شناسهٔ خبر: 15092541 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

امام جمعه سنندج:

روحانیون از جایگاه خود برای ترویج فرهنگ پرداخت زکات استفاده کنند

امام جمعه سنندج گفت: نقش روحانیون در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ زکات بسیار مهم است که همه ما باید به اندازه توان در این راستا تلاش و جدیت داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، ماموستا عبالرحمن خدایی در شورای زکات استان که پیش از ظهر امروز در دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان برگزار شد، اظهار کرد: پرداخت زکات رکن سوم دین مبین اسلام است که در  دومین سال هجری بر مسلمانان واجب شده است.

به گفته وی، افزایش مال، رفع مشکلات نیازمندان و فقرا، شکر نعمت‌های خداوند، توسعه و تقویت قدرت جهان اسلام و حذف ریشه‌های فقر از تاثیرات و برکات پرداخت زکات است.

امام جمعه سنندج خاطرنشان کرد: در شریعت مقدس اسلام کسانی که در راستای احیا و ترویج فرهنگ زکات تلاش می‌کنند و بستر پرداخت زکات را در جامعه فراهم می‌سازند همچون انسان‌هایی هستند که به کالبد مریضی خون تزریق کرده و منجر به نجات وی شوند.

ماموستا خدایی با بیان اینکه پرداخت زکات از ضرورت‌های دین مبین اسلام است و همه ما به عنوان پیروان دین پیامبر خاتم به این مهم احترام بگذاریم، گفت: هر کدام از ما به عنوان مسؤول و یا شخص عادی در جامعه باید در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ جامعه‌ساز زکات تلاش بکنیم.

وی پرداخت زکات را مهم‌ دانست و با بیان اینکه در این راستا زکات‌گیرندگان نیز باید بر اساس دستور اسلام انتخاب شوند، گفت: خداوند در قرآن به صراحت محل‌های هزینه‌کرد زکات را به مسلمانان ابلاغ کرده و باید سعی کنیم، زکات جمع‌آوری شده در محل واقعی آن هزینه شود.

امام جمعه سنندج رساندن زکات به دست نیازمندان واقعی را از طریق نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد به عنوان دبیرخانه شورای زکات ضروری دانست و تصریح کرد: کمیته امداد با توجه به مخاطبین و رسالت‌هایی که دارد بهتر از هر بخشی نیازمندان واقعی را می‌شناسد و کانال مطمئنی برای رساندن زکات به دست نیازمندان واقعی است.

خدایی در ادامه نقش روحانیون را در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ زکات مهم ارزیابی کرد و گفت: همه ما باید به اندازه توان در این راستا تلاش و جدیت داشته باشیم.

امام جمعه بانه نیز در این جلسه با بیان اینکه نحوه پرداخت زکات در گذشته بیشتر مردمی بود، گفت: مردم بدون هیچ واسطه‌ای اقدام به پرداخت زکات به افرادی نیازمند که می‌شناختند می‌کردند.

به گفته ماموستا عبدالله حیدری، دین اسلام به منظور رفع فقر و محرومیت در جامعه که منشاء بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی و اخلاقی است، پرداخت زکات توسط مسلمانان را واجب کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز خوشبختانه بستر پرداخت زکات به صورت حکومتی در سطح کشور ما فراهم شده اما نیازمند اطلاع‌رسانی و آگاه‌بخشی بیشتر مردم برای حرکت به این سمت دارد.

وی با بیان اینکه پرداخت زکات خارج از چارچوب حکومتی در بسیاری از موارد موجب می‌شود که زکات به دست نیازمندان واقعی نرسد و یا در سرفصل‌هایی غیر از آنچه قرآن و دین اسلام به آن امر کرده هزینه شود، افزود: برخی از مردم بنا به عدم آگاهی از مسائل دینی و شرعی این مهم را نمی‌‌دانند که باید از سوی جامعه روحانیون این مسئله برای آنها شفاف‌سازی شود.

وی در پایان اظهار داشت: امروزه جمع‌آوری زکات به همت کمیته امداد در سراسر کشور موجب شده در بحث هزینه کرد زکات نیز براساس قوانین و اصول اسلامی عمل شود که بسیار جای خوشحالی است.

انتهای پیام/79002/ک40/