به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست خبری جایزه شیرازه (دومین سالانه هنر طراحی کتاب ایران) با حضور مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب، «کیانوش غریب پور» دبیر نشان شیرازه و «افشین داورپناه» معاون فرهنگی پژوهشی خانه کتاب در سرای اهل قلم برگزار شد.
مجید غلامی جلیسه در ابتدای این نشست با ابراز امیدواری از اینکه این جایزه می تواند در امر کتاب و کتابخوانی موثر باشد، گفت: شکل کتاب امر مهمی است اما با وجود سابقه ای که ایران در کتاب آرایی در دنیا داشته است، این امر امروزه کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه یکی از افتخارات ما این بوده که کتاب ارایی ایرانی، مبلغ هویت ایران در جهان بوده است، تصریح کرد: این مساله به دلایلی از قبیل به روز نبودن صنعت چاپ ما و ضعیف بودن بنیه نشر نیز بر می گردد که مجموع این عوامل باعث شده ویترینهای کتاب در کشور چندان جذاب نباشند.
غلامی جلیسه خاطرنشان کرد: نشان شیرازه قرار است کمک کند تا شیرازه از هم پاشیده شده کتاب ایرانی، قوام بگیرد. به همین دلیل نظرات کارشناسان در جلسات هم در آن مسیر است که شیرازه، تنها یک جایزه نباشد بلکه استانداردی برای تمام حوزههای نشر باشد.
وی ابراز امیدواری کرد که نشان شیرازه باعث شود آینده نشر کتاب در ایران، آیندهای رنگارنگ و پرارزش باشد چراکه در شرایطی که در سایر نقاط کشور از هنر ایرانی در کتابآراییهای خود استفاده میکنند، حرکت به سمت اصالت های هنری در کتاب های ایرانی اسلامی ضرورت بیشتری پیدا می کند.
افشین داورپناه نیز در بخش دیگری از این نشست درباره دوره قبل این جایزه توضیح داد: در دوره گذشته ۶۰ درصد از کتابها در حوزه بزرگسال و ۴۰ درصد در حوزه کودک و نوجوان بودند. متاسفانه تنها ۱۵ درصد از کتابها به مرحله دوم داوریها راه یافتند که عمدتا روی بعد زیبایی شناسی و کاربرد فونت تمرکز داشتند. این یعنی سطح کیفی کتابآراییها مناسب نبود که امیدواریم امسال شاهد حضور کتاب های بهتری باشیم.
∎