به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، تحولات به وقوع پیوسته در حومه شمالی شهر حماه را شاید بتوان حساسترین و دقیقترین تحولات عرصههای مختلف سوریه در این روزها ارزیابی کرد. جبهه حماه این پتانسیل را دارد که اولویت ها را از جهه های متعدد در حومه جنوب غربی حلب بگیرد، چرا که جغرافیای این منطقه اهمیت زیادی در روند جنگ در سوریه و به صورت کلی در منطقه و جهان دارد.
نکته قابل توجه در عرصههای جنگی حومه حماه این است که ممکن است اهمیت آن از سایر جبهههای سوریه شامل حومه لاذقیه و حلب و حتی حومه شرقی حمص و دیرالزور بیشتر باشد. حماه بنا به دلایل زیر میتواند یکی از نقاط عطف جنگ در سوریه باشد:
1- بُعد جغرافیایی: نگاهی به نقشه مواضع و درگیریهای موجود در حومههای شمالی و شرقی و غربی حماه بین مناطق معان و صوران و معردس و شمال قمحانه یا حلفایا و شمال محردة کافی است تا به اهمیت جغرافیایی این مناطق پی ببریم، به گونهای که این مناطق به همراه شهر حماه مثلثی را برای حمایت از نقاط بسیار حیاتی توزیع و انتقال نیروها بین دمشق و حمص و حماه با مناطق غربی نظیر طرطوس و لاذقیه و یا مناطق شرقی نظیر گذرگاه های ورودی الرقه یا ورودی جنوب غربی حلب می باشد. این مناطق همچنین نقطه میانی مناطق تحت سلطه یگانهای ارتش عربی سوریه است.
2- بُعد میدانی: منطقه حماه به همراه حومه اطراف خود خاستگاه اساسی درگیریهای ارتش عربی سوریه با ماهیت دفاعی در سواحل این کشور بین طرطوس و لاذقیه و جبلة یا درگیریهای دفاعی از گذرگاههای ورودی در شمال پایتخت بین حماه و حمص و قلمون است ، به گونهای که میتواند کمربندی امنیتی برای تمامی دمشق فراهم نموده و تمامی نقاط خطر گذشته را از بین ببرد و باعث شود پایتخت سوریه مراکز مهمی نظیر غوطه شرقی و غربی را در نتیجه ایجاد سازش یا معامله با تروریست ها یا تسلیم شدن برخی گروههای مسلح در نقاط مختلف برای خود به دست آورد. این منطقه همچنین میتواند خاستگاه دفاعی از ورودیهای جنوبی و غربی حلب بوده و در مسیر تکمیل تسلط بر این مناطق به صورت کامل و شکست دادن عناصر مسلح در تلاش خود برای رفع محاصره بخشهای شرقی حلب کارساز باشد. این در حالی است که عناصر مسلح در حاضر حاضر در مناطق دانشکدهها و منطقه الراموسه و بلندیهای مشرف به آن تحت محاصره بوده و آمادگی کافی برای تسلیم شدن یا عقبنشینی به سمت خان طومان و حتی ادلب را دارند.
منطقه حماه و حومه آن همچنین میتواند خاستگاه هجومی در درگیریهای ارتش عربی سوریه بوده و نقاط ارتباط و همگرایی بین تمامی یگانها را فراهم آورد تا بعد از مانورهای هوایی انجام شده از سوی ارتش و در تکمیل آنها این حملات را انجام دهد. این مناطق به علت ارتفاعی که دارند امکان موفقیت از مسیر فرودگاه الطبقة و مسیر الرقه را فراهم کند.
3- بُعد استراتژیک: این تلاشها میتواند فرصت آخر عناصر مسلح تروریست و نمایندگان آنها نظیر دولتها و طرفهای بینالمللی و منطقهای باشد تا بتوانند موازنه را به درگیریهای خود با هدف براندازی دولت سوریه بازگردانند. این در حالی است که ارتش عربی سوریه به صورت قطعی موفق شده تسلط خود را به مثلث قدرت این کشور به عنوان مبنای اساسی دولت یعنی شهرهای دمشق حلب و لاذقیه استقرار دهد. با شکست این تلاشها ، تروریستها فرصت تاریخی و امکان تکمیل کردن این درگیریها را از دست داده و جنگی که با تمامی امکانات و تجهیزات و تسلیحات و تبلیغات و ارعاب و تهدید وارد آن شدهاند را از دست خواهند داد.
به این ترتیب با توجه به اهمیت استراتژیک حماه و حومه شمالی آن در غرب و شرق از ابعاد میدانی و جغرافیایی و استراتژیک، ضرورت حیاتی تسلط بر این مناطق برای عناصر مسلح تروریست و حامیان آنها یا حفظ این مناطق در مکانهای اشغال شده احساس میشود.