شناسهٔ خبر: 15091699 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

صادرات 129 هزار دلاری در بخش ای تی کردستان

سنندج- ایرنا- رئیس پارک علم و فناوری کردستان گفت: سال گذشته در بخش آی تی 129 هزار دلار صادرات داشتیم که رقم خیلی خوبی است و نشان می دهد که فعالیت های آی تی در این زمینه پیش قدم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا خالد سعیدی روز یکشنبه در ششمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با محوریت شرکت های دانش بنیان در سنندج افزود: شرکت های آی تی قوی ترین شرکت های دانش بنیان هستند و توانسته اند ارزآوری خارجی بسیار خوبی داشته باشند.
وی اظهار کرد: پارک علم و فناوری 38 هسته دارد و تاکنون 100 شرکت در پارک علم و فناوری کردستان پذیرش شدند که 50 شرکت آن مستقر شده اند.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان گفت: قوانین دست و پا گیری وجود دارد که کار شرکتهای دانش بنیان را عقب می اندازد و باید عزم ملی و منطقه ای وجود داشته باشد تا موانع را برطرف کنیم.
وی بیان داشت: ما از نظر اشتغال زیاد قوی نیستیم و بیشتر به ارزش افزوده می پردازیم که با این رویه نمی توانیم پیشرفت خوبی داشته باشیم.
سعیدی گفت: بعضی ادارات و سازمان ها در کمک به توسعه شرکت های دانش بنیان دریغ می ورزند در حالیکه یکی از مهمترین فاکتورهای توسعه این شرکت ها همکاری و همدلی سازمان ها، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی است.
وی افزود: صندوق پژوهش و نوآوری ایجاد کردیم که این صندوق ذاتش کمک به شرکت هایی است که نوآوری دارند؛ بنابراین هر شرکتی را شامل نمی شود.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان گفت: به این شرکت هایی که نوآوری دارند وام های کم بهره با سود 12 درصد می دهیم که خود این شرکت ها هم می توانند به عنوان سرمایه گذار عمل کنند.
سعیدی اظهار کرد: در حال حاضر 45 درصد از سهم این صندوق دولتی است که تمایل داریم سهم دولتی کاهش یابد و به بخش خصوصی واگذار شود.
وی ضمن اشاره به اینکه به طور میانگین در هر شرکت 4 نفر مشغول به کار هستند گفت: سه شرکت از حوزه کشاورزی و دو شرکت هم از حوزه علوم پزشکی در پارک علم و فناوری حضور دارند که فعالیت های خوبی هم انجام داده اند.

** دانش بنیان شدن فعالیت های شرکت ها امری ضروری است
رئیس دانشگاه کردستان هم در این نشست گفت: دانش بنیان شدن فعالیت های شرکت ها امری ضروری است و باید در این راستا تلاش خود را به کار ببریم تا شاهد پیشرفت در استان و کشور باشیم.
فردین اخلاقیان افزود: مشکل اصلی در دانشگاه ها این است که هیات علمی به جای اینکه دنبال تحقیق و فناوری باشند بیشتر دنبال چاپ مقاله خود هستند که این مسئله باعث شکوفا نشدن پارک های علم و فناوری است.
وی اظهار کرد: ما امادگی داریم در راستای ارتقا شرکت های دانش بنیان همکاری لازم را داشته باشیم و همیشه در این زمینه پیش قدم هستیم.
اخلاقیان افزود: 10 نفر از اعضا هیات علمی دانشگاه کردستان به مرکز رشد و فناوری این دانشگاه پیوسته اند و مشغول به همکاری هستند.
او با بیان اینکه هم اکنون 24 شرکت عضو مرکز رشد این دانشگاه هستند گفت: ما مبنا را بر اساس کیفیت قرار داده ایم و به همین خاطر هر شرکتی را مورد پذیرش قرار نمی دهیم.

** تربیت نیروی فنی رسالت دانشگاه علمی کاربردی است
رئیس دانشگاه علمی - کاربردی کردستان هم در این نشست اظهار کرد: ما از لحاظ تشکیلاتی با بقیه دستگاه ها تفاوت داریم و رسالت ما بر اساس اساسنامه دانشگاه علمی - کاربردی، تربیت نیروی فنی است.
تیمور جوادی گفت: ما در حال حاضر 20 مرکز فعال در استان داریم که 700 متر فضای فیزیکی برای هر مرکز در نظر گرفته شده است.
وی افزود: دانشگاه علمی - کاربردی این توان را دارد که در راستای اقتصاد مقاومتی در سطح کاردانی و کارشناسی در استان کردستان رشته های لازم را ایجاد کنیم.
جوادی گفت: در حال حاضر تیم هایی هم به صورت محدود در حوزه فعالیت های دانش بنیان در حال تلاش هستند ولی هنوز به مرحله تولید نرسیده اند.
7355/1904