شناسهٔ خبر: 15092086 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

قطع بی سابقه درختان قدیمی؛

دود بدهی شهرداری در چشم درختان چیتگر

صاحب‌خبر -

می گویند در تهران 8 برابر بیشتر از معابر خودرو وجود دارد. خودروهایی که حالا شمارش اعداد میلیونی آن هم کمی دشوار است. در این حال و روز همیشگی تهران، می گفتند فقط شاید چند هکتار فضای سبز و درخت هم بتواند به فریاد آن برسد.

به گزارش جماران، هرچند تا همین چند مدت پیش که سرانه فضای سبز به ازای هر نفر در تهران 15 متر مربع بود کمی بعد هم این شعارخوش بینانه به گوش رسید که این سرانه به 18 متر مربع افزایش یافته است. یعنی چیزی نزدیک به استاندارد جهانی سرانه فضای سبز به ازای هر نفر در تهران. اما ظاهرا آرام آرام موج جدیدی از تخریب پارک ها و فضای سبزهای مختلف به گوش رسیده است. موجی که از سال گذشته آغاز شده و امسال به اوج خود رسیده. خبرهایی مبنی بر فروش پارک ها و فضای سبزهای مختلف یا قطع شبانه درختان یا حتی تخریب فضای سبز حاشیه های های خیابان و بزرگراه ها .

تهران چیزی نزدیک به 18هزار هکتار فضای سبز دارد. فضایی که آنقدر هم کم نیست اما قطعا کم شدنی است. از ماجرای فروش قسمت هایی از پارک های قدیمی خیابان جردن و سعادت آباد به برج سازها که بگذریم، اخیرا موضوع خشکیدگی و قطع درختان تنومند پارک جنگلی چیتگرهم خبر ساز شده است. ظاهرا آخرین بقایای جایی برای پیک نیک تهرانی ها هم در حال نابودی است.
از مدت ها پیش این زنگ خطر به صدا در آمده بود که، دود بدهی شهرداری تهران به شرکت‌ آب و فاضلاب به چشم درختان چیتگر رفته و این درخت‌ها در حال خشک شدن هستند؛ هر چند گویا اختلاف‌ها حل شد و بعد از چند ماه خشکی، آب مجددا در لوله‌های آب چیتگر به جریان افتاد اما تاوان این اختلاف را درختانی پس دادند که در تابستان قطع شدند.
حالا رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران می‌گوید که باید شهرداری تهران بابت قصورش در نگهداری از این درخت‌ها و آبیاری نکردن با تانکر و به شیوه دستی پاسخ دهد، آن هم بعد از قطع چندین اصله درخت!
محمد حقانی دراین باره گفته: "به علت قطع لوله آب و نبود آبیاری، متاسفانه این چندین اصله درخت خشک و قطع شدند. بین شهرداری و شرکت آب منطقه‌ای اختلافات مالی وجود داشت و آب درون لوله‌ها به دلیل این اختلاف، قطع و متاسفانه شهرداری منطقه نیز با عدم آبیاری به موقع درختان از طریق تانکر، خشک شدن این درختان را تشدید کرد."
حقانی با بیان اینکه سازمان پارک‌ها نیز با اینکه از این اتفاق ناراحت است، اما باید نظارت دقیقی بر روی نحوه آبیاری این درختان انجام می‌داد، گفت: عدم آبیاری باعث خشک شدن این درختان و نهایتا قطع آنها شد.
این در حالی است که پیش از این مهدی قمیان، قائم مقام شهردار منطقه ۲۲، در گفت‌وگو با ایسنا در مورد وضعیت نگران کننده درختان چیتگر در پی بی‌آبی گفته بود، درختان چیتگر با توجه به وضعیت آب و هوا در بهترین شرایط قرار دارند!
وی با اشاره به طرح بازپیرایی درختان گفت: برخی درختان عمر خود را سپری کرده یا به دلیل ابتلا به آفات و حشرات همچون سوسک درخت خور، مریض شده‌اند وعمده درخت‌های خشک چیتگر نیز از این نوع درختان بوده‌اند.
قائم مقام شهردار منطقه ۲۲ نیز در پاسخ به اختلاف شهرداری و وزارت نیرو با اشاره به تعاملات این دو سازمان با یکدیگر برای حل مشکلات‌شان گفت: شهرداری باید حق‌آبه را پرداخت کند و ما نیز از وزارت نیرو طلب‌هایی داریم و در جلسات تعاملی این مشکلات حل و فصل شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قطع و وصل شدن آب توسط وزارت نیرو به دلیل بدهی شهرداری وجود دارد یا نه؟ گفت: قطع و وصل آب به خاطر کمبود آب است؛ چراکه در سطح کشور معضل کم آبی وجود دارد؛ اما بدهی شهرداری نیز بی‌تاثیر نبوده و با تعامل با مدیران ارشد وزارت نیرو، مشکل حل شد!
پارک جنگلی چیتگر با ۹۵۰ هکتار زمین پردرخت از بزرگ‌ترین بوستان‌های جنگلی استان تهران است و حالا دود بدهی شهرداری این بار به چشم درختان چیتگر که ریه‌های شهر تهران هستند؛ رفت و به نظر می‌رسد باید مسئولان مدیریت شهری فکری برای پرداخت بدهی‌هایشان در آینده داشته باشند تا بازهم درختان این پارک قربانی  اختلافات نشوند!


منبع:  ایران آنلاین