شناسهٔ خبر: 15098464 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش:

بسیج و دیگر تشکل‌های دانش‌آموزی از آموزش و پرورش جداشدنی نیستند

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: همه تشکل‌ها از جمله بسیج دانش‌آموزی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی که در مدارس فعال هستند، تشکل‌های قوی بوده و از بدنه آموزش و پرورش هستند و از آن جدا نخواهند شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش امروز در دوازدهمین کنگره اتحادیه انجمن اسلامی دانش‌آموزان سراسر کشور که در اردوگاه شهید باهنر در حال برگزاری است، اظهار داشت: همه تشکل‌ها از جمله پیشتازان، فرزانگان و سایر انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی که در مدارس فعال هستند، تشکل‌های قوی بوده و از بدنه آموزش و پرورش هستند و جدا نخواهند شد.

وی با اشاره به اینکه چشم‌انداز خوبی برای همه تشکل‌های دانش‌آموزی پیش رو داریم، یادآور شد: در این سال‌ها روایت خوبی از خدمات متقابل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان و آموزش و پرورش وجود داشته است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ویژگی‌های انسان کامل افزود: انسان کامل دردی است که امروز نبودنش را حس می‌کنیم و با توجه به کتاب شریعتی در این خصوص زمانی انسان کامل شکل می‌گیرد که تمام راه‌های تربیتی در آن فراهم شود.

کفاش تکفیری‌ها و داعشی‌ها را محصول تربیت تک‌ساعتی برشمرد و گفت:‌ تربیت انسان تک‌ساحتی ایجاد مشکل می‌کند.

وی با اشاره به تربیت چندبعدی دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: تربیت چندبعدی به این مفهوم است که از هر قسمتی از تربیت آنچه را که لازم است در خود پرورش دهیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ساعت‌های مختلف تربیتی در نظام آموزش و پرورش افزود: باید در مواجهه و حضور در فضای مجازی اخلاق و ادب رعایت شود .

کفاش تصریح کرد: در ساحت تربیت‌بدنی و بهداشت اگر تغذیه سالم وجود نداشته باشد علم در آن جای نمی‌گیرد چرا که اگر شکم انسان گرسنه باشد این موضوع با علم و دانش همخوانی ندارد.

وی با اشاره به اهمیت ساحت و فعالیت‌های سیاسی اجتماعی تصریح کرد: در این ساحت باید بنگریم که این موضوع در اسلام محور نیست که سرنوشت دیگران به ما مربوط نیست و نمی‌توان نسبت به ظالم و مظلوم بی‌تفاوت باشیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با برشمردن ساحت‌های ششگانه تعلیم و تربیت شامل ساحت‌های اعتقادی، سیاسی، اجتماعی، تربیتی و اقتصادی و زیباشناسی بیان داشت: انسان بدون هنر و نگرش به زیبایی‌های آفرینش انسانی مرده و مایوس است.

کفاش با اشاره به ساحت اقتصادی تعلیم و تربیت متذکر شد: علمی که ایجاد ثروت نکند، علم نیست و دانش امروز دانش کاربردی است که باید تبدیل به ثروت شود.

وی با بیان اینکه امروز دانش، دانش مهارتی بوده و پنهان نیست، افزود:‌ اگر علم و دانش را به ثروت تبدیل نکنیم به درد نمی‌خورد و باید این علم را از مرزها خارج کرده تا وسایل مورد نیاز انسان را تامین کند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر پرهیز از افراط و تفریط در کارها یادآور شد: مهم این است که از هر کدام از ساحت‌های تربیتی به میزان مطلوب استفاده کنیم.

کفاش با بیان اینکه تربیت چند ساحتی به تربیت تک یا دو ساحتی ارجحیت دارد، خاطرنشان کرد: تربیت متعادل یعنی انسانی که در عبادات خود به طور مستمر و همیشه اقدام کرده و این تربیت متعادل فرد را به عنوان عنصر سازنده قبول می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تربیت متعادل یعنی قرائت قرآن و انس با نهج‌البلاغه به صورت مطلوب و همیشگی باشد و اگر کم نیز انجام می‌شود، به صورت همیشه و پایدار باشد،‌گفت:‌باید اقرار کنیم در جمهوری اسلامی برای دختران کم کار کرده‌ایم. چرا که شادی نسل آینده بستگی به دختران و مادران سالم دارد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در تشریح ویژگی‌های انقلابی بودن بیان داشت:‌انقلابی بودن یعنی همیشه در صحنه بودن و آماده بودن در همه زمینه‌هاست و مجموع این عوامل انسان را متعادل می‌کند.

کفاش عنوان کرد: تربیت متعادل یعنی اینکه ساحت‌های مختلف تربیت را به حد اندازه در خود به وجود آوریم که اگر بیش از حد صورت گیرد افراط و در صورت کوتاهی دچار تفریط می‌شویم.

وی افزود: انقلابی بودن عین حرکت اعتدالی است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توصیه‌هایی به دانش‌آموزان اتحادیه انجمن اسلامی سراسر کشور،‌خاطرنشان کرد: اولین توصیه بنده به شما این است تا تعداد اعضای خود را زیاد کنید و در کارها از حسادت پرهیز کنیم.

کفاش در توصیه دوم خود به اعضای اتحادیه گفت: شما در مدارس شروع نابسامانی اجتماعی را بهتر متوجه می‌شوید در نتیجه باید با کسانی که دچار این نابسامانی‌ها شده‌اند دوست شوید، اگر توانایی حل مشکل آنها را کردید که موضوع بسیار خوبی است و در غیر این صورت به مربیان، معلمان و مشاوران خود اطلاع دهید.

وی دانش‌آموزان را به انجام کارهای بامحتوا توصیه کرد و افزود: کیفیت را فدای کیفیت نکنید چرا که مدت‌هاست ما اسیر کمیت شدیم و باید بدانیم کیفیت در مسائل انسانی حرف اول و آخر را می‌زند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش خطاب به مسئولان اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان سراسر کشور خاطرنشان کرد: اگر در آستانه سال تحصیلی جدید مشکلی در مسیر فعالیت‌هایتان وجود داشت و شامل بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها می‌شود، آمادگی حل آنها را داریم.

به گزارش فارس، در مراسم امروز از 2دانش‌آموز شرکت کننده در آزمون سراسری سال جاری با نام سیده‌زهرا حسام‌ذاکری از استان چهارمحال و بختیاری و دارنده رتبه 23 رشته علوم انسانی و فاطمه بهشتی‌زاده دارنده رتبه 10 کنکور علوم تجربی و جمعی از منتخبین جشنواره انجمن‌های برتر با اهدای جوایز تجلیل شد.

انتهای پیام/