شناسهٔ خبر: 15088780 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

توان موشکی یمن کابوس سران آل سعود/ تمام شهرهای عربستان در تیررس یمنی‌هاست

رونمایی و آزمایش موفقیت‌آمیز نسل جدید موشک‌های دوربرد توسط وزارت دفاع یمن، ضمن رقم زدن تحولی جدی در عرصه نبرد با رژیم آل سعود، سران این رژیم کودک‌کش را به وحشت انداخته‌است. این بدان معناست که از این پس عمق خاک عربستان در تیررس موشک‌های یمن قرار خواهد گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، خبر شلیک موشک‌های بالستیک دوربرد «برکان1» (آتشفشان) به عمق 800 کیلومتری خاک عربستان و اخبار دیگری از شلیک موشک‌های «زلزال» به پایگاه‌های نظامی سعودی طی روزهای اخیر، از یک تحول جدی در عرصه جنگ تحمیلی و ظالمانه رژیم سعودی علیه مردم مظلوم یمن حکایت می‌کنند.

یگان موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با انتشار تصاویری ویدئویی اعلام کرد که صبح جمعه موشک بالستیک پیشرفته‌ای از نوع بُرکان 1 به عمق عربستان شلیک کرده‌؛ که این موشک یک مقر نظامی را در استان طائف عربستان به دقت هدف قرار داده است.

در همین خصوص وزارت دفاع یمن نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعلام اینکه این اقدام در واکنش به ادامه تجاوز همه‌جانبه عربستان به یمن و مردمش انجام شده، تاکید کرد: موشک جدید «عمق خاک عربستان» را هدف گرفته و این کشور را از ادامه تجاوز بر حذر می‌دارد و با این موشک، نسلی جدید از موشک‌های یمن را پرده‌برداری می‌کند.

در بیانیه وزارت دفاع یمن آمده‌است: کلاهک جنگی این موشک برای تخریب پایگاه‌های نظامی بزرگ طراحی شده‌است و بُرد آن به بالای 800 کیلومتر می‌رسد؛ که در مرکز توسعه و پژوهش‌های موشکی وزارت دفاع یمن ساخته شده‌است.

وزارت دفاع یمن ویژگی‌های این موشک را نیز اعلام کرد و گفت که برکان 1 از نوع موشک‌های بهینه‌سازی شده «اسکاد» به دست نیروهای یمنی است؛ که طول آن 12.5 متر و قطرش 88 سانتی‌متر، و وزن کلاهک آن نیم تُن است؛ که وزن کلی آن به هشت تُن با قدرت تخریبی بالا می‌رسد.

سرهنگ «عزیز راشد»، معاون سخنگوی ارتش یمن نیز در این‌باره تصریح کرد: موفقیت‌های یگان موشکی ارتش یمن طی 2 روز گذشته که با پیروزی‌های چشمگیری برای ملت یمن همراه بوده، ادامه دارد؛ به‌طوری که این یگان به ارتقا و بهسازی موشک بالستیک برکان 1 اقدام کرده‌است.

سرهنگ راشد افزود: موشک برکان 1 از نسل موشک‌هایی مثل زلزال 1 و 2 است و این بدان معناست که باید منتظر برکان 2 و 3 با بردی چندبرابر برکان 1 هم باشیم.

سرهنگ عزیز راشد به ترس و واهمه عربستان از موشک‌های بالستیک یمن اشاره کرد و گفت: این کشور بابت اصابت احتمالی برخی موشک‌های بالستیکی به خاک خود به سازمان ملل شکایت کرده‌است و این نشان می‌دهد که این کشور علی‌رغم برخوداری از سلاح‌های پیشرفته غربی تا چه اندازه از این موشک‌ها می‌ترسد و در عین حال نمی‌خواهد اصابت این موشک‌ها به خاک خود را بپذیرد.

در پی این اجرای این عملیات موفقیت‌آمیز، اکثر شهرهای عربستان در تیررس موشک‌های یمن قرار گرفته و این حقیقت بسیاری از سران سعودی به رعب و وحشت انداخته‌است. به‌طوری‌که بسیاری از رسانه‌ها و کاربران عربستانی درحالی که باور رسیدن موشک‌های یمنی به این عمق از خاک سعودی برای‌شان بسیار سخت بود، در ابتدا آن را فرود «شهاب‌سنگ» به جنوب شهر طائف توصیف کرده‌بودند!

اما اکنون دیگر باید به صراحت این واقعیت را پذیرفت که جنبش مردمی انصارالله در یمن به اندازه‌ای قدرت یافته‌، که به یکی از طرف‌های اصلی در معادلات خاورمیانه‌ای تبدیل شده‌است.

توان نظامی این حزب مردمی در خاورمیانه‌ای که برخی کشورهای عربی مستقر در آن سال‌هاست با پول‌های نفتی، سرگرم انباشت سلاح و رقابت‌های فشرده تسلیحاتی هستند و به بزرگترین بازار فروش سلاح‌های آمریکایی تبدیل شده‌اند، دیگر موضوعی نیست که به سادگی بتوان از کنار آن گذشت.

انصارالله، اکنون یمنی را در کنترل خود دارد که در طول تاریخ، حیات‌خلوت عربستان سعودی بوده‌است و سران این رژیم هرگاه لازم می‌دیدند به آن لشکرکشی می‌کردند. از طرفی هم‌اینک انصارالله 18 استان یمن را در اختیار دارد و در این استان‌ها با همکاری مردمی مواجه است؛ در این استان‌ها که بیش از 90 درصد جمعیت یمن را در خود جای داده و حداقل نیمی از آنان را شافعی‌ها تشکیل می‌دهند، شاهد هیچ نوع اعتراض مردمی علیه انصارالله نبوده‌ایم و این از مشروعیت بالای انصارالله حکایت دارد.

بر کسی پوشیده نیست که حمله‌های هوایی به زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی یمن و کشتن غیرنظامیان، برتری نظامی محسوب نمی‌شود؛ بلکه قدرت این است که یک گروه انقلابی و مردمی و بدون پشتوانه‌ قدرت‌های کوچک و بزرگ منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، می‌تواند بزرگترین ژاندارم منطقه را که قدرت مالی و نظامی و رسانه‌ای آن قابل مقایسه با حریف نیست، با شلیک بی‌امان موشک‌های خود عاجز کرده و آن را به اندازه‌ای عصبانی کند که کورکورانه دست به حمله‌های هوایی و تجاوز نامشروع نظامی بزند.

قدرت انصارالله، در پشتوانه‌های نیرومند مردمی و اجتماعی، همسویی اهداف و آرمان‌های انقلابی آن با خواست‌های اساسی مردم یمن و ضدیت آن با رژیم‌های خودکامه دست‌نشانده آل سعود و کشورهای همپیمان آن در منطقه و فرامنطقه است.

در عین حال، انصارالله گروهی بی‌ریشه و نوبنیاد هم نیست که به تازگی تشکیل شده و به سرعت نیز از میان برود. این گروه ده‌ها سال، سابقه فعالیت‌های مبارزاتی مسلحانه دارد و نیرویی برآمده از دل مردم یمن است.

سران سعودی، تصور می‌کردند با کشتن رهبران، بمباران مردمان و ترساندن هواداران انصارالله می‌توانند این گروه مبارز را مهار و قدرت آن را نابود کنند؛ اما واقعیت این است که انصارالله با جنبش‌های سازش‌کاری مثل اخوان‌المسلمین، خیلی فرق دارد.

اخوان‌المسلمین در نهایت، یک جنبش سیاسی- ایدئولوژیک است که با وجود ده‌ها سال سابقه فعالیت، همواره تلاش کرده‌ از راه مذاکره و سازش با ابرقدرت‌ها، زمام امور را در دست بگیرد؛ اما انصارالله بر سر حقوق مشروع بیش از یک‌سوم جمعیت کشوری می‌جنگد که سال‌ها آنها را نادیده گرفته شده‌اند.

انصارالله جنبشی مسلح است و در جنگ‌هایی که انجام داده، به خوبی آبدیده شده‌است. این گروه مبارز، از قربانی شدن در راه رسیدن به اهداف الهی و مقدس خود هراسی نداشته و ندارد.

عربستان سعودی، تصور می‌کند می‌تواند با حمله‌های هوایی انصارالله را متوقف کند؛‌ اما گروهی که با به دست گرفتن سلاح‌، دست به یک انتخاب جهادی زده‌است به آسانی شکست‌پذیر نیست.

تجربه نشان داده‌است که حمله‌های هوایی، تا هر زمانی که ادامه پیدا کند، قادر به از میان بردن یک نیروی پارتیزانی که در میان مردم خویش ریشه دارد، نخواهد شد.

گفتنی است انقلابیون یمنی ابتدا حملات فرامرزی خود را با استفاده از توپخانه و شلیک راکت علیه عربستان سعودی انجام می‌دادند؛ اما برای نخستین بار از آغاز حملات هوایی سعودی علیه یمن، انصارالله با پرتاب موشک‌های «اسکاد» به مراکز نظامی عربستان، هشداری جدید را برای رژیم آل سعود و دیگر متجاوزان رقم زد.

انصارالله در آن مقطع تاکید کرد که در صورت ادامه تجاوز وحشیانه، قدرت موشکی خود و سایر ابزارهای قدرت خود را به نمایش خواهد گذاشت و با موشک عربستان را هدف قرار می‌دهد.

تا زمانی که «نجم الثاقب» شلیک شد، انصارالله مسئولیت اقدامات ضدسعودی در استان «جیزان» را به عهده نمی‌گرفت و واقع مطلب هم این بود که درگیری علیه مراکز نظامی آل سعود در جیزان توسط قبایل یمنی متحد انصارالله صورت می‌گرفت.

با این حال، شلیک این موشک‌ها که با پذیرش رسمی و رسانه‌ای آن از سوی جنبش انقلابی انصارالله صورت گرفت، یک تحول در صحنه جنگ به حساب می‌آمد؛ چرا که تهاجم یک‌جانبه اینک با «دفاع متقابل» وضعیت جدیدی پیدا می‌کرد. از این رو ارزش موشک‌های شلیک شده به «برد» یا میزان «قدرت تخریب» آن نیست. کما اینکه به غیر از موشک‌های نجم‌الثاقب، موشک‌های دیگری از انصارالله تا منطقه «خمیس مشیط» واقع در 120 کیلومتری شمال‌غرب یمن که به پایگاه هوایی ملک خالد نیز اصابت کردند، تاکید دیگری بر تغییر معادله در جنگ دارد.

منابع یمنی همچنین با تاکید بر اینکه پرتاب موشک اسکاد به پایگاه ملک خالد سعودی به‌عنوان یک هشدار است؛ ابراز امیدواری کردند که متجاوزان این پیام آن را درک کنند.

سردار سرتیپ «حسین سلامی» جانشین فرمانده کل سپاه نیز پیش‌ از این با بیان اینکه انصارالله توانمندی موشک‌های دوربرد را در اختیار دارد و یمنی‌ها می‌توانند به سرعت وارد شهرهای سعودی شوند، هشدار داده بود: جنگ علیه یمن چشم‌اندازهای طولانی دارد و عربستان وارد باتلاقی خواهد شد که در آن غرق می‌شود.

وی در ادامه اظهار داشت: گزینه‌های متعددی در یمن برای رویارویی با عربستان وجود دارد.

موشک راهبردی دیگری که در اختیار انصارالله است «زلزال» نام دارد. زلزال در انواع 1، 2، 3 و 110 یک موشک ایرانی با برد کوتاه 150 تا برد متوسط 350 کیلومتر است. این بدان معناست که انصارالله انواعی از موشک‌ها را در اختیار دارد و می‌تواند جهنمی را علیه آل سعود پدید آورد. طولانی شدن جنگ و متجاوز بودن آل سعود، به انصارالله این امکان را می‌دهد که بارانی از موشک‌های سهل‌الوصول خود را بر آل‌ سعود نازل کند؛ این درحالی است که اشراف انصارالله به کوه‌های مرتفع «مران» که تا بالای شهر توریستی طائف کشیده شده‌است، این امکان را در اختیار انصار الله قرار می‌دهد که پناهگاه‌های آل سعود را در معرض ویرانی قرار دهد.

فرمانده یگان موشکی نیروی زمینی ارتش یمن نیز اعلام کرده بود که این فرماندهی به موشک‌های «الحسین» -که اصالتا عراقی است- و موشک‌های «شهاب3» -که اصالتا ایرانی است- مجهز می‌باشد. وی رژیم آل سعود را تهدید کرد که اگر تجاوزات ادامه یابد، این موشک‌ها، تمام مناطق عربستان- به‌جز مناطقی که در آن اماکن مقدس وجود دارند- را هدف قرار خواهند داد.

سعودی‌ها خود بهتر می‌دانند که دسترسی به سلاح در یمن، از دسترسی به آب خوردن هم آسان‌تر است. یمن چهارراه انتقال سلاح از آفریقا به آسیا و از آسیا به آفریقاست. براساس برخی از آمارها، هم‌اکنون نزدیک به 70 میلیون اسلحه در یمن، در دستان مبارزان ضد سعودی، توزیع شده است.

سعودی‌ها تصور می‌کنند، با محاصره همه‌جانبه یمن از یکسو و تشدید تجاوزات کورکورانه هوایی از سوی دیگر می‌توانند، انصارالله را به زانو درآورند؛ اما با نادیده گرفتن توانایی‌های این جنبش مردمی، سخت در اشتباه هستند.

هیچ نیروی پارتیزانی به وسیله حمله‌های هوایی نابود نمی‌شود. مجاهدین در افغانستان نابود نشدند، حزب‌الله در لبنان نابود نشد و حماس و جهاد اسلامی در فلسطین هم همچنان پابرجا هستند و امیدوارانه به مبارزه خود ادامه می‌دهند.

ناگفته نماند که ائتلاف تحت رهبری عربستان، نابودی توانایی‌های موشکی انصارالله و متحدان آن را در اولویت کاری خود قرارداده بود؛ اما هرگز نتوانست از حملات موشکی آنها جلوگیری کند.

بدیهی است که آل سعود به ناچار باید در محاسبات خود تجدید نظر کند و در نظر داشته باشد که ارتش و نیروهای مردمی یمن هنوز در ابتدای راه مبارزه هستند؛ از این رو مرحله آینده سخت‌تر خواهد بود.

حتی ورود زمینی رژیم سعودی به خاک یمن نیز دردی از آن‌ها دوا نمی‌کند و تنها شرایط را بدتر می‌کند؛ زیرا در آن صورت، نه‌تنها در خاک یمن، بلکه خود عربستان سعودی هم با موجی از بمب‌گذاری‌ها، حمله‌های چریکی و جنگ پارتیزانی روبه‌رو خواهد شد که دامنه انقلاب یمن را به عربستان نیز گسترش خواهد داد و دیر یا زود آرامش را از چشمان شاهزادگان سعودی خواهد ربود.

انتهای پیام/ 421