. هرچند که انتظارات و وعده‌هاي داده شده در کسب مدال برآورده نشدند و عملکرد برخي از المپين‌هايمان دور از انتظار بود، اما وزير ورزش باز هم تلاش مي‌کند سقوط ورزش کشورمان به رده بيست و پنجم المپيک را موفقيتي چشمگير جلوه دهد. چهار سال پيش و در آوردگاه لندن رده هفدهم المپيک به کاروان کشورمان تعلق گرفت، المپيکي که 12 مدال براي ورزشکاران ما داشت. منتها در ريو به جاي آنکه در مسير پيشرفت گام برداريم و از اشتباهات گذشته درس بگيريم سقوطي هشت پله‌اي را تجربه کرديم. در شرايطي که مردم و جامعه ورزش منتظر بيان دلايل اين سقوط آزاد و حتي عذرخواهي مسئولان ارشد ورزش بودند گودرزي يک‌بار ديگر به خود و وزارتخانه متبوعش به خاطر عنوان بيست و پنجمي المپيک نمره قابل قبول داد! همايش تبيين دستاوردهاي دولت تدبير و اميد فرصت ديگري بود تا اظهارنظري جديد و البته در راستاي مثبت جلوه دادن نتايج ريو از سوي وزير ورزش مطرح شود: «کسب هشت مدال در بازي‌هاي المپيک ريو از نظر تعداد مدال، اين المپيک را در دومين رده پس از بازي‌هاي المپيک لندن قرار مي‌دهد.» جاي تأسف است که بالاترين مقام ورزش کشور به جاي آنکه کم‌کاري، بي‌برنامگي و هزار و يک مشکل ديگر موجود در اين عرصه را بپذيرد و به خاطر سقوط هشت پله‌اي از مردم عذرخواهي کند، تمام هنرش را به خرج مي‌دهد تا با فرافکني اين واقعيت تلخ را پنهان کند.

به نظر مي‌رسد آقايان در وزارتخانه تمام هم و غم خود را گذاشته‌اند تا به هر شکل ممکن توهم موفقيت در المپيک 2016 را به مردم ورزش دوست و ورزش فهم ايران القا کنند. آقايان بدانند مردمي که تا صبح براي ديدن رقابت‌هاي ورزشکاران کشورمان بيدار مي‌مانند به اين راحتي‌ها و با اين حرف‌ها خام نمي‌شوند. درست است که بهترين نتيجه تاريخ ورزشي‌مان در لندن رقم خورد، اما قرار بود که در اين دوره افتخاري ديگر رقم بخورد و ما شاهد پيشرفت در المپيک باشيم نه پسرفت هشت پله‌اي! از طرفي قرار نيست نتيجه حاصل شده در المپيک لندن ملاک تشخيص موفقيت کاروان ايران باشد. واقعاً معلوم نيست که وزارت ورزش چطور اين سقوط را به منزله موفقيت تلقي مي‌کند! دکتر گودرزي در مدت زماني که سکاندار وزارت ورزش و البته جوانان بوده به خوبي نشان داده که توانايي‌هاي زيادي براي وارونه جلوه دادن واقعيت و در جهت تعريف و تمجيد از مديريتش دارد. اظهارنظرهاي وارونه البته تنها به قضيه المپيک خلاصه نمي‌شود، چراکه بحث ورزش همگاني نيز از اين مسئله بي‌نصيب نمانده است. گودرزي از اينکه در دولت يازدهم تعداد مردمي که ورزش مي‌کنند به 21 درصد رسيده حسابي شادمان است. تا جايي که در اين مسئله نيز باز هم تأکيد زيادي بر نيمه پر ليوان دارد و اصلاً هم دلش نمي‌خواهد در خصوص 79 درصدي که ميانه‌اي با ورزش ندارند (البته اگر آمار ارائه شده قابل استناد باشند) صحبت کند. نگاه يک‌طرفه به واقعيت‌ها آن هم به گونه‌اي که مهر تأييدي بر عملکرد وزارت ورزش باشد تنها صورت مسئله را پاک مي‌کند. در حالي که اصل ماجرا و ناکامي بسياري از چهره‌هاي ورزش در المپيک ريو کماکان پابرجا و منتظر بررسي و موشکافي کارشناسانه هستند.