به گزارش خبرنگار بخش کشاورزی خبرگزاری تسنیم، رضا باکری امروز در نشست خبری انجمن صنایع لبنی در اولین نمایشگاه بینالمللی صنایع لبنیات اظهار کرد: چالشهای ما با سازمان حمایت و تنظیم بازار در خصوص تغییر تحولات کمی و کیفی کماکان پابرجا است.
وی افزود: دستورالعملهایی که برای قیمتگذاری کالا در نظر گرفته میشود مربوط به سالها پیش و دهه 60 بوده که در آن شرایط با کمبود کالا مواجه بودهایم و امروز شرایط کمی تکاملیافتهتر به صورت دستورالعمل بهای تمام شده برای صنایع لبنی اعمال میشود.
دبیر انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه این صنایع از دهه 80 رشد تولید شگفتآوری داشته است و از وضعیت واردات قبل از انقلاب به صادرات آن رسیده است، گفت: سازمان حمایت حتی به دستورالعملهای خود نیز پایبند نیست و به صورت کیلویی هر سال چند درصدی را به قیمت لبنیات میافزاید بدون آنکه در نظر بگیرد که این محصولات در چه شرایطی تولید شده است.
باکری تصریح کرد: این سازمان در قیمتگذاری محصولات لبنی در نظر نمیگیرد که شیر از گاوداری صنعتی خریداری شده و یا سنتی و یا در چه شرایطی تولید شده است اقدام به قیمتگذاری میکند.
وی در واکنش به کمفروشی برخی صنایع لبنی، گفت: قانون عرضه و تقاضا هنوز توسط این سازمان پذیرفته نشده است و به خاطر اعمال قیمت در این کار خود در واقع در حق مصرف کنندگان اجحاف میکند.
دبیر انجمن صنایع لبنی تاکید کرد: مدیران دولتی خسارتهای زیادی به بخش خصوصی وارد میکنند اما تا به امروز مشاهده نشده است که هیچ کدام از آنها هزینههایی را که بر صنایع لبنی اعمال کردهاند پاسخگو باشند.
باکری در ادامه صحبتهای خود در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه این انجمن چه اقداماتی برای ساماندهی صادرات صنایع لبنی ایران انجام داده است تا از صادرات کالاهای بیکیفیت به کشور عراق جلوگیری به عمل آورد و منجر به لطمه وارد شدن به برند محصولات ایرانی نشود، گفت: وضعیت بازار عرضه و صادارت کالا چیزی جز رقابت نیست و انجمن صنایع لبنی معتقد است که نباید دخالتهایی در این خصوص داشته باشد.
وی افزود: تشکل صنایع لبنی امکانات و زیرساختهای لازم را برای صادرات لبنیات کشور فراهم میکند اما دخالتی در نحوه صادرات آن ندارد.
دبیر انجمن صنایع لبنی تصریح کرد: جلساتی با حضور صادر کنندگان لبنیات داشتیم تا آنها را متقاعد به ایجاد کنسرسیوم لبنیات کنیم اما تا به امروز بنگاههای اقتصادی ضرورت ایجاد کنسرسیوم را خود احساس نکردند.
* مافیای صادرات لبنیات نداریم
باکری در پاسخ به سوالی در خصوص وجود مافیای صادرات لبنیات گفت: مافیایی برای صادرات لبنیات به روسیه وجود ندارد اما از آنجا که شرکتهای روسی شرایط خاصی برای واردات این محصول دارند هر کارخانهای امکان صدور محصول خودبه این کشور را ندارد.
وی افزود: شرکتهای وارد کننده فرآوردههای لبنی تقاضای بازدید از کارخانههای ایرانی و حتی شرایط تولید شیر خام در دامداریها را دارند اما همه صنایع لبنی نمیتوانند این امکانات را برای روسها فراهم کنند.
* هشدار در خصوص تعطیلی کارخانجات لبنی و گسترش مصرف لبنیات سنتی
به گزارش خبرنگار بخش کشاورزی تسنیم، محمدرضا گنجی مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی گفت: 15شرکت محصولات لبنی را صادر میکنند. همچنین چند شرکت واسط مسئولیت صادرات شیرخشک تولیدی کشور را برعهده دارند.
وی افزود: سایر افراد که به صورت موردی اقدام به صادرات لبنات میکنند در مواردی زیادی مشاهده شده است که کالاهای نامرغوب و یا دلالی به این کشور میبرند شرایط پایداری ندارند. زیرا صادرات لبنیات تنها از طریق ایجاد برندهای معتبر امکانپذیر است.
گنجی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه تعداد زیادی از شرکتهای صنایع لبنی تعطیل و یا نیمهتعطیل هستند گفت: به دلیل رفتار دولت و سازمان حمایت با کارخانجات لبنی امروز تعداد زیادی از آنها تعطیل شدهاند اما در عوض بر تعداد واحدهای سنتی و ماستبندی و تولید پنیر پیتزای زیرپلهای اضافه شده است.
* مصرف شیر 42 درصد در مقایسه با اجرای هدفمندی یارانهها کاهش یافته است
در ادامه این نشست چمنی کارشناس حوزه صنایع لبنی در خصوص وضعیت مصرف شیر و فرآوردهای لبنی در کشور گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران سالانه 400 میلیون دلار فرآوردههای لبنی از خارج از کشور وارد میکردیم اما امروزه 600 تا 700 میلیون دلار از محصولات ما به خارج از کشور صادر میشود.
وی با اشاره به سقوط مصرف شیر و لبنیات در کشور گفت: مصرف شیر در کشور به کمتر از 80 کیلوگرم رسیده است که این رقم در مقایسه با قبل از مرحله اول اجرای هدفمندی یارانهها 42 درصد کاهش یافته است.
چمنی گفت: در حال حاضر صنایع لبنی ایران رتبه اول صادرات صنایع غذایی را به خود اختصاص داده است اما این امر ما را خشنود نمیکند زیرا ما در خصوص مصرف شیر و فرآوردههای آن در کشور کوتاهی کردهایم.
وی در پایان صحبتهای خود گفت: نخستین نمایشگاه بینالمللی لبنیات و صنایع لبنی وابسته به آن از 23 تا 26 شهریورماه در نمایشگاه بینالمللی تهران با محوریت صادرات برگزار میشود و 30 شرکت صنایع لبنی در آن حضور دارند.
انتهای پیام/
∎