شناسهٔ خبر: 15098331 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

برگزاری جشن جهانی شدن شهر لالجین

صاحب‌خبر -
 

همدان- خبرنگار اطلاعات: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با توجه به جهانی شدن لالجین ، بحث ایجاد دهکده تخصصی سفال در این شهر پیگیری می‌شود.

مسعود سلطانی‌فر در مراسم جشن ثبت جهانی لالجین به عنوان شهر سفال جهان با بیان این که ثبت جهانی لالجین یک دستاورد بزرگ و در تاریخ ماندگار است، اظهار کرد: شهرهای دیگری که در دنیا و در ایران به عنوان شهرهای جهانی انتخاب شدند شهرهایی بودند که به لحاظ تاریخ، وسعت، جمعیت و تعداد هنرمندان بزرگتر بودند ، اما لالجین با وجود این که شهری کوچک است دارای مردمی بزرگ و اندیشه بلند است.

وی با اشاره به این که میراث فرهنگی تمام تلاش خود را برای فرآیند توسعه فرهنگی و تاریخی و تحقق مبانی اقتصاد مقاومتی کرده است، اضافه کرد: برای نیل به این اهداف از تمام ظرفیت‌های قانونی و تکالیف استفاده شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان این که انتظار به حق مردم از دولت از ابتدای تصدی‌ مسئولیت، حل مشکلات فوری مردم بوده و دولت با درک آن اقداماتی انجام داده است، افزود: در آینده نزدیک روزهای خوشی را در همه عرصه‌ها شاهد خواهیم بود تا ایرانی در تمام دنیا با عزت حضور یابد.

وی در بخش دیگری ازسخنانش با بیان این که سازمان میراث فرهنگی در ماه‌های اخیر طرح ویژه اشتغال ۱۴۰ هزار نفر را در ۲ سال طراحی کرده و به دولت ارائه کرده که مراحل تصویب را طی می‌کند، اعلام کرد: در سال‌های ۹۵ و ۹۶ با تسهیلات بانکی اندک ۷۰ هزار شغل در بخش صنایع دستی و ۷۰ هزار شغل در بخش گردشگری را ایجاد خواهیم کرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه با بیان اینکه حتماً ایجاد موزه سفال در لالجین پیگیری می‌شود، افزود: ایجاد دهکده تخصصی سفال نیز پیگیری خواهد شد.

سلطانی فر در بخش نرم‌افزاری بر بکارگیری نیروهایی برای توسعه فرهنگی تاکید کرد و گفت: لالجین باید جهانی فکر و برنامه‎ریزی کند و جهانی تولید و جهانی حرکت کند.

وی از هنرمندان لالجین برای حضور در نمایشگاه صنایع دستی کشور مجارستان در بهمن امسال دعوت کرد.

لالجین الگوی اقتصاد مقاومتی

استاندار همدان نیز گفت: هنرمندان این شهر در گل جان می‌دمند و خلاقیتی به کار می‎برند که قابل احترام است.

محمد ناصر نیکبخت با بیان این که لالجین می‌تواند الگوی اقتصاد مقاومتی باشد، افزود: از برگزاری جشن جهانی شدن لالجین بسیار خوشحال هستم چراکه این هدیه الهی به هنرمندان لالجین است.

وی جهانی شدن لالجین را استثنایی‎ترین تصمیم داوران شورای جهانی صنایع دستی دانست و گفت: لالجین کوچک‌ترین شهر جهانی در دنیا است که فقط با ۱۷ هزار نفر جمعیت جهانی شده است.استاندار همدان با اشاره به این که لالجین جهانی شده متعلق به همه دنیاست، افزود: باید منتظر گردشگران فراوانی باشید، بنابراین باید اشتغال این استان را کمک کنید و اجازه دهید فقط صنعت لالجین فروش برود و سفال خارجی وارد نشود.

حضور لالجین در نشست شورای جهانی صنایع دستی سال ۲۰۱۶

رئیس شورای جهانی صنایع دستی در منطقه آسیا و اقیانوسیه نیز در این مراسم با اشاره به این که هجدهمین شورای صنایع دستی با حضور نمایندگان شهرهای جهانی در سپتامبر ۲۰۱۶ در اصفهان برگزار می‌شود، گفت: لالجین نیز در این نشست حضور خواهد یافت.

«غدا هیجاوی غدومی» با بیان این که امروز خیلی خوشحال هستم که خداوند کمک کرد در لالجین باشم و از نزدیک شادی مردم این شهر را مشاهده کنم، افزود: قرآن وقتی می‌گوید انسان را از خاک آفریدیم، به اعتقاد من این موضوع بسیار مقدس است.

وی با اشاره به این که این کلمه چندین مرتبه در قرآن ذکر شده است، ادامه داد: خاک کلمه مقدس و پاکی است که خداوند انسان را از آن آفرید.

رئیس شورای جهانی صنایع دستی در منطقه آسیا و اقیانوسیه بر گسترش همکاری بخش خصوصی در لالجین تاکید کرد و افزود: با ورود بخش خصوصی، هنرمندان این خطه می‎توانند کارگاه های خود را گسترش دهند و زمانی که کیفیت کالا در لالجین افزایش یابد هنرمندان آن بخش اعظمی از درآمدها را کسب می‎کنند.وی اعلام کرد: همکاری بخش خصوصی و دولتی در ساخت کارگاه‎های جدید، مهیا کردن تجهیزات و فراهم کردن آموزش رسمی برای سفالگران به پویایی این هنر کمک می‌کند.

هیجاوی با بیان این که لالجین با کسب نشان بین‎المللی یونسکو، عنوان شانزدهمین شهر جهانی را از آن خود کرد، افزود: شهر جهانی سفال مسئولیت سنگینی است که به تلاش دوسویه سازمان‎های دولتی و مردم لالجین بستگی دارد که بتوانند از آن به خوبی استفاده کنند.

لالجین جزو ۱۹ شهر جهانی است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: با جهانی شدن لالجین توانستیم گنج پنهان ۷۰۰ ساله این دیار را به جهان معرفی کنیم و عنوان جهانی را کسب کرده و جزو ۱۹ شهر جهانی باشیم.

علی مالمیر با اشاره به این که همدان با ۳۰۰۰ سال سابقه مدنیت و تمدن در ادوار مختلف با هنر آمیخته بوده است، گفت: بیش از ۷۰۰ سال از این مدنیت با هنر سفالگری در استان درآمیخته است.

وی با بیان این که ۲۲ هزار کارگاه صنایع دستی در استان همدان وجود دارد که ۶۰۰۰ هنرمند در این عرصه مشغول فعالیت هستند، افزود: ۶ درصد شاغلان استان مربوط به بخش صنایع دستی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به این که ۱۰۰۰ کارگاه سفالگری در لالجین وجود دارد، گفت: با توجه به جمعیت ۱۷ هزار نفری این شهر به ازای هر ۱۷ نفر یک کارگاه سفال وجود دارد.

وی با بیان این که ۱۱ درصد شاغلان صنایع دستی استان مربوط به بخش سفال است، افزود: زندگی ۹۰ درصد جمعیت لالجین با سفال مرتبط است.

در این مراسم لوح ثبت جهانی لالجین از سوی شورای جهانی صنایع دستی به مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان و شهردار لالجین اهدا شد.

امضای لوح گلی سفالی که با دستان هنرمند لالجینی نقش کره زمین بر روی آن حک شده بود از دیگر بخش های این مراسم بود.

پایان بخش برنامه ها نیز تجلیل از ۵ نفر از هنرمندان پیشکسوت و صادرکننده برتر سفال بود که هدایای خود را از دست معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دریافت کردند.