شناسهٔ خبر: 15094807 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

ربیعی: سهام عدالت تغییر می کند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تغییر شکل سهام عدالت در آینده نزدیک خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، علی ربیعی در حاشیه همایش " اندیشه تعاون، تعاون راه سوم دراقتصاد " در مصاحبه با خبرنگاران افزود: این تغییر به گونه ای خواهد بود که مردم سهم خود را در آن ملموس تر احساس خواهند کرد.

وی با انتقاد از نحوه پرداختن به موضوع سهام عدالت تاکید کرد: دولت در نظر دارد این نوع سهام را که دراختیار مردم قرار گرفته است به چارچوب تعاونی‌ها برگرداند.

وزیر تعاون با بیان اینکه هنوز تعدادی از هموطنان سهام عدالت دریافت نکرده اند، افزود: رئیس‌جمهور بر پیگیری آن تاکید کرده‌ است و ما نیز این مسئله را دنبال می‌کنیم.

ربیعی گفت: رئیس جمهور همچنین سال گذشته دستوراتی را در خصوص توسعه بخش تعاون صادر کرده بود که این موضوع امسال با جدیت دنبال خواهد شد.

وی افزود: علاوه براین با بانک مرکزی به تفاهم رسیدیم که تعاونی‌های اعتباری به صورت کنترل شده پیش بروند و گسترش پیدا کنند.

وزیر تعاون با بیان اینکه در بخش‌هایی مانند حمل و نقل و کشاورزی، تعاونی‌های مختلفی اضافه شده اند از افزایش هماهنگی ها با وزارتخانه‌های مربوطه در این حوزه ها خبر داد و گفت: به طور کلی امسال با هماهنگی دستگاه‌های مختلف در قالب رفع و رجوع کارهای اتحادیه‌های تعاونی گوناگون، اقدامات جدی را آغاز کردیم.

وی با اشاره به اینکه در سند توسعه تعاون نیز تجدیدنظر شده است، افزود: تنها بحث مالی آن باقیمانده که رئیس‌جمهور این مسئله را به بنده و رئیس سازمان مدیریت ارجاع داده است تا بخشی از یارانه‌هایی را که باید به این بخش تعلق بگیرد نهایی کنیم، چرا که بدون پیش‌بینی بار مالی طرح، ممکن است با نارسایی‌هایی در این زمینه مواجه شویم.

ربیعی با اشاره به اینکه حدود 50 درصد تعاونی‌ها در برخی استان‌های کشور تعطیل شده بود، گفت: ما امسال این تعاونی‌ها را بررسی کردیم که برخی از آنها قابل شکل‌گیری مجدد نداشت، اما تعاونی‌هایی که امکان شکل‌گیری و فعالیت مجدد داشت، احیا کردیم.

وی از ایجاد 16 هزار تعاونی جدید در کشور خبر داد و افزود: زمینه ‌فعالیت این تعداد تعاونی هم اکنون مشخص شده است.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به اینکه چرا سهم 25 درصدی تعاون از اقتصاد کشور که در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده بود، تحقق نیافت مهمترین علت آن را نبود شرایط لازم دانست و تاکید کرد: اساسا بستر اقتصاد کشور کشش رشد را نداشته است که تعاون در آن ارتقا یابد .

وی گفت: علاوه براین موضوع اقتصاد تعاون یک چشم ‌انداز برای دسترسی بوده است.

ربیعی با بیان اینکه اشکال در ذات تعاون نبوده است، ادامه داد: اقتصادی که روز به روز نحیف‌تر شده، جایی برای رشد تعاون ندارد و تعاون در این اقتصاد همین که توانسته خود را حفظ کند، اقدام بزرگی بوده است.

وی گفت: در بخش خصوصی نیز ما شاهد همین مقدار ریزش هستیم بنابراین بخش خصوصی و تعاون هیچ کدام نتوانستند در این اقتصاد رشد کنند.

ربیعی با اشاره به اینکه طرح اشتغال تکاپو بر اساس رسته‌های منطقه‌ای است، اضافه کرد: ما تلاش می‌کنیم مشاغل غیررسمی را رسمی کرده و آنها را در قالب تعاون ببریم و بدین ترتیب اشتغال را به تعاون گره می‌زنیم.