به گزارش ایرنا، عیسی رضایی در گفت وگو با خبرنگاران ایرنا مرکز قم افزود: طی سه سال گذشته یک هزار و 890 تخت در استان ایجاد شده که نسبت به دوره های قبل با رشد خوبی همراه بوده است.
رضایی ادامه داد: درحال حاضر در استان قم 10 هزار تخت وجود دارد این درحالی است که در برنامه افق 1404 برنامه ریزی شده است تا تخت های استان قم به 30 هزار تخت افزایش پیدا کند.
وی اشاره به سیاست های حمایتی دولت تدبیر و امید در حوزه گردشگری گفت: دولت علی رغم فشارهای مالی و تنگناهایی که داشته در استان قم حمایت خوبی از حوزه گردشگری داشته است که نسبت به دولت های قبل با پیشرفت چشمگیری همراه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: دولت یازدهم با ارائه بسته های حمایتی در قالب کمک های بلاعوض و تسهیلات نقش مهمی در توسعه زیرساخت های گردشگری برای حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم کرده است که باید از این فرصت ها به صورت مطلوب بهره مند شد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مقاصد گردشگران زیارتی، قم است گفت: سالانه دو و نیم میلیون گردشگر خارجی وارد این استان می شوند.
وی افزود: حضور گردشگران برای قم در راستای ایجاد اشتغال نیروی انسانی و صدور فرهنگ مذهبی به کشورهای دیگر فرصتی مهم است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم با بیان اینکه حدود 60 طرح نیمه تمام تاسیسات گردشگری درقم در حال ساخت است گفت: از این تعداد 30 هتل و هتل آپارتمان در حال ساخت است که با بهره برداری از این واحدها تا دو الی سه سال آینده 7 هزار تخت به ظرفیت استان اضافه می شود.
وی افزود: طرح های تاسیسات گردشگری با پیشرفت فیزیکی 20 الی 90 درصد همراه است که امیدواریم با ارائه تسهیلات از سوی بانک ها شاهد بهره برداری از آنها باشیم.
وی با بیان اینکه 3 هتل پنج ستاره در استان قم احداث می شود گفت: موافقت های احداث ساخت این هتل ها صادر شده است که در طرح بلوار پیامبر اعظم(ص)، فلکه بسیج و خیابان اراک راه اندازی می شود.
رضایی ادامه داد: مراحل واگذاری زمین در بلوار پیامبر اعظم(ص) نیز با همکاری شهرداری درحال انجام است تا بتوانیم با احداث تاسیسات گردشگری به ظرفیت تخت های اقامتی و پذیرایی شایسته از زائران در این استان بپردازیم.
وی با بیان اینکه نیازمند همکاری بانک ها در ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران بخش خصوصی هستیم گفت: 60 میلیارد ریال تسهیلات به بخش خصوصی در احداث واحدهای گردشگری ارائه شده است که این رقم باید افزایش پیدا کند تا بخش خصوصی با رغبت بیشتری در حوزه گردشگری ورود پیدا کند.
وی با اشاره به اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه گردشگری در قم گفت: از سال 92 حدود 730 میلیارد ریال در بخش واحد های اقامتی در این استان سرمایه گذاری شده که منجر به ایجاد 62 واحد اقامتی از جمله خانه مسافر، هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذیر شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: در همین راستا برای 500 نفر اشتغال پایدار ایجاد شده است.
وی به خدمات دولت یازدهم در حوزه ایجاد دفاتر خدمات مسافرتی گفت: 19 دفتر با اعتبار 19 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که برای 62 نفر اشتغالزایی صورت گرفته است.
وی با اشاره به سرمایه گذاری در راه اندازی مجتمع های گردشگری و تفریحی درقم گفت: 16 مجتمع پذیرایی بین راهی در قم با سرمایه گذاری یک هزار و 700 میلیارد ریال به بهره بردای رسیده که برای 600 نفر اشتغال فراهم کرده است.
رضایی افزود: دولت یازدهم با سیاست های حمایتی حدود 20 میلیارد ریال کمک های بلاعوض در قالب یارانه به تاسیسات گردشگری پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: در مناطق نمونه گردشگری استان قم تامین آب و برق از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گرفته است.
وی به تشریح اجرای زیرساخت های گردشگری در استان پرداخت و گفت: برای اجرای زیرساخت های برق و گاز رسانی پارک آبی غدیر دو هزار و 850 میلیون ریال، اجرای زیرساخت سکو و آلاچیق بوستان فدک یک هزار و 800 میلیون ریال و تکمیل زیرساخت های آبرسانی، برق رسانی و گازرسانی دهکده گردشگری سلامت صبا 8 هزار و 800 میلیون ریال اعتبار بلاعوض تخصیص یافته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم به رشد صدور موافقت نامه های اصولی برای احداث تاسیسات گردشگری اشاره کرد و گفت: در سال 92 ، 21 موافقت نامه، در سال 93 ، 31 موافقت نامه و در سال 94 ، 51 موافقت نامه و در 5 ماهه امسال 25 موافقت نامه صادر شده است.
وی با بیان اینکه 12 منطقه نمونه گردشگری مصوب هیات دولت در این استان وجود دارد گفت: مناطق کهک، طایقان، جمکران، دیر گچین، دریاچه حوض سلطان، طرلاب، نایه و دستجرد از جمله مناطق نمونه گردشگری استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: سه منطقه نمونه گردشگری قم دارای سرمایه گذار است و دو منطقه نمونه گردشگری کهک و حوض سلطان نیز در مرحله تعیین محل اجرای طرح گردشگری است.
وی به برنامه های دولت تدبیر و امید در خصوص توسعه گردشگری در روستاها گفت: از بین 10 روستای استان قم از جمله فردو، انجیله، قلعه چم، بنابر، دستگرد، قاهان، محمدآباد کاج، طینوج و وشنوه که دارای ویژگی ها منحصر به فردی هستند روستای وشنوه به عنوان روستای هدف انتخاب شده است.
عیسی رضایی افزود: روستای وشنوه به خاطر ویژگی های تاریخی و گردشگری به عنوان روستای هدف گردشگری کشوری انتخاب شده است تا درجهت توسعه زیرساخت های گردشگری و توانمندسازی جوامع محلی زمینه حضور گردشگران را فراهم سازیم.
وی به ارائه آماری از عملکرد عمرانی سه ساله دولت تدبیر و امید در حوزه میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: 19 هزار و 650 میلیون ریال برای مرمت بناهای تاریخی و عملیات ساخت موزه انقلاب اسلامی در قم اعتبار تخصیص یافته است.
وی افزود:هزینه مرمت و بازسازی خانه های تاریخی زند، یزدان پناه، امام راحل، وفایی، رهبری، تبریزی و شاکری دو هزار و 600 میلیون ریال و خانه ملاصدرا 950 میلیون ریال و کاروانسرای دیرگچین یک هزار و 300 میلیون ریال، کاروانسرای قلعه سنگی کوه نمک 800 میلیون ریال، کاروانسرای طینوج 300 میلیون ریال است.
رضایی ادامه داد: بازسازی مقابر گنبد سبز 600 میلیون ریال، مسجد اعظم یک هزار و 500 میلیون ریال، مسجد جامع یک هزار میلیون ریال، مدرسه جهانگیر خان یک هزار میلیون ریال، سردر مدرسه غیاثیه یک هزار میلیون ریال، گذرخان 800 میلیون ریال، بازار بزرگ و سرای صدراعظم دو هزار میلیون ریال، تیمچه بزرگ 700 میلیون ریال، پل ورزنه یک هزار میلیون ریال و حمام عشقعلی با یک هزار و 100 میلیون ریال صورت گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم با اشاره به اجرای سازه های تپه قلی درویش گفت: اجرای دیوار محوطه قلی درویش و سقف سازه فضایی آن با اعتباری بالغ بر دو هزار میلیون ریال انجام شد.
وی بیان داشت: تپه باستانی قلی درویش با قدمت هفت هزارساله یکی از مهمترین پایگاه های باستانی در بخش مرکزی فلات ایران و مربوط به دوران آهن است که بر سر راه شاهراه قم – جمکران قرار گرفته است.
رضایی از ثبت ملی بیش از 350 اثر تاریخی در این استان خبر داد و گفت: این آثار شامل تیمچه فرش، بازار کهنه، خانه های تاریخی استان، کاروانسراها، بادگیرها، آب انبارها و امامزادگان قم هستند.
وی افزود: برخی از این آثار به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند و با کاوش هایی که بر روی آنها صورت گرفته است در نوع خود بی نظیرهستند از جمله تیمچه بزرگ و بازار با نوع معماری سقف ضربی و قدمت تاریخی مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار و خانه تاریخی امام راحل(ره) به خاطر مبارزات سیاسی در زمان انقلاب است.
وی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در خصوص واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی گفت: 30 بنای تاریخی شناسایی شده است و به صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی جهت رسیدگی و بررسی اعلام شده است تا به بخش خصوصی جهت بهره برداری عموم مردم واگذار شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: در همین راستا خانه تاریخی یزدان پناه واقع در شهر قم، خیابان باجک با قدمت 120 ساله با 5 میلیارد ریال سرمایه گذاری و اشتغالزایی 30 تن به بهره برداری رسید همچنین کاروانسرای دیرگچین در محور قم- گرمسار نیز آماده واگذاری به بخش خصوصی است
وی گزارشی از وضعیت صنایع دستی درقم ارائه کرد و گفت: استان قم دارای 15 هزار هنرمند صنایع دستی است که از بین 300 رشته صنایع دستی به ثبت رسیده، هنرمندان قم در 50 رشته فعال هستند که یکی از رشته های مهم صنایع دستی که بسیاری از هنرمندان دارای کارگاه های انفرادی و گروهی هستند صنایع دستی چوب است.
وی افزود: در استان قم سه هزار کارگاه فعال صنایع دستی وجود دارد که از این تعداد بیش از یک هزار کارگاه مربوط به صنعت چوب و منبت است و بقیه در رشته های انگشترسازی، حکاکی، تراش سنگ، کاشی معرق، رودوزی الحاقی و زیورآلات سنتی می باشد.
وی با اشاره به اینکه آموزش صنایع دستی مساوی با اشتغال است گفت: بعد از آموزش ها تسهیلات خوداشتغالی و مشاغل خانگی به هنرمندان ارائه می شود تا بتوانند از این خدمات بهره مند شوند.
وی ادامه داد: مشکل عمده هنرمندان در عرضه تولیدات است که در استان قم نمایشگاه و فروشگاهی که بتوانند محصولات را عرضه کنند و از ظرفیت زائران و گردشگران بهره مند بشوند ایجاد نشده است.
رضایی بیان داشت: از شهرداری و نهادهای مربوطه خواستار شده ایم تا مکانی در اطراف حرم مطهر حضرت معصمومه(س) در اختیار زائران قرار دهند این درحالی است که یک نمایشگاه عرضه تولیدات صنایع دستی در پارکینک شرقی حرم دائر است ولی برای معرفی تولیدات استان کافی نیست.
وی با بیان اینکه درصدد راه اندازی شهرک صنایع دستی در قم هستیم گفت: این شهرک در زمین 25 هکتاری در اتوبان قم- تهران راه اندازی خواهد شد که محدود به هنرمندان و سوغات استان قم نیست.
وی ادامه داد: بهترین ظرفیت برای ایجاد بازار صنایع دستی محدوده اطراف حرم مطهر هست تا بتوانیم از ظرفیت گردشگران و زائران در راستای معرفی صنایع دستی و سوغات استان بهره مند شویم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم به ایجاد مشاغل خانگی صنایع دستی اشاره کرد و گفت: 38 هنرمند صنایع دستی تسهیلات به ارزش یک هزار و 600 میلیون ریالی و 19 هنرمند تسهیلات کارگاهی به ارزش 4 هزار و 300 میلیون ریالی دریافت کردند و یک هزار و 100 نفر از هنرمندان بیمه شدند.
وی به نمایشگاه های برگزار شده با موضوع صنایع دستی با اشاره کرد و گفت: 21 نمایشگاه در قم و سایر استان ها برگزار شد و 44 هنرمند در رشته های مختلف شرکت کردند.
رضایی خاطر نشان کرد: همچنین دوره های مختلف بازاریابی و تجاری سازی برای هنرمندان برگزار شد.
وی با اشاره به بهره برداری از چهار طرح گردشگری در هفته دولت در این استان گفت: این تعداد طرح ها با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور و مسئولان استانی به بهره برداری رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: مجتمع بین راهی مهر و ماه واقع در کیلومتر پنج ، اتوبان قم – تهران با ارزش 300 میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای 450تن گشایش یافت.
رضایی ادامه داد: خانه تاریخی یزدان پناه واقع در خیابان باجک با قدمت 120 ساله با هزینه 5 میلیارد ریال مرمت و تجهیز و ایجاد اشتغال برای 30 تن به بهره رسید تا پذیرای گردشگران داخلی و خارجی باشد.
به گفته وی، هتل جمیل با هزینه 100 میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای 20 تن و مجتمع موزه ای به عنوان تراش سنگ های قیمتی با ارزش 44 میلیارد ریالی و اشتغالزایی برای 20 تن از دیگر طرح های افتتاحیه هفته دولت بود.
/8138/ 6133/
یک پنجم تخت های گردشگری قم در دولت تدبیر و امید ایجاد شده است/قم نیازمند بازار عرضه صنایع دستی
قم- ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: با اهتمام دولت یازدهم یک پنجم تخت های گردشگری استان قم در دولت تدبیر و امید ایجاد شده است.
صاحبخبر -