شناسهٔ خبر: 15096548 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

300 میلیارد ریال ثمره تدبیر دولت برای اجرای طرح تحول سلامت در ملایر

ملایر- ایرنا- مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر گفت: از ابتدای اجرای طرح تحول نظام سلامت در نیمه اردیبهشت سال 93 تاکنون، حدود 300 میلیارد ریال برای اجرای این طرح در این شهرستان هزینه شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا دکتر محسن ترکاشوند روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از این میزان یارانه سلامت، 120 میلیارد ریال آن به صورت نقدی و بیش از 18 میلیارد ریال آن برای تجهیزات و خریداری دستگاه ها و سایر تجهیزات در دو بیمارستان امام حسین(ع) و مهر ملایر هزینه شده است.
وی با بیان اینکه در ارزیابی های به عمل آمده 85 درصد مردم از طرح تحول نظام سلامت رضایت دارند اظهار کرد: اجرای این طرح شهامت و سرمایه زیادی نیاز داشت که دولت تدبیر و امید به خوبی از عهده اجرای این طرح برآمد و با قوت تمام و کیفیت مطلوب در سطح کشور در حال اجرا است.
وی ادامه داد: در راستای اجرای این طرح، مقیمی پزشکان متخصص در بیمارستان های ملایر در رشته های اطفال، زنان و جراحی هر شب در بیمارستان امام حسین(ع) و NICU بیمارستان مهر فعال است.
وی بیان کرد: از ابتدای شروع طرح تاکنون 58 میلیارد ریال در خصوص پرداخت فرانشیز در بیمارستان امام حسین(ع) ملایر هزینه شده و برای ارتقای ویزیت بیماران نیز کلینیک نخصصی فخریه در 12 رشته تخصصی از سال گذشته شروع به فعالیت کرد.
ترکاشوند افزود: در همین رابطه سال گذشته 64 هزار بیمار در 12 رشته تخصصی چون مغز و اعصاب، ارتوپدی، جراحی عمومی، اطفال، اعصاب و روان، قلب، چشم، رادیولوژی و پوست در این کلینیک ویزیت شدند که امسال نیز روزانه بین 400 تا 500 بیمار ویزیت می شوند.
وی بیان کرد: با شروع عملیات اجرایی ساختمان اصلی کلینیک تخصصی در زمینی به مساحت یک هزارو 700 مترمربع از ابتدای امسال، بزودی کلینیک فخریه به این ساختمان منتقل می شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر به انجام بیش از سه هزارو 500 زایمان طبیعی از ابتدای شروع طرح تحول سلامت تاکنون در این شهرستان اشاره کرد و گفت: در مجموع در سال 93 و 94 بیش از چهار میلیارد ریال در بخش زایمان طبیعی که به صورت رایگان انجام می شود، در این شهرستان هزینه شد.
ترکاشوند اضافه کرد: در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت بخش NICU با 12 تخت، سایت بی خطر سازی زباله بیمارستانی و بخش مسمومیت در بیمارستان مهر ملایر راه اندازی شد و تعداد تخت های ICU این بیمارستان به 10 تخت رسید.

*فعالیت مرکز MRI پیشرفته ملایر رهاورد طرح تحول سلامت
وی خرید دستگاه MRI با اعتباری بالغ بر 70 میلیارد ریال از شرکت زیمنس آلمان را از دیگر ثمره های طرح تحول سلامت برشمرد و افزود: در حال حاضر این دستگاه که مطابق با استانداردهای روز دنیا است، به صورت آزمایشی در سایت بیمارستان امام حسین(ع) راه اندازی شده و بزودی بهره برداری نهایی آن انجام می شود.
وی با بیان اینکه به جد پیگیر جذب پزشکان متخصص و فوق تخصص در رشته های مورد نیاز هستیم گفت: در حال حاضر درخواست لازم برای جذب دو دندانپزشک متخصص فک و صورت، ارتودنسی و دندانپزشک اطفال و پزشک فوق تخصص گوش و حلق و بینی، رادیولوژی و چشم پزشکی و متخصص اورژانس ارائه کرده ایم.
ترکاشوند به فعالیت 70 پزشک متخصص در بیمارستان های ملایر اشاره کرد و افزود: پزشک فوق تخصص در این شهرستان نداریم و امیدواریم امسال بتوانیم پزشک فوق تخصص در رشته های مورد نظر را جذب کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه فوریت های پزشکی نیز امسال نخستین پایگاه فوریت های روستایی همزمان با هفته دولت در پایگاه علوی با کمک یک میلیارد و 200 میلیون ریالی مردم روستا راه اندازی شد که یک دستگاه آمبولانس و دو نیرو و سایر تجهیزات نیز در این پایگاه مستقر شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر با بیان اینکه هر پایگاه سالیانه چهار میلیارد ریال هزینه دارد بیان کرد: با این وجود برای جلوگیری از تصادف ها امسال دومین پایگاه فوریت های روستایی در مسیر سد کلان و یک پایگاه شهری در ملایر احداث خواهد شد.
به گزارش ایرنا ترکاشوند خرید دو دستگاه آمبولانس پیشرفته با اعتبار 9 میلیارد ریال، اختصاص هشت میلیارد ریال اعتبار برای مراکز بهداشتی و درمانی و خانه های بهداشت روستایی و شروع تعمیر و تجهیز 12 مرکز بهداشت و 35 میلیارد ریال برای تعمیر خانه های بهداشتی و درمانی را از دیگر رهاوردهای طرح تحول سلامت در ملایر عنوان کرد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این، تخریب و ساخت مرکز بهداشتی و درمانی شماره 3 و 4 ملایر در منطقه پشت گاز طاهری و باغ گل نیز آغاز شده که هر کدام بین شش تا هفت میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی همچنین به جذب 20 نیروی بهداشتی تا پایان امسال اشاره کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم دو پایگاه امامزاده عبدالله(ع) ملایر و 16 متری شمس آباد را نیز تا پایان امسال مجهز و با جذب این نیروها خدمات فعالی را به بخش های حاشیه نشین شهر ارایه دهیم.

*کسب نشان درجه یک برای سه بیمارستان ملایر
ترکاشوند بیان کرد: در اعتبار بخشی بیمارستان ها طبق ارزیابی های به عمل آمده توسط تیم وزارت بهداشت و درمان و کنترل شاخص ها، برای نخستین بار سه بیمارستان امام حسین(ع)، مهر و غرضی ملایر به عنوان درجه یک شناخته شدند.
وی افزود: در هر سه بیمارستان ملایر تمامی شاخص های طرح تحول نظام سلامت رعایت شده و هر سه مجهز به سیستم امحای زباله بیمارستانی و بی خطر سازی زباله هستند.
وی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت یکی از موفقیت آمیزترین طرح ها و برگ زرین دولت تدبیر و امید و وزارت بهداشت و درمان است، اظهار کرد: تنها مشکل طلب حوزه سلامت از سازمان های بیمه گر و پرداخت دیرهنگام بیمه به بیمارستان ها است که یک سال است هنوز پولی در این زمینه پرداخت نشده است.
به گزارش ایرنا مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر گفت: حدود 20 تا 25 میلیارد ریال ماهیانه دو بیمارستان امام حسین(ع) و مهر ملایر از سازمان های بیمه گر طلب دارند که اگر این مبلغ پرداخت شود، علاوه بر تعمیر و تجهیز قسمت های مورد نیاز، می توانیم خدمات بسیار بهتر و مطلوب تری را به بیماران ارایه دهیم.
ترکاشوند بیان کرد: با وجود خرید های سنگین برای بخش سلامت این شهرستان، تراز ما مثبت است و با توجه به شاخص جمعیتی از نظر فعال بودن تعداد تخت های بیمارستانی، وضعیت ملایر با وجود 400 تخت نسبت به میانگین کشوری خوب است.
وی جذب پزشکان فوق تخصص، احداث بیمارستان سوانح سوختگی، رادیوگرافی و آنژیوگرافی را از دیگر نیازهای بخش سلامت این شهرستان برشمرد و افزود: با پیگیری های نمایندگان مردم ملایر در مجلس و دیدار اخیر با وزیر بهداشت و درمان، قول مساعد از سوی وزیر برای رفع این نیازها داده شد.
وی با تقدیر از حمایت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: ملایر در حال حاضر با وجود 20 تخت ICU و CCU در بیمارستان امام حسین(ع) و 19 تخت CCU و NICU در بیمارستان مهر، توسعه بسیار خوبی در این زمینه داشته و با وجود سه بیمارستان، جمعیت 70 هزار نفری را در جنوب استان همدان پوشش می دهد.
ترکاشوند با بیان اینکه وضعیت اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) ملایر همچنان بلاتکلیف است گفت: با وجود آماده بودن زمین و نقشه، اما به واسطه وجود برخی مسائل بین اداره اوقاف و امورخیریه ملایر و شهرداری، هنوز مجوزی برای ساخت این اورژانس صادر نشده، در حالیکه اگر از طریق طرح تحول سلامت پیگیری کرده بودیم، هم اکنون به نتیجه رسیده بود.
شهرستان ملایر دارای سه بیمارستان امام حسین(ع)، مهر و غرضی با حدود 400 تخت فعال، 70 پزشک متخصص، 40 پزشک عمومی، 50 پزشک فعال در مراکز بهداشتی و درمانی روستایی، 30 دندانپزشک و 22 داروخانه و سه داروخانه شبانه روزی و یک کلینیک تخصصی است.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/2087