شناسهٔ خبر: 15096660 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

6 هزار اصله درخت پسته در رفسنجان برای زکات مستحبی پلاک گذاری شد

کرمان - ایرنا - رئیس کمیته امداد امام ‌خمینی (ره) شهرستان رفسنجان گفت: از سال 92 تاکنون مردم رفسنجان 6 هزار اصله درخت پسته را برای زکات مستحبی پلاک گذاری کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا رضا امیرحسینی روز یکشنبه در جلسه شورای زکات این شهرستان که در فرمانداری رفسنجان برگزار شد افزود: این طرح به عنوان طرح شجره طیبه از حدود سه سال قبل در رفسنجان در حال اجراست و در این طرح باغدار هر تعداد درخت پسته را که مایل باشد به امر زکات مستحبی اختصاص می دهد.
وی تصریح کرد: درآمد حاصل از فروش پسته این درختان صرف آسفالت، ساخت مسجد، تکایا، تهیه جهیزیه دختران بی بضاعت و کمک به نیازمندان آن روستا می شود.
وی گفت: سال گذشته نیز بالغ بر 6 میلیارد و 400 میلیون ریال از محل زکات مستحبی جمع آوری و در همان روستاها صرف کمک به نیازمندان و مایحتاج روستا شده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) رفسنجان افزود: رفسنجان رتبه دوم استان در جمع آوری زکات مستحبی را دارد و با توجه نزدیک شدن به فصل برداشت پسته تعداد سه هزار پاکت برای جمع آوری زکات مستحبی در حال توزیع است.
مسئول واحد زکات کمیته امداد رفسنجان هم اظهار کرد: اینکه ما واسطه خیر رساندن به نیازمندان شویم یک نعمت است که باید قدر آن را بدانیم.
حجت الاسلام حمید رمضانی ادامه داد: زکات یا واجب یا مستحب است و زکات واجب به گندم، جو، خرما، گوسفند، گاو، شتر، طلا، نقره و کشمش تعلق می گیرد.
وی بیان کرد: اما برای برخی محصولات مانند انجیر، پسته و انار زکات مستحبی تعلق می گیرد بدین معنا که هرچقدر انسان دلش راضی بود از محصولش به امر زکات مستحبی اختصاص دهد.
وی با اشاره به تشکیل شورای زکات در روستاها خاطرنشان کرد: این شورا متشکل از امام جماعت روستا، دهیار و شورا و دو نفر معتمد محل هستند که فهرستی از نیازمندان و خیران روستا تهیه کرده اند.
رمضانی گفت: این شوراها کارشان موفقیت آمیز بوده به طوری که سبب اشتغالزایی هم شده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته بعضی شوراهای زکات نیازمندان روستا را که سنی از آنها گذشته بود اما به مشهد مقدس مشرف نشده بودند را به این سفر زیارتی معنوی بردند.
وی افزود: کار توزیع پاکت های جمع آوری زکات آغاز شده و می توان در این راستا از بانوان فعال روستا که در زمینه بسیج و فعالیت های قرآنی خدمت می کنند استفاده کرد.
رمضانی خاطرنشان کرد: امسال هرچه پسته جمع آوری شد تحویل کمیته امداد داده می شود که پس از فروش سهم هر روستا به حساب شورای زکات همان روستا واریز خواهد شد.
7433/3028